Dor de casă

  Până şi pasărea îşi găseşte o casă acolo şi rândunica, un cuib unde îşi pune puii… Ah, altarele Tale, Doamne al oştirilor, împăratul meu şi Dumnezeul meu! – Psalmii 84:3

  Ti-ai dorit vreodată să ajungi mai repede la destinaţie când făceai un drum lung? Eu, da. Am pornit în lungul meu drum spre casă din cauza tensiunilor civile din Rwanda, unde activam ca student misionar. Eram tristă că trebuia să îmi las noii prieteni şi noua cultură, cu care abia începusem să mă obişnuiesc, la doar opt luni de la începerea activităţii misionare. Prima noapte mi-am petrecut-o în drum spre Burundi, ţara vecină, înainte de a mă îmbarca într-un avion cargo ce se îndrepta a doua zi spre Kenya.

  Am fost uşurată când am ajuns a doua zi în Kenya, deşi nu aveam să ajung acasă decât când aterizam în Bermuda. Aşteptând – o săptămână întreagă – să primesc veşti de la părinţi privitoare la cursele spre casă, îmi era teribil de dor de casă. Super! mi-am zis când am primit planul de călătorie de la părinţi. Mamă şi tată, ne vedem acasă! Dar părinţilor mei le-a fost teamă că o călătorie fără oprire va fi prea lungă pentru mine, aşa că au aranjat să fac o escală de un weekend în Anglia. Am aflat că voi petrece sfârşitul de săptămână la o familie care avea rude în Bermuda.

  Ce? Încă o oprire? De ce nu pot zbura direct spre casă? Nu voiam să îmi petrec weekendul cu nimeni, nici măcar din Anglia. Dar, pentru că părinţii mei îmi plăteau biletul, nu am avut altă variantă. Aşa că am zburat spre Anglia, neştiind că voi petrece câteva zile la o familie minunată (dr. Jeff şi Patti-Jean Brown) şi că voi merge la biserică la Colegiul Newbold. Ce experienţă frumoasă!

  Din Anglia, am zburat la New York, unde, fericită, i-am reîntâlnit pe părinţii mei. Dar tot nu eram acasă încă. În sfârşit, am ajuns acasă în ţara mea, întâmpinată de o mulţime de prieteni şi membri ai familiei, care veniseră să sărbătorească întoarcerea mea. A meritat aşteptarea!

  Uneori mi se face dor de casa de sus. Vreau să îmi revăd prietenii şi membri ai familiei, acele feţe cunoscute pe care moartea le-a despărţit de mine. Vreau să îi văd pe patriarhii din vechime, care au fost o sursă de încurajare pentru mine de-a lungul acestui drum. Vreau să fiu la adăpost de orice boală, război sau de moarte.

  Ştiu că, dacă voi persevera până la capătul drumului, aşteptarea mea plină de răbdare după casa cerească va merita. Şi pentru tine, la fel.

  Dana M. Bean

  Dor de casă - 2018. Uneori mi se face dor de casa de sus. Vreau să îmi revăd prietenii şi membri ai familiei, acele feţe cunoscute pe care moartea le-a despărţit de mine. Vreau să îi văd pe patriarhii din vechime, care au fost o sursă de încurajare pentru mine de-a lungul acestui drum. Vreau să fiu la adăpost de orice boală, război sau de moarte.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...