La cumpăna dintre ani

  Încununezi anul cu bunătăţile Tale… – Psalmii 65:11

  Ne aflăm în ultima zi din acest an, o zi deosebită, plină de gratitudinea noastră faţă de bunul Dumnezeu, pentru călăuzirea minunată din cursul anului care este gata să se încheie. Pe masa festivă, aşezăm glastre cu crinii parfumaţi ai iubirii noastre pentru Cel care zi şi noapte ne-a condus providenţial prin „stâlp de nor şi stâlp de foc” şi ne-a adus cu bine la limanul a încă un an. Ai primit o făgăduinţă din partea Domnului exact acum un an? A împlinit-o magnific? Dar tu ţi-ai împlinit promisiunile pe care I le-ai făcut? Este timp solemn de cercetare, de îngenunchere a întregii fiinţe, de mărturisire şi de iertare. Înnoite prin harul Său, ne ridicăm şi Duhul Sfânt aşază înaintea noastră noi ţinte, pentru un nou an:

  Fii „om” al Cărţii; iubeşte-o, studiaz-o, memoreaz-o!

  Roagă-te şi lucrează pentru salvarea celor din jur!

  Zâmbetul senin să nu-ţi lipsească de pe faţă! încurajează-i şi preţuieşte-i pe cei tineri!

  Pune capăt certurilor! „întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii”!

  Caută un prieten uitat şi dă-i un telefon!

  Cântă cu vocea, cu un instrument muzical sau cu corzile sensibile ale inimii!

  Oferă Cartea anului celor pe care îi vei întâlni zilnic! înlătură suspiciunea şi înlocuieşte-o cu încrederea! împarte ceva din comorile tale celor sărmani!

  Dovedeşte loialitate în cuvânt şi în faptă!

  Ţine-ţi promisiunile! Fii onestă!

  Foloseşte înţelept banii, resursele, mai ales timpul! Este ireversibil!

  Părăseşte mânia, răutatea, critica, invidia!

  Iartă-l pe cel ce ţi-e duşman! Iartă chiar când nu ţi se cere iertare!

  Ascultă durerea celor întristaţi şi încurajează-i!

  Vizitează un bătrân şi învaţă ce este mai important la sfârşitul vieţii!

  Fii balsam alinător pentru cei bolnavi!

  Fii modestă! Totul a fost descoperit înainte ca să te naşti!

  Apreciază, fii nobilă, smerită şi oferă întâietate altuia!

  Bucură inima unui copil şi vorbeşte-i blând! El te va imita!

  Urează „bun venit” unui străin şi poartă-te cu amabilitate faţă de toţi!

  Admiră frumuseţile naturii; laudă-L pe Dumnezeu pentru minunile creaţiei Sale! Urcă zilnic pe munte, la Izvor!

  Coboară printre oameni îmbrăcată în sfinţenie, astfel încât toţi să simtă că, prin tine, se întâlnesc cu Isus!

  Magdalena Toma, Arad

  La cumpăna dintre ani - 2018. Ai primit o făgăduinţă din partea Domnului exact acum un an? A împlinit-o magnific? Dar tu ţi-ai împlinit promisiunile pe care I le-ai făcut? Este timp solemn de cercetare, de îngenunchere a întregii fiinţe, de mărturisire şi de iertare. Înnoite prin harul Său, ne ridicăm şi Duhul Sfânt aşază înaintea noastră noi ţinte, pentru un nou an.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...