Întâlnire la intersecție (1)

  Să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu vă frământaţi mintea. Căci toate aceste lucruri neamurile lumii le caută. Tatăl vostru ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Luca 12:29-31

  Stăteam într-o intersecţie, aşteptând să se facă verde. Soarele strălucea printre vârfurile copacilor de pe dealul din faţă. Peisajul mi-a trezit o dorinţă profundă în suflet şi o rugăciune a izvorât instantaneu din adâncul inimii, îndreptându-se tăcut spre cer.

  Tată, cred că ai foarte multe lucruri să îmi arăţi şi să îmi spui – foarte multe căi în care vrei să mă binecuvântezi. Nu vreau să stau în calea a ceea ce încerci să faci în mine prin lentoarea mea de a-mi da seama şi de a decide. Nu vreau să ratez niciuna dintre binecuvântările Tale.

  Am strâns de volan, de parcă aşteptam de la el vreun răspuns. M-am uitat din nou la copacii de pe deal, din spatele semaforului, dar de data aceasta ochiul minţii mele a văzut stejari plini de ghinde. Apoi mintea mi s-a deschis şi Domnul a început să îmi vorbească prin gânduri.

  Vezi toate ghindele astea? Niciodată n-o să poată deveni toate stejari. Sunt prea multe şi, stai, astea sunt doar dîntr-un sezon. Dacă toate ghindele ar deveni stejari, toată lumea n-ar fi plină decât de stejari şi, într-un timp scurt, n-o să mai fie loc pentru altceva, nici măcar pentru stejari. Aşa e şi cu binecuvântările Mele! Sunt prea multe ca tu să le poţi primi pe toate. Am prea multe visuri, prea multe gânduri de binecuvântare pentru tine. Nu se poate ca în această viaţă să împlineşti toate planurile pe care le am în privinţa ta. Chiar dacă ai lua cele mai bune decizii de la naştere până la moarte, tot nu ai avea parte decât de un mic fragment din binecuvântările Mele. Rachel, pur şi simplu sunt prea multe ca să le poţi avea pe toate!

  Dar, în acelaşi timp, nu ai cum să faci atât de multe greşeli încât să nu mai am nicio binecuvântare rămasă pentru tine. Indiferent de alegerile pe care le face cineva în viaţă, nu poate să treacă dincolo de posibilitatea de a fi atins cu binecuvântările Mele. În cazul în care o persoană a mers cât de jos se putea merge, dacă se întoarce spre Mine, Eu sunt tot la începutul binecuvântărilor pe care le am pentru ea. Nimeni nu poate depăşi prin păcat harul Meu infinit. Singurul lucru care mă poate împiedica să te binecuvântez este refuzul tău de a veni la Mine.

  Rachel Williams-Smith

  Întâlnire la intersecție (1) - 2018. În cazul în care o persoană a mers cât de jos se putea merge, dacă se întoarce spre Mine, Eu sunt tot la începutul binecuvântărilor pe care le am pentru ea. Nimeni nu poate depăşi prin păcat harul Meu infinit. Singurul lucru care mă poate împiedica să te binecuvântez este refuzul tău de a veni la Mine.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...