Valiza cu instrumente

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Ne-am bucurat enorm de luna petrecută cu fiul nostru, Tony, înainte să plece în Cambodgia, ca profesor voluntar. A venit la noi în ultima săptămână din an şi avea să stea o lună. Zilele, umplute de căldura Noii Zeelande, de un cer albastru şi de excursii la pescuit cu soţul meu, au trecut repede. La finalul lunii, cu inimi grele, am mers cu maşina 350 de kilometri împreună cu Tony până la aeroportul internaţional din Christchurch. Avea să ia primul zbor din dimineaţa următoare spre Auckland, apoi spre Singapore şi, în sfârşit, spre Phnom Penh, Cambodgia. De aici avea să călătorească spre Siem Reap, aflat la alţi 320 de kilometri distanţă.

  În acea seară, stând în pat, incapabilă să adorm, Dumnezeu mi-a spus că îl va avea în grijă pe fiul meu. Un sentiment imens de pace m-a cuprins. Dimineaţa următoare, după un mic dejun frugal, ne-am reechipat maşina şi am pornit spre aeroport. Tony avea un bagaj cu haine, un bagaj cu cărţi şi un al treilea, plin cu instrumentele de care avea nevoie, dar despre care i se spusese că îi va imposibil să le introducă în Cambodgia. A făcut check in-ul, ne-am luat la revedere şi ne-am rugat, după care eu şi soţul meu am plecat.

  Primul e-mail primit de la Tony a fost scris de pe aeroportul din Singapore. În ziua următoare era în siguranţă la destinaţie. Dar un bagaj lipsea – cel cu instrumentele. Pentru că îmi dăduse codul de pe bagaj, am sunat la compania aeriană. Şi ziua următoare şi apoi în ziua care a urmat şi tot aşa. Nu după multă vreme, eram la per tu cu angajaţii companiei.

  Mi s-a cerut de multe ori să descriu bagajul: culoare, mărime aproximativă, orice element de identificare ataşat de el etc. Atât de multe zone de bagaje în atât de multe aeroporturi! Bagajele fuseseră date jos dîntr-un avion şi urcate în altele. Şi încă în câte! Atât de mulţi oameni circulând în atâtea destinaţii! Bagajul lui Tony plecase din Christchurch? Da. Plecase din Singapore? Ni se spusese că da, dar acel aeroport e imens, cu patru terminale. Poate că era în Phnom Penh. A trecut încet o săptămână, în timp ce rugăciunile noastre au continuat să se înalţe. Apoi, vineri – ce bucurie! Bagajul a fost găsit în Singapore şi trimis în Siem Reap, de unde Tony l-a luat în scurt timp.

  Fără nicio îndoială că Dumnezeu a avut grijă de el, deşi lăcăţelul nu mai era. De lipsit, nu lipsea nimic. Toate instrumentele lui Tony erau intacte. Ce răspuns la rugăciune! În mod sigur, Dumnezeu e atent la detalii.

  Leonie Donald

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...