Articolul precedentȘi răsplata Sa este cu El
  Articolul următorFiți gata!

  Jurnal de mamă

  Domnul a zis lui Moise: „Scrie lucrul acesta în carte.” – Exodul 17:14

  Pe mama mea o chema Marie Jansen şi a decedat la 5 aprilie 2015.

  Îmi aduc aminte că ea ajuta foarte mult oamenii. Îmi aduc aminte că, prin anii I960, doi dintre verii mei au petrecut vara în familia noastră. Apoi părinţii mei au invitat o fată pe nume Pam să stea cu noi până ce situaţia din familia ei se mai îmbunătăţea. Aceste perioade au fost oarecum frustrante pentru mine şi pentru fratele meu, dar cred că am învăţat să fim mai puţin egoişti.

  Îmi aduc aminte şi că mama stătea cu orele în bucătărie să facă pâine pentru campaniile de strângere de fonduri pentru şcoala locală. A slujit în biserică drept casieră vreme de 35 de ani.

  La înmormântarea ei, mulţi oameni înrudiţi cu noi au avut multe de spus despre ea. În repetate rânduri, mama avusese o influenţă în viaţa oamenilor în foarte multe moduri pozitive. În orele de dinainte de înmormântarea ei, eu şi fratele meu am auzit pe mulţi spunându-ne că, atunci când mama le promitea că o să se roage pentru ei, aveau certitudinea că ea chiar se va ruga pentru ei.

  În acest context, rândurile citite din jurnalul mamei în timpul ceremoniei de înmormântare au avut o semnificaţie şi mai profundă asupra celor care au avut ocazia să vadă puţin din ce era inima ei. Următorul extras din jurnal conţine idei scrise cu 28 de ani în urmă:

  „Sunt doar un fir de praf, un mic, mic fir de praf din umanitate şi nu m-am gândit niciodată că voi avea vreun impact prin cuvinte sau fapte asupra semenilor mei. Dar cred că, atunci când privim în jur, cu toţii nu suntem decât acelaşi lucru (mici fire de praf). Uită-te la influenţa pe care toate aceste mici fire de praf o au asupra omenirii! Poate fire de praf de dragoste, de pace, de bucurie, răbdare şi dăruire. Mi-ar plăcea să cred că aceasta este ceea ce las omenirii. Fără îndoială că aş fi foarte tristă să ştiu că las ură şi urâţenie ca amintire prietenilor mei, cunoscuţilor şi familiei. Mi-ar plăcea să am un mic impact pozitiv asupra celor din jur. Micul meu praf de umanitate nu este decât atât, praf. Dar, vă rog, aduceţi-vă aminte de mine ca de un mic fir de praf al binelui şi al iubirii.” (Marie Jensen, 27 decembrie 1987) Chiar cred că mama a lăsat în această lume un pic mai multă dragoste, un pic mai multă pace şi un pic mai multă bucurie – prin vieţile celor atinşi cu drag de viaţa ei.

  Astăzi, ce moştenire vei alege să le laşi celor din sfera ta de influenţă?

  Karen Jensen White

  Jurnal de mamă - 2018. Fără îndoială că aş fi foarte tristă să ştiu că las ură şi urâţenie ca amintire prietenilor mei, cunoscuţilor şi familiei. Mi-ar plăcea să am un mic impact pozitiv asupra celor din jur. Micul meu praf de umanitate nu este decât atât, praf. Dar, vă rog, aduceţi-vă aminte de mine ca de un mic fir de praf al binelui şi al iubirii.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...