Meditații de sezon

  Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia. – Psalmii 30:5

  Într-un an, mai de mult, mi-am petrecut sărbătorile de iarnă acasă la sora mea, în California. Într-o dimineaţă, eram în sufragerie, uitându-mă la fotografiile expuse cu nepotul meu. Am observat că apărea la diferite vârste. În toate zâmbea, dar, pe măsură ce se adăugau anii, arăta un pic altfel. De la o fotografie la alta puteam observa schimbarea trăsăturilor. Sora mea are un singur copil, pe acest băiat, şi este preţios în ochii ei, ca şi în ai noştri, ai fraţilor ei. Îl iubim foarte mult şi, până acum, când a ajuns la maturitate, ne-am rugat pentru el de-a lungul dificultăţilor, greşelilor şi bucuriilor vieţii.

  Continuând să mă uit la fotografii, am început să zâmbesc şi mi-au venit şi câteva gânduri în minte. Am privit înapoi la viaţa mea şi m-am văzut pe mine la diferite vârste şi etape, din copilărie până la maturitate. Am observat schimbările fizice, spirituale şi emoţionale. Trecând retrospectiv prin fiecare fază, m-au năpădit amintiri care m-au făcut să zâmbesc. Dar mi-am adus aminte şi de perioade dificile din viaţă. Uneori aveam impresia că vremurile grele le depăşesc pe cele bune, dar, deşi e posibil ca aşa să fi fost şi în realitate, tot mi-am putut aduce aminte de ocaziile de bucurie din fiecare etapă. Oricât de mici, bucurii au fost.

  Privirea retrospectivă asupra vieţii noastre poate fi deprimantă, în funcţie de unghiul de vedere. Iar în acea zi, unghiul meu de vedere s-a schimbat.

  Acum, privind înapoi la încercările şi greşelile vieţii, caut în acelaşi timp şi ocaziile de bucurie – şi întotdeauna le găsesc. Viaţa e grea. Asta e cert. Dar viaţa cu Isus înseamnă că, indiferent de dificultăţi, va exista întotdeauna bucurie. Iar acest lucru îmi dă speranţă.

  Vremuri grele vor mai veni şi poate şi nişte greşeli pe care ulterior le voi regreta, dar Dumnezeu îmi va da şi situaţii fericite, care să îmi aducă aminte că, în această viaţă, există speranţă. Există ceva spre care să privesc, ceva care să mă ţină în mişcare.

  Nu îmi dau seama tu în ce punct al vieţii te găseşti acum. Poate că te uiţi înapoi şi trăieşti sentimente de furie şi de tristeţe în privinţa trecutului tău. Te provoc astăzi să cauţi momentele de bucurie din trecutul tău. Când le vei găsi – şi sigur le vei găsi – laudă-L pe Dumnezeu că, indiferent cât de neagră e noaptea, El întotdeauna ne dă o lumină ca să ne deschidă calea.

  Heather-Dawn Small

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...