Tu îmi întinzi masa

  Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei. – Psalmii 23:5

  Aromele puternice ale bucatelor pentru masa noastră specială se strecurau afară din bucătărie şi se îmbinau cu mirosul de brad proaspăt şi de foc din şemineu. Lumânări parfumate de merişor pâlpâiau prin casă, împletindu-şi mirosul cu cel de ceapă şi salvie, cidru, plăcintă de dovleac, prăjituri, chiftele şi aperitive, care alcătuiau masa festivă la care curând aveam să ne aşezăm împreună cu familia şi prietenii.

  Şi acum partea mea preferată – aşezarea mesei mari din sufragerie, cu o combinaţie de elemente elegante şi amintiri frumoase de familie: o faţă de masă aurie de damasc, atât de lungă, încât aproape că atinge podeaua; şervete monogra-mate mari franţuzeşti; farfurii aurite cu tentă antică şi cupe de cristal de 99 de cenţi; un aranjament pentru centrul mesei cu lalele alb cu roz, câteva steaua-Crăciunului de culoare crem, ramuri verzi de pin şi ciorchini de piper; lumânări pâlpâind în suporturi aurite înalte, la ambele capete ale mesei – un cadou special primit de la mama. În timp ce introduc şervetele în inelele placate cu argint, gândurile mi se îndreaptă către textele biblice despre sărbători. Lui Dumnezeu îi plac sărbătorile. Prima minune făcută de Isus a fost la o nuntă. David îmi oferă o altă imagine preferată: „Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei” (Psalmii 23:5). Mă gândesc cum pregăteşte Dumnezeu o masă pentru mine, ştiind foarte bine ce consider eu frumos şi încântător pentru ochi. El şi cu mine ne aşezăm la o masă cu delicatese şi arome proaspete şi delicioase atât de bogate, complicate şi săţioase, încât abia mi le pot imagina.

  Luăm masa în faţa duşmanilor mei. Duşmanii mei nu sunt oameni. Sunt gândurile care îmi fură pacea. Duşmanii sunt îngrijorările în privinţa situaţiilor nerezolvate, conflicte care încă se infiltrează în biserica mea, la serviciul meu sau în familia mea, munţi de facturi şi un cont în bancă infim, o boală încă nevindecată. Insă Dumnezeu coboară fix în mijlocul acestor situaţii nerezolvate, dificile şi neplăcute şi mă invită să stau jos şi să mă relaxez în grija Sa. Îmi cunoaşte felul agitat de a fi; ştie că eu vreau să cunosc finalul şi planurile de acţiune, ca să pot considera că am dreptul să mă relaxez puţin. Dar El vrea să învăţ că mă pot relaxa chiar şi fără să văd deznodământul. El vrea să stau la frumoasa Sa masă de binecuvântări şi să II văd mai degrabă pe El. El mă invită să găsesc putere proaspătă în desfătarea liniştită în grija Sa prezentă, în speranţa plină de încredere că toate incertitudinile mele actuale vor avea rezolvări viitoare care să îl onoreze pe acelaşi Dumnezeu care îmi pregăteşte o masă astăzi.

  Kelly Mowrer

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...