Cadoul

  Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El. – 1 loan 3:23

  „Nu deschide până la ziua ta”, scria pe un bileţel lipit de cadou. Era dimineaţa aniversării zilei mele de naştere şi m-am gândit că acesta va fi primul cadou pe care îl voi deschide. S-a dovedit a fi o cană dedicată iubitorilor de muzică. Era decorată cu instrumente muzicale, cu un pian, pătrimi, optimi, triolete, cheia fa şi altele. Pe interior, chiar lângă buză, era un portativ. La fiecare ocazie, prietena mea găseşte întotdeauna lucruri unice şi interesante. Privind acest cadou, mi-au dat lacrimile. Era ultimul cadou pe care îl mai primeam de la această prietenă. Murise cu o zi înainte de ziua mea, după o suferinţă îndelungată.

  După ce am fost înştiinţaţi că fusese internată în spital, eu şi soţul meu ne-am hotărât să facem un drum de două ore cu maşina ca să o vizităm. Am fost bine primiţi în salonul ei de către familie. Când mi-a auzit numele, băiatul ei mi-a dat imediat cadoul pe care ea îl pregătise pentru mine. „E pentru dumneavoastră”, mi-a zis el. Mama lui suporta dureri foarte mari, dar tot se gândea la alţii.

  Cu 15 ani în urmă, soţul meu îi fusese pastor. Atunci ne-am împrietenit. Acum ea zăcea în pat. La un moment dat, s-a întors spre soţul meu şi l-a întrebat dacă vrea să oficieze înmormântarea ei, iar, pe mine, dacă vreau să cânt la orgă.

  De-a lungul anilor – şi în ciuda multiplelor noastre mutări -, prietenia noastră a rămas intactă. Din când în când, eu zburam cu avionul să îmi vizitez băieţii şi se întâmpla să am câte o întârziere de două ore la decolarea avionului. Atunci eu şi prietena mea luam masa împreună. Prea repede se scurgea timpul! Ea mă îmbrăţişa, îmi înmâna o pungă de cadou şi un teanc de buletine ale bisericii. Ţineam legătura şi prin telefon: cine s-a mai căsătorit, cine a născut, cine s-a botezat, cine mai murise. Era o prietenă de încredere.

  Acum e la odihnă.

  După înmormântare, un prieten comun mi-a spus că găsise în cutia poştală a bisericii o felicitare de la ea. „A iubit necondiţionat pe toată lumea”, a fost descrierea pe care i-a făcut-o el acestei prietene.

  Ce amintire frumoasă de lăsat în urmă!

  Vera Wiebe

  Cadoul - 2018. Cu 15 ani în urmă, soţul meu îi fusese pastor. Atunci ne-am împrietenit. Acum ea zăcea în pat. La un moment dat, s-a întors spre soţul meu şi l-a întrebat dacă vrea să oficieze înmormântarea ei, iar, pe mine, dacă vreau să cânt la orgă. Ce amintire frumoasă de lăsat în urmă!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...