Tu îmi întinzi masa

  Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei. – Psalmii 23:5

  Aromele puternice ale bucatelor pentru masa noastră specială se strecurau afară din bucătărie şi se îmbinau cu mirosul de brad proaspăt şi de foc din şemineu. Lumânări parfumate de merişor pâlpâiau prin casă, împletindu-şi mirosul cu cel de ceapă şi salvie, cidru, plăcintă de dovleac, prăjituri, chiftele şi aperitive, care alcătuiau masa festivă la care curând aveam să ne aşezăm împreună cu familia şi prietenii.

  Şi acum partea mea preferată – aşezarea mesei mari din sufragerie, cu o combinaţie de elemente elegante şi amintiri frumoase de familie: o faţă de masă aurie de damasc, atât de lungă, încât aproape că atinge podeaua; şervete monogra-mate mari franţuzeşti; farfurii aurite cu tentă antică şi cupe de cristal de 99 de cenţi; un aranjament pentru centrul mesei cu lalele alb cu roz, câteva steaua-Crăciunului de culoare crem, ramuri verzi de pin şi ciorchini de piper; lumânări pâlpâind în suporturi aurite înalte, la ambele capete ale mesei – un cadou special primit de la mama. În timp ce introduc şervetele în inelele placate cu argint, gândurile mi se îndreaptă către textele biblice despre sărbători. Lui Dumnezeu îi plac sărbătorile. Prima minune făcută de Isus a fost la o nuntă. David îmi oferă o altă imagine preferată: „Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei” (Psalmii 23:5). Mă gândesc cum pregăteşte Dumnezeu o masă pentru mine, ştiind foarte bine ce consider eu frumos şi încântător pentru ochi. El şi cu mine ne aşezăm la o masă cu delicatese şi arome proaspete şi delicioase atât de bogate, complicate şi săţioase, încât abia mi le pot imagina.

  Luăm masa în faţa duşmanilor mei. Duşmanii mei nu sunt oameni. Sunt gândurile care îmi fură pacea. Duşmanii sunt îngrijorările în privinţa situaţiilor nerezolvate, conflicte care încă se infiltrează în biserica mea, la serviciul meu sau în familia mea, munţi de facturi şi un cont în bancă infim, o boală încă nevindecată. Insă Dumnezeu coboară fix în mijlocul acestor situaţii nerezolvate, dificile şi neplăcute şi mă invită să stau jos şi să mă relaxez în grija Sa. Îmi cunoaşte felul agitat de a fi; ştie că eu vreau să cunosc finalul şi planurile de acţiune, ca să pot considera că am dreptul să mă relaxez puţin. Dar El vrea să învăţ că mă pot relaxa chiar şi fără să văd deznodământul. El vrea să stau la frumoasa Sa masă de binecuvântări şi să II văd mai degrabă pe El. El mă invită să găsesc putere proaspătă în desfătarea liniştită în grija Sa prezentă, în speranţa plină de încredere că toate incertitudinile mele actuale vor avea rezolvări viitoare care să îl onoreze pe acelaşi Dumnezeu care îmi pregăteşte o masă astăzi.

  Kelly Mowrer

  Tu îmi întinzi masa - 2018. Dumnezeu coboară fix în mijlocul acestor situaţii nerezolvate, dificile şi neplăcute şi mă invită să stau jos şi să mă relaxez în grija Sa. Îmi cunoaşte felul agitat de a fi; ştie că eu vreau să cunosc finalul şi planurile de acţiune, ca să pot considera că am dreptul să mă relaxez puţin. Dar El vrea să învăţ că mă pot relaxa chiar şi fără să văd deznodământul.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...