Dumnezeul imposibilului

  Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. Da, El Şi-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viaţa mea. – Psalmii 116:1,2

  Cu ceva vreme în urmă, trei persoane din familia mea, la care ţin foarte mult, s-au implicat într-o ceartă stupidă. Pentru că fiecare credea că el are dreptate, mi-am dat seama că se va ajunge greu la pace, aproape imposibil. M-am consumat mult din cauza acestei situaţii. Totuşi, de la bun început, am avut încredere în Dumnezeu şi am ştiut că doar El poate îndrepta lucrurile. În rugăciune, îl imploram constant să îndrepte măcar puţin situaţia şi să mă ajute să îndur durerea de a-i vedea pe cei dragi că nu îşi vorbesc. Au fost luni grele – luni de durere sufletească şi aşteptarea unei minuni divine.

  Apoi, într-o bună zi, Dumnezeu a produs împăcarea. A fost ca şi când un vas spart a fost refăcut. Dumnezeu răspunde într-un mod minunat la rugăciunile noastre. Întotdeauna ne dă mai mult decât cerem şi întotdeauna ne surprinde.

  Scriind acest devoţional, mi-am amintit că, acum aproximativ o săptămână, L-am rugat pe Dumnezeu să îmi arate dacă merită să continui să mă rog pentru una dintre persoanele implicate în acest conflict de familie. Inima acestei persoane părea de neatins. Dar Dumnezeu mi-a arătat că, pentru El, nimic – absolut nimic – nu este imposibil, aşa că trebuie să continui să mă rog pentru această persoană.

  Ieri, Dumnezeu a transformat un vis în realitate. Sunt sigură că şi celelalte două visuri se vor împlini atunci când şi celelalte două persoane îşi vor preda viaţa lui Isus.

  Dumnezeu este credincios. Putem pune asupra Lui toate necazurile şi îngrijorările noastre. Îi putem încredinţa visurile şi dorinţele noastre. Momentul în care vom vedea răspunsul la rugăciuni e posibil să nu vină într-un timp scurt, dar merită aşteptat. Fiecare minut de luptă în rugăciune cu Dumnezeu, de implorare cu lacrimi şi de căutare a puterii la picioarele Tatălui va merita. Cu cât mai aspră cărarea, cu atât mai valoroasă răsplata.

  În Romani, Pavel ne spune să „ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea” (Romani 5:3,4).

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru minunatele daruri pe care mi le-ai oferit!

  Tu pentru ce dar Îi eşti recunoscătoare lui Dumnezeu în această perioadă din an?

  Adriza Santos Silva Barbosa

  Dumnezeul imposibilului - 2018. Momentul în care vom vedea răspunsul la rugăciuni e posibil să nu vină într-un timp scurt, dar merită aşteptat. Fiecare minut de luptă în rugăciune cu Dumnezeu, de implorare cu lacrimi şi de căutare a puterii la picioarele Tatălui va merita. Cu cât mai aspră cărarea, cu atât mai valoroasă răsplata.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...