Post de sărbători

  lată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug. – Isaia 58:6

  Casa noastră se goleşte – copiii noştri au crescut. Una dintre fete are propria familie, cu trei copii, şi a decis să petreacă Anul Nou cu familia soţului ei. Mama, care a locuit cu noi o vreme, a murit acum un an. Celelalte două fete ale noastre sunt necăsătorite şi se pare că vom petrece anul acesta sărbătorile doar noi patru. Ne place ideea de a petrece în linişte această perioadă a anului, de data aceasta fără prea multe pregătiri.

  Astăzi am citit din Isaia 58:6-11. Aceste versete m-au pus pe gânduri. Deja de ceva vreme în biserica noastră se fac apeluri la redeşteptare şi reformă. Mulţi credincioşi îşi doresc o schimbare şi se roagă pentru ea. Îşi dau seama că, şi dacă se roagă şi postesc, petrec timp meditând şi merg la biserică regulat, ceva, cumva, tot lipseşte. Ce să fie?

  Citind acest pasaj biblic, mi-am dat seama ce este adevăratul post. Nu înseamnă să renunţi la mâncare, ci să le oferi altora mâncare. Nu înseamnă să te abţii de la ceva, ci să dai ceva.

  Şi israeliţii au făcut tot ceea ce le-a cerut Dumnezeu să facă. L-au căutat pe Dumnezeu, au postit, s-au rugat şi au ţinut poruncile (vezi Isaia 58:1-5). Însă în acelaşi timp faptele lor în privinţa altora erau rele, abuzive şi egoiste. Nu le păsa de săraci şi de cei singuri; nu se gândeau decât la ei.

  Ca să postim, nu trebuie să ne abţinem de la mâncare şi plăceri, ci trebuie să fim împăcaţi cu vecinii şi cu semenii, să iertăm acolo unde e cazul şi să fim o încurajare pentru alţii. Trebuie să facem ceea ce trebuie şi să ne ridicăm vocea, luând atitudine împotriva nedreptăţii, a abuzului, a relelor de toate felurile. Trebuie să ne arătăm aprecierea şi dragostea faţă de cei din jur.

  Eu cred că există o relaţie clară între redeşteptare şi reformă, pe de o parte, şi modul în care ne tratăm semenii, pe de altă parte, mai ales pe cei slabi şi pe cei marginalizaţi de societate. Hai să facem ceva în această direcţie! Apropo, tocmai le-am spus soţului meu şi fetelor mele că, de sărbători, anul acesta voi invita la noi oameni care sunt singuri şi care nu au unde să se ducă. Familia mea mă susţine în această idee. Cine ştie? Şi noi s-ar putea să avem de câştigat, îţi urez sărbători fericite şi la mulţi ani!

  Denise Hochstrasser

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...