Țintele SMART

  Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. – Filipeni 3:13,14

  Ca asistentă specializată în sănătate publică şi ocupaţională, lucrând în cadrul unei corporaţii internaţionale, sunt provocată ca în fiecare an să îmi stabilesc ţinte de îmbunătăţire profesională. Dacă nu ţi-ai stabilit un obiectiv, nu vei ştii când ai realizat ceva. Fără o direcţie, o destinaţie, o ţintă, cum poţi alege un drum, cum poţi demara pe un curs pentru a ajunge undeva?

  Aşa cum ne stabilim obiective în viaţa profesională, trebuie să ne stabilim ţinte şi în viaţa spirituală şi de misiune. Isus ne-a oferit o declaraţie de misiune: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19). Când ne stabilim obiective la serviciu, acestea trebuie să fie obiective SMART (acronim în limba engleză – n.tr.) şi trebuie să conţină cel puţin un element care să ne încerce din greu puterile. Un obiectiv SMART are următoarele calităţi: Specific, Măsurabil, Accesibil, Realist şi să conţină factorul Timp.

  Specific – în stabilirea unui obiectiv, trebuie să răspundem la şase întrebări: cine (este implicat), ce (vreau să realizez), unde (voi realiza ceea ce îmi doresc), când (plănuiesc să îmi ating obiectivul), care (sunt constrângerile pe care trebuie să le iau în considerare) şi de ce (fac ceea ce fac). O ţintă generală ar putea fi: „Vreau să câştig suflete pentru Hristos.” Dar o ţintă specifică, precisă (înglobând cele şase întrebări) ar putea suna aşa: „Grupa mea de studiu biblic de la biserică va trimite prin poştă pliante în toată zona Colbert County, până la 30 august, pentru a trezi interes în vederea campaniei evanghelistice a bisericii noastre de anul viitor.”

  Măsurabil – Cuantifică progresul făcut pe măsură ce te apropii de ţintă şi de datele-limită. Bucură-te de realizările făcute în anumite momente-cheie.

  Accesibil – Găseşte căi de a atinge obiectivele, caută ocazii de a te apropia cât mai mult de ţintă. Te vei dezvolta în aşa fel încât să poţi urmări obiectivul propus.

  Realist – Faptul de a acţiona în vederea ţintei, cu dragoste, poate face şi cel mai greu lucru să pară uşor.

  Factorul Timp – Stabileşte un cadru temporal pentru obiectivul propus, fiindcă altfel nu va exista senzaţia de urgenţă.

  Urmăreşti ştirile şi crezi că Isus va veni curând? Dacă vrei să faci ceva pentru a câştiga suflete pentru Hristos înainte ca uşa harului să se închidă, atunci e nevoie să-ţi pui o ţintă în domeniul misiunii personale. Poate că hotărârile tale de la începutul anului vor avea ca rezultat mântuirea unor suflete.

  Sandi B. Cook

  Țintele SMART - 2018. Urmăreşti ştirile şi crezi că Isus va veni curând? Dacă vrei să faci ceva pentru a câştiga suflete pentru Hristos înainte ca uşa harului să se închidă, atunci e nevoie să-ţi pui o ţintă în domeniul misiunii personale. Poate că hotărârile tale de la începutul anului vor avea ca rezultat mântuirea unor suflete.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...