Moștenirea Domnului

  lată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. – Psalmii 127:3

  În fiecare zi când porneşti televizorul sau navighezi pe internet, afli ştiri groaznice despre impulsuri necontrolate ale unor oameni violenţi. În ultima decadă a crescut numărul omuciderilor, al sinuciderilor şi al violurilor despre care auzim la ştiri. Ziarele şi buletinele de ştiri propagă această realitate în faţa părinţilor care vor să ofere un mediu sănătos de dezvoltare pentru copiii lor. Trăim vremuri grele. Influenţele exterioare asupra copiilor noştri sunt mai puternice decât oricând înainte şi niciodată nu au existat atâtea locuri de distracţie, atâtea informaţii în mass-media şi atât de mulţi copii care petrec ore întregi pe internet sau uitându-se la programe TV inadecvate pentru ei.

  E o provocare să creşti copii sănătoşi, liberi şi care să aibă succes în viaţă. Părinţii îşi ascund emoţiile, copiii îşi ascund lacrimile. Conform scriitorului Augusto Cury, copiii nu au nevoie de părinţi giganţi, ci de fiinţe umane care vorbesc pe limba lor şi care sunt în stare să le intre în inimă şi să le înţeleagă emoţiile.

  Psihologul Daniel Goleman, care efectuează cercetări şi scrie despre inteligenţa emoţională, spune că generaţia actuală de părinţi trebuie să muncească din ce în ce mai mult ca să menţină un standard de viaţă mai bun decât cel al generaţiei părinţilor lor. Aceasta înseamnă că au mai puţin timp liber pentru copiii lor şi că respectivii copii trăiesc de obicei departe de rude, mai ales de bunici, şi nu se mai joacă afară. Stau închişi în apartamente şi case de teama violenţei. Şi rezultatul se vede: copii nervoşi, agitaţi, morocănoşi, agresivi şi deprimaţi. Poţi să pui capăt acestei situaţii cu copiii tăi? Poate că te simţi nesigură. Dar să ştii că nu eşti singură.

  Îl ai pe Tatăl iubirii şi îndurării, care te poate ajuta. Caută îndrumare divină pentru a face faţă emoţiilor copilului tău şi a le canaliza spre o viaţă fericită. Fie ca Isus să locuiască în casa ta şi să îi poţi împărtăşi bucuriile şi îngrijorările pe care le ai! Mână în mână cu El, să te simţi în siguranţă în timp ce îi conduci pe copii de-a lungul căii celei bune!

  Meibel Mello Guedes

  Moștenirea Domnului - 2018. Îl ai pe Tatăl iubirii şi îndurării, care te poate ajuta. Caută îndrumare divină pentru a face faţă emoţiilor copilului tău şi a le canaliza spre o viaţă fericită. Fie ca Isus să locuiască în casa ta şi să îi poţi împărtăşi bucuriile şi îngrijorările pe care le ai! Mână în mână cu El, să te simţi în siguranţă în timp ce îi conduci pe copii de-a lungul căii celei bune!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...