Meditații de sezon

  Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. – Psalmii 30:5

  Într-un an, mai de mult, mi-am petrecut sărbătorile de iarnă acasă la sora mea, în California. Într-o dimineaţă, eram în sufragerie, uitându-mă la fotografiile expuse cu nepotul meu. Am observat că apărea la diferite vârste. În toate zâmbea, dar, pe măsură ce se adăugau anii, arăta un pic altfel. De la o fotografie la alta puteam observa schimbarea trăsăturilor. Sora mea are un singur copil, pe acest băiat, şi este preţios în ochii ei, ca şi în ai noştri, ai fraţilor ei. Îl iubim foarte mult şi, până acum, când a ajuns la maturitate, ne-am rugat pentru el de-a lungul dificultăţilor, greşelilor şi bucuriilor vieţii.

  Continuând să mă uit la fotografii, am început să zâmbesc şi mi-au venit şi câteva gânduri în minte. Am privit înapoi la viaţa mea şi m-am văzut pe mine la diferite vârste şi etape, din copilărie până la maturitate. Am observat schimbările fizice, spirituale şi emoţionale. Trecând retrospectiv prin fiecare fază, m-au năpădit amintiri care m-au făcut să zâmbesc. Dar mi-am adus aminte şi de perioade dificile din viaţă. Uneori aveam impresia că vremurile grele le depăşesc pe cele bune, dar, deşi e posibil ca aşa să fi fost şi în realitate, tot mi-am putut aduce aminte de ocaziile de bucurie din fiecare etapă. Oricât de mici, bucurii au fost.

  Privirea retrospectivă asupra vieţii noastre poate fi deprimantă, în funcţie de unghiul de vedere. Iar în acea zi, unghiul meu de vedere s-a schimbat.

  Acum, privind înapoi la încercările şi greşelile vieţii, caut în acelaşi timp şi ocaziile de bucurie – şi întotdeauna le găsesc. Viaţa e grea. Asta e cert. Dar viaţa cu Isus înseamnă că, indiferent de dificultăţi, va exista întotdeauna bucurie. Iar acest lucru îmi dă speranţă.

  Vremuri grele vor mai veni şi poate şi nişte greşeli pe care ulterior le voi regreta, dar Dumnezeu îmi va da şi situaţii fericite, care să îmi aducă aminte că, în această viaţă, există speranţă. Există ceva spre care să privesc, ceva care să mă ţină în mişcare.

  Nu îmi dau seama tu în ce punct al vieţii te găseşti acum. Poate că te uiţi înapoi şi trăieşti sentimente de furie şi de tristeţe în privinţa trecutului tău. Te provoc astăzi să cauţi momentele de bucurie din trecutul tău. Când le vei găsi – şi sigur le vei găsi – laudă-L pe Dumnezeu că, indiferent cât de neagră e noaptea, El întotdeauna ne dă o lumină ca să ne deschidă calea.

  Heather-Dawn Small

  Meditații de sezon - 2018. Poate că te uiţi înapoi şi trăieşti sentimente de furie şi de tristeţe în privinţa trecutului tău. Te provoc astăzi să cauţi momentele de bucurie din trecutul tău. Când le vei găsi - şi sigur le vei găsi - laudă-L pe Dumnezeu că, indiferent cât de neagră e noaptea, El întotdeauna ne dă o lumină ca să ne deschidă calea.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...