Un nume primit în dar (1)

  Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul. – Proverbele 22:1

  Mare fiind, a ajuns la cunoştinţa mea povestea dezamăgitoare a modului în care mi-a fost ales prenumele. Se pare că nimeni nu se gândise la un nume pentru fetiţa nou-născută apărută în familie – adică pentru mine. Când asistenta a intrat în salonul de maternitate să spună că medicul avea nevoie de numele meu înainte să semneze certificatul de naştere chiar în acea zi (pentru că deja aşteptase o săptămână), membrii familiei, inclusiv tata (care voia să îi pună primului născut, adică mie, numele Polly) şi mătuşa mea Marva, au început brusc să se certe aprins cu privire la prenumele meu.

  Se spune că s-a ajuns şi la televizor cu toată această poveste, în cadrul emisiunii The Gale Storm Show. Cineva a venit cu ideea să mă numească Gail, plus Loress (cu accent pe e, te rog), ca pe una dintre surorile bunicii.

  Ani de zile m-am simţit ca o intrusă, ca o nedorită şi o neplănuită, nici măcar în privinţa numelui. Câtă neglijenţă din partea familiei să amâne un aşa lucru important! Mi-a lăsat o gaură în suflet, o cicatrice pentru mulţi ani. Numele sunt importante. Sugerează calea omului în viaţă – soarta. Numele e semnul de identitate. Deschide calea şi dă semnalul fiinţei tale conduse de un scop. Asta credeam eu.

  De-a lungul anilor am ajuns să cred că numele ar trebui ales cu un sens. Numele sugerează răspunsul la o rugăciune. Un nume denotă o aniversare sau creează premisele ca respectivul copil să crească şi să devină ceea ce sugerează numele. Este cea mai mare onoare pe care o putem revărsa asupra unui copil.

  De când m-am mutat pe continentul african, fascinaţia mea anterioară pentru nume s-a transformat într-o apreciere profundă pentru această tradiţie adânc întipărită în această cultură. Familia mea sud-africană şi prietenii mei le dau nume copiilor lor în aşa fel încât să le servească drept călăuză în viaţă. Dacă se va întâmpla să se rătăcească pe calea vieţii, copiii se vor putea întotdeauna întoarce la numele lor – numele lor îi vor conduce în siguranţă înapoi acasă.

  La momentul ales de Dumnezeu aveam să aflu semnificaţia prenumelui meu. Între timp, Dumnezeu a pregătit inima mea să înţeleagă darul pe care îl reprezintă cu adevărat numele meu. La urma urmei, El însuşi a zis: „Şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domnului” (Isaia 62:2).

  Gail Masondo

  Un nume primit în dar (1) - 2018. La momentul ales de Dumnezeu aveam să aflu semnificaţia prenumelui meu. Între timp, Dumnezeu a pregătit inima mea să înţeleagă darul pe care îl reprezintă cu adevărat numele meu. La urma urmei, El însuşi a zis: „Şi-ţi vor pune un nume nou, pe care-l va hotărî gura Domnului”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Sămânța pe cale – partea 1

  Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.

  Tu vei reveni!

  Roagă-te pentru acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor, care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor de la biserică!

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei. Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...