Articolul precedentFii fără vină
  Articolul următorBiruința asupra lumii, prin credință

  Minuni în ambalaje

  Aleargă, şi nu obosesc. – Isaia 40:31

  Harul care ne susţine permanent este unul dintre cele mai pregnante răspunsuri la rugăciune, una dintre cele mai mari minuni. Poate că nu pare o minune, dar, după părerea mea, este una dintre cele mai mari şi mai rodnice bucurii ale creştinismului. Harul este capacitatea de a rămâne în Hristos, de a rămâne perseverent într-o dificultate şi de a rămâne pe cale până la reuşită. Este o speranţă, o determinare şi o perseverenţă întipărită de Dumnezeu, care ne face în stare să mergem înainte, nu înapoi în viaţa creştină.

  „Omul a fost înzestrat de la început cu puteri nobile şi cu o minte echilibrată. El era… În armonie cu Dumnezeu.” Vreau să fie la fel. Intru totul la fel. Tu vrei? E nevoie de timp semnificativ petrecut cu Dumnezeu, de multă rugăciune şi de activitate intensă pentru a avea parte de acest gen de minune. Şi e o luptă. Nu e ceva rapid, dar e ceva cert. Nu e ceva strălucitor, dar e ceva înălţător. Minunile şocante sunt minunate, dar ele nu ne maturizează. Minunea creşterii în Hristos nu pare deloc o minune. Dumnezeu ne eliberează pe măsură ce îi ascultăm vocea, îl prindem de mână, rezistăm în faţa înclinaţiilor pe care le avem şi facem ceea ce ne spune.

  Firea e puternică. „Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului” (Galateni 5:17). Eu provin dîntr-un mediu foarte violent şi instabil şi am început să fug de acasă de la cinci ani. Am cochetat cu diferite stadii ale răului mulţi ani la rând, inclusiv cu o tulburare gravă de alimentaţie timp de 20 de ani. Dumnezeu ştie ce îl aşteaptă când reuşeşte să ajungă la noi şi, pentru El, nu reprezentăm nicio problemă.

  Minunea 1: îmi captează atenţia, nu doar o dată, ci în fiecare zi. Şi tu îi poţi mulţumi pentru aceasta, pentru că citeşti aceste rânduri, deci cumva ţi-a captat atenţia.

  Minunea 2 (la fel de uimitoare): Obişnuiam să fug spre rău şi spre păcat, dar acum fug de ele. Dacă mă împiedic, mă ridic şi continui să alerg în direcţia cea bună. Dacă eşti pe deplin a lui Hristos, ştii ce înseamnă acest proces. Dacă nu eşti, te invit să faci acest pas spre predarea totală.

  Minunea 3: Perseverenţa – care zice aşa: „Nu îmi pasă cât o să dureze; nu îmi pasă cât va fi de greu, o să cred în făgăduinţe, o să fac ce ştiu că trebuie, nu ce simt că am chef, şi merg înainte prin credinţă.” Credinţa nu este biruinţa care evită problemele din această lume, este biruinţa care învinge problema păcatului din această lume.

  Vicki Griffin

  Minuni în ambalaje - 2018. Minunile şocante sunt minunate, dar ele nu ne maturizează. Minunea creşterii în Hristos nu pare deloc o minune. Dumnezeu ne eliberează pe măsură ce îi ascultăm vocea, îl prindem de mână, rezistăm în faţa înclinaţiilor pe care le avem şi facem ceea ce ne spune.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...