Turbulențele vieții

  Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi. – Psalmii 50:15

  Pe 14 decembrie 2013 am călătorit spre ţara natală, împreună cu mama şi cu una dintre fiicele mele, pentru căsătoria tradiţională a fiicei mele celei mai mari. Aşteptând să ne îmbarcăm, am observat cât de fericiţi erau pasagerii, mergând să îşi întâlnească familiile de sărbători.

  După câteva ore de zbor însă, am început să avem parte de turbulenţe. Preţ de câteva minute, curenţii turbulenţi de aer au zgâlţâit avionul în sus şi în jos, în dreapta şi-n stânga. Am închis ochii şi m-am rugat: „Doamne, aşa o să murim toate trei?” Iţi poţi imagina ţipetele, plânsetele şi rugăciunile isterice care se auzeau în cabina de pasageri.

  Atunci mi-au venit în minte textele biblice preferate. Mi-am adus aminte de sfatul Domnului de a-L chema în ziua necazului, iar El ne va salva şi noi II vom lăuda (vezi Psalmii 50:15). Şi de faptul că El le va porunci îngerilor Săi să ne păzească în toate căile noastre (vezi Psalmii 91:11). I-am reamintit Domnului că îi încredinţasem Lui această călătorie, înainte de plecare, şi eram convinsă că m-a auzit.

  În timp ce rugăciunile pasagerilor disperaţi continuau, o femeie s-a ridicat şi a început să predice Cuvântul lui Dumnezeu. După câteva minute, turbulenţele au încetat, iar zgomotul din avion a încetat. Aceeaşi femeie care predicase s-a întors spre noi şi ne-a zis: „Toţi cei care v-aţi predat viaţa lui Dumnezeu în timpul turbulenţelor, nu renunţaţi acum, că furtuna a trecut. Fiindcă în viaţă veţi întâlni turbulenţe şi mai mari!” Am râs cu toţii, dar vorbele ei ne-au pus pe gânduri.

  Turbulenţele vieţii vin în diferite forme: boală, strâmtorare financiară şi durere sufletească. Atunci când lovesc problemele, putem căuta faţa Domnului, cerând cu rugăciune împlinirea făgăduinţelor Sale. Iar când încercările încetează, să continuăm să ne aducem aminte promisiunile pe care El le-a făcut şi poveţele pe care ni le-a dat. Şi ar trebui să ne aducem la îndeplinire promisiunile pe care I le-am făcut noi Lui.

  Trebuie ca permanent să ne menţinem deschise căile de comunicare cu El. Să continuăm, în puterea Sa, să îi fim credincioase Celui care a promis că nu ne va lăsa niciodată, că nu ne va părăsi niciodată.

  E posibil ca tocmai acum să treci prin turbulenţe în viaţă. Dacă da, Dumnezeu a prevăzut calea de ieşire din ele. Cere-I împlinirea promisiunilor pe care le-a făcut! Ţine-te strâns de mâna Sa – fiindcă El te ţine strâns pe tine!

  Victoria C. Nwogwugwu

  Turbulențele vieții - 2018. Toţi cei care v-aţi predat viaţa lui Dumnezeu în timpul turbulenţelor, nu renunţaţi acum, că furtuna a trecut. Fiindcă în viaţă veţi întâlni turbulenţe şi mai mari!” Am râs cu toţii, dar vorbele ei ne-au pus pe gânduri.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...