Post de sărbători

  lată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug. – Isaia 58:6

  Casa noastră se goleşte – copiii noştri au crescut. Una dintre fete are propria familie, cu trei copii, şi a decis să petreacă Anul Nou cu familia soţului ei. Mama, care a locuit cu noi o vreme, a murit acum un an. Celelalte două fete ale noastre sunt necăsătorite şi se pare că vom petrece anul acesta sărbătorile doar noi patru. Ne place ideea de a petrece în linişte această perioadă a anului, de data aceasta fără prea multe pregătiri.

  Astăzi am citit din Isaia 58:6-11. Aceste versete m-au pus pe gânduri. Deja de ceva vreme în biserica noastră se fac apeluri la redeşteptare şi reformă. Mulţi credincioşi îşi doresc o schimbare şi se roagă pentru ea. Îşi dau seama că, şi dacă se roagă şi postesc, petrec timp meditând şi merg la biserică regulat, ceva, cumva, tot lipseşte. Ce să fie?

  Citind acest pasaj biblic, mi-am dat seama ce este adevăratul post. Nu înseamnă să renunţi la mâncare, ci să le oferi altora mâncare. Nu înseamnă să te abţii de la ceva, ci să dai ceva.

  Şi israeliţii au făcut tot ceea ce le-a cerut Dumnezeu să facă. L-au căutat pe Dumnezeu, au postit, s-au rugat şi au ţinut poruncile (vezi Isaia 58:1-5). Însă în acelaşi timp faptele lor în privinţa altora erau rele, abuzive şi egoiste. Nu le păsa de săraci şi de cei singuri; nu se gândeau decât la ei.

  Ca să postim, nu trebuie să ne abţinem de la mâncare şi plăceri, ci trebuie să fim împăcaţi cu vecinii şi cu semenii, să iertăm acolo unde e cazul şi să fim o încurajare pentru alţii. Trebuie să facem ceea ce trebuie şi să ne ridicăm vocea, luând atitudine împotriva nedreptăţii, a abuzului, a relelor de toate felurile. Trebuie să ne arătăm aprecierea şi dragostea faţă de cei din jur.

  Eu cred că există o relaţie clară între redeşteptare şi reformă, pe de o parte, şi modul în care ne tratăm semenii, pe de altă parte, mai ales pe cei slabi şi pe cei marginalizaţi de societate. Hai să facem ceva în această direcţie! Apropo, tocmai le-am spus soţului meu şi fetelor mele că, de sărbători, anul acesta voi invita la noi oameni care sunt singuri şi care nu au unde să se ducă. Familia mea mă susţine în această idee. Cine ştie? Şi noi s-ar putea să avem de câştigat, îţi urez sărbători fericite şi la mulţi ani!

  Denise Hochstrasser

  Post de sărbători - 2018. Ca să postim, nu trebuie să ne abţinem de la mâncare şi plăceri, ci trebuie să fim împăcaţi cu vecinii şi cu semenii, să iertăm acolo unde e cazul şi să fim o încurajare pentru alţii. Trebuie să facem ceea ce trebuie şi să ne ridicăm vocea, luând atitudine împotriva nedreptăţii, a abuzului, a relelor de toate felurile.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...