Cuvintele

  Iarba se usucă, floarea cade, dar cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac. – Isaia 40:8

  Sunt acasă, în faţa biroului plin de hârtiuţe şi plicuri, care vor ajunge toate într-un plic mai mare. Încep să tai hârtia-pergament în bucăţi mai mici, deschid Biblia şi îmi iau pixul. O lampă mică luminează deasupra Bibliei şi transcriu versetele alese. De două ori mă opresc să mă rog ca aceste cuvinte să îşi răspândească lumina în întuneric, aşa cum au făcut în cazul meu. Îmi aduc aminte de starea mea de disperare.

  Mă uit spre masa din sufragerie şi văd ceva ce mi-aş dori să dispară: facturi medicale, şi mai multe facturi medicale, facturi de asigurare şi plicul care mi-a fost adus azi – cu actele de divorţ. Viaţa mea e pe o masă, abundând în nimic altceva decât disperare. Sortez facturile medicale. Apoi iau plicul mare cu ştampila firmei de avocatură. Ce repede a ajuns!

  Ca proaspătă soţie, mi-am urmat soţul la aproape două mii de kilometri depărtare de familie, ca el să ocupe locul de muncă al vieţii lui. După o săptămână, în urma discuţiei cu oncologul, mi-a spus că „o nevastă bolnavă” o să îl deranjeze la noul serviciu şi, în aceeaşi zi, m-a mutat afară din casă. În acea seară, într-un nou apartament, înconjurată de cutii, mi-am adus aminte ce moştenisem: credinţă şi putere. Nu am vărsat nicio lacrimă. Mi-am sunat familia. După o săptămână am deschis cutia de poştă şi am găsit un plic mare. Înăuntru erau nişte plicuri mai mici lipite. Am ales unul şi am recunoscut scrisul de mână: era al mamei mele. Pe plic scria: „Pentru momentele în care eşti tristă.” înăuntru erau peste 20 de bucăţi de hârtie cu citate din Biblie. Pe al doilea plic scria: „Făgăduinţe de însănătoşire.” Am scuturat plicul şi au căzut alte 15 pliculeţe, toate conţinând versete biblice scrise de mână de către mama. „Pentru situaţiile când ai îndoieli”, „Laude la adresa lui Dumnezeu”, „Pentru ocaziile în care te simţi singură”, „Iubirea lui Dumnezeu pentru noi”. Ultimul plic: „Rugăciunile mele.” Ca în cazul tuturor celorlalte plicuri, conţinea cuvinte scrise de mână, rugăciunile scrise ale mamei mele, punând viaţa mea la picioarele lui Dumnezeu.

  Gata, am terminat de transcris! Îi adresez plicul prietenei mele care şi-a pierdut fiica şi soţul într-un accident de maşină. Ţin plicul în mână şi mă rog. Cuvântul lui Dumnezeu este puternic. Cuvântul lui Dumnezeu conţine tot ce am avea nevoie ca să trăim o viaţă mai bună, o viaţă binecuvântată. Lumina pe care o căutăm în întuneric este acolo. Mă mai uit la plic pentru ultima oară, înainte să sting lampa, ştiind că în cuvintele dinăuntru există lumină.

  Dixil Rodriguez

  Cuvintele - 2018. Cuvântul lui Dumnezeu este puternic. Cuvântul lui Dumnezeu conţine tot ce am avea nevoie ca să trăim o viaţă mai bună, o viaţă binecuvântată. Lumina pe care o căutăm în întuneric este acolo. Mă mai uit la plic pentru ultima oară, înainte să sting lampa, ştiind că în cuvintele dinăuntru există lumină.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...