Articolul precedentFii fără vină
  Articolul următorBiruința asupra lumii, prin credință

  Minuni în ambalaje

  Aleargă, şi nu obosesc. – Isaia 40:31

  Harul care ne susţine permanent este unul dintre cele mai pregnante răspunsuri la rugăciune, una dintre cele mai mari minuni. Poate că nu pare o minune, dar, după părerea mea, este una dintre cele mai mari şi mai rodnice bucurii ale creştinismului. Harul este capacitatea de a rămâne în Hristos, de a rămâne perseverent într-o dificultate şi de a rămâne pe cale până la reuşită. Este o speranţă, o determinare şi o perseverenţă întipărită de Dumnezeu, care ne face în stare să mergem înainte, nu înapoi în viaţa creştină.

  „Omul a fost înzestrat de la început cu puteri nobile şi cu o minte echilibrată. El era… În armonie cu Dumnezeu.” Vreau să fie la fel. Intru totul la fel. Tu vrei? E nevoie de timp semnificativ petrecut cu Dumnezeu, de multă rugăciune şi de activitate intensă pentru a avea parte de acest gen de minune. Şi e o luptă. Nu e ceva rapid, dar e ceva cert. Nu e ceva strălucitor, dar e ceva înălţător. Minunile şocante sunt minunate, dar ele nu ne maturizează. Minunea creşterii în Hristos nu pare deloc o minune. Dumnezeu ne eliberează pe măsură ce îi ascultăm vocea, îl prindem de mână, rezistăm în faţa înclinaţiilor pe care le avem şi facem ceea ce ne spune.

  Firea e puternică. „Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului” (Galateni 5:17). Eu provin dîntr-un mediu foarte violent şi instabil şi am început să fug de acasă de la cinci ani. Am cochetat cu diferite stadii ale răului mulţi ani la rând, inclusiv cu o tulburare gravă de alimentaţie timp de 20 de ani. Dumnezeu ştie ce îl aşteaptă când reuşeşte să ajungă la noi şi, pentru El, nu reprezentăm nicio problemă.

  Minunea 1: îmi captează atenţia, nu doar o dată, ci în fiecare zi. Şi tu îi poţi mulţumi pentru aceasta, pentru că citeşti aceste rânduri, deci cumva ţi-a captat atenţia.

  Minunea 2 (la fel de uimitoare): Obişnuiam să fug spre rău şi spre păcat, dar acum fug de ele. Dacă mă împiedic, mă ridic şi continui să alerg în direcţia cea bună. Dacă eşti pe deplin a lui Hristos, ştii ce înseamnă acest proces. Dacă nu eşti, te invit să faci acest pas spre predarea totală.

  Minunea 3: Perseverenţa – care zice aşa: „Nu îmi pasă cât o să dureze; nu îmi pasă cât va fi de greu, o să cred în făgăduinţe, o să fac ce ştiu că trebuie, nu ce simt că am chef, şi merg înainte prin credinţă.” Credinţa nu este biruinţa care evită problemele din această lume, este biruinţa care învinge problema păcatului din această lume.

  Vicki Griffin

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...