Un nume primit în dar (1)

  Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul. – Proverbele 22:1

  Mare fiind, a ajuns la cunoştinţa mea povestea dezamăgitoare a modului în care mi-a fost ales prenumele. Se pare că nimeni nu se gândise la un nume pentru fetiţa nou-născută apărută în familie – adică pentru mine. Când asistenta a intrat în salonul de maternitate să spună că medicul avea nevoie de numele meu înainte să semneze certificatul de naştere chiar în acea zi (pentru că deja aşteptase o săptămână), membrii familiei, inclusiv tata (care voia să îi pună primului născut, adică mie, numele Polly) şi mătuşa mea Marva, au început brusc să se certe aprins cu privire la prenumele meu.

  Se spune că s-a ajuns şi la televizor cu toată această poveste, în cadrul emisiunii The Gale Storm Show. Cineva a venit cu ideea să mă numească Gail, plus Loress (cu accent pe e, te rog), ca pe una dintre surorile bunicii.

  Ani de zile m-am simţit ca o intrusă, ca o nedorită şi o neplănuită, nici măcar în privinţa numelui. Câtă neglijenţă din partea familiei să amâne un aşa lucru important! Mi-a lăsat o gaură în suflet, o cicatrice pentru mulţi ani. Numele sunt importante. Sugerează calea omului în viaţă – soarta. Numele e semnul de identitate. Deschide calea şi dă semnalul fiinţei tale conduse de un scop. Asta credeam eu.

  De-a lungul anilor am ajuns să cred că numele ar trebui ales cu un sens. Numele sugerează răspunsul la o rugăciune. Un nume denotă o aniversare sau creează premisele ca respectivul copil să crească şi să devină ceea ce sugerează numele. Este cea mai mare onoare pe care o putem revărsa asupra unui copil.

  De când m-am mutat pe continentul african, fascinaţia mea anterioară pentru nume s-a transformat într-o apreciere profundă pentru această tradiţie adânc întipărită în această cultură. Familia mea sud-africană şi prietenii mei le dau nume copiilor lor în aşa fel încât să le servească drept călăuză în viaţă. Dacă se va întâmpla să se rătăcească pe calea vieţii, copiii se vor putea întotdeauna întoarce la numele lor – numele lor îi vor conduce în siguranţă înapoi acasă.

  La momentul ales de Dumnezeu aveam să aflu semnificaţia prenumelui meu. Între timp, Dumnezeu a pregătit inima mea să înţeleagă darul pe care îl reprezintă cu adevărat numele meu. La urma urmei, El însuşi a zis: „Şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domnului” (Isaia 62:2).

  Gail Masondo

  Un nume primit în dar (1) - 2018. La momentul ales de Dumnezeu aveam să aflu semnificaţia prenumelui meu. Între timp, Dumnezeu a pregătit inima mea să înţeleagă darul pe care îl reprezintă cu adevărat numele meu. La urma urmei, El însuşi a zis: „Şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domnului”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Lanterna

  Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Gustă să vezi bunătatea Sa!

  Da, Dumnezeu onorează credința simplă. Domnul nostru este răbdător în dragostea Sa pentru noi. El dorește să împlinească dorința inimilor noastre. Fiecare dintre noi este prețios pentru El. Dumnezeu este bun.

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...