Articolul precedentVom moșteni împărăția
  Articolul următorVom mânca din pomul vieții

  S-a gândit la mine mai presus de orice

  La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. (…) Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. – loan 1:1-4,14

  În perioada aceasta din an se repovesteşte de multe ori naşterea lui Hristos. În această seară sunt chiar pătrunsă de această istorie. Dumnezeul nostru, Creatorul nostru puternic, a devenit parte a omenirii, creaţia Lui – un bebeluş sărac şi vulnerabil. O, cum trebuie să-şi fi ţinut respiraţia locuitorii cerului! Venirea Lui a fost anunţată nu de vreun cutremur sau de vreun trăsnet sau vânt năprasnic, ci de sunetul plăcut al laudelor intonate de un cor de îngeri. O stea strălucitoare (posibil un înger) i-a îndrumat pe înţelepţi în căutarea Dumnezeului Sfânt, născut să ne salveze şi să ne dea salvarea. Nu doar celor din timpul vieţii Lui, ci şi nouă, la multe secole după aceea.

  Apoi gândurile mele se îndreaptă către moartea Sa; fiindcă El s-a născut ca să moară. Când a murit, pământul s-a cutremurat cumplit, vânturile au bătut, fulgerele au brăzdat cerul şi tunetele au bubuit puternic. Morţii au ieşi din morminte (Matei 27:52,53). Din nou, locuitorii cerului trebuie să-şi fi ţinut respiraţia. Dumnezeu Tatăl S-a despărţit pentru prima oară de Fiul său. Dar Isus a biruit moartea şi mormântul prin învierea Sa. Planul de mântuire a fost adus la îndeplinire. Curând, El va veni din nou ca să ne ducă în cer, până când, după cum explică Apocalipsa, ne vom muta în Noul Ierusalim pentru totdeauna. Sunt complet smerită la gândul că minunatul meu Creator a hotărât să devină un bebeluş uman ca parte a planului de a-mi salva viaţa. Şi mă iubeşte atât de mult, încât Şi-a asumat riscul de a coborî din cer şi a veni pe Pământ să ducă o viaţă de greutăţi. El l-a înfruntat direct pe Diavolul, pentru mine. De ce să nu fiu şi eu dispusă să îmi predau Lui viaţa? De ce nu sunt mai înclinată să fac voia Sa? Va fi vai şi amar de mine dacă nu voi încerca să îl urmez.

  Te provoc să priveşti mai atent la Isus Hristos şi la prima Sa venire. Hai nu doar să repetăm istoria, ci să asimilăm profunzimea faptelor Sale în beneficiul nostru.

  Te provoc să pornim împreună într-o umblare mai strânsă cu Salvatorul nostru!

  Kelli Rai Collins

  S-a gândit la mine mai presus de orice - 2018. Sunt complet smerită la gândul că minunatul meu Creator a hotărât să devină un bebeluş uman ca parte a planului de a-mi salva viaţa. Şi mă iubeşte atât de mult, încât Şi-a asumat riscul de a coborî din cer şi a veni pe Pământ să ducă o viaţă de greutăţi. El l-a înfruntat direct pe Diavolul, pentru mine.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...