Rochia mea de mătase

  Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi… Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. – losua 24:15

  În urmă cu mulţi ani mi-am dorit să am o rochie de mătase, dar nu aveam bani pentru un material atât de scump. Mult mai târziu am cumpărat un material moale, lucios, de culoare gri-argintiu, pentru frumoasa rochie pe care am purtat-o la nunta mea. O simţeam ca o a doua piele pe trupul meu — elegantă, uşoară şi atât de frumoasă! Aceasta era o rochie doar pentru ocazii speciale, aşa că am purtat-o foarte rar şi am spălat-o doar o dată sau de două ori. Într-o zi, după ce am hotărât să o port la sărbătoarea nunţii unui prieten foarte apropiat, am luat rochia de mătase din dulap pentru a o îmbrăca. Dar nu am putut să îi închid fermoarul. Mi-am ţinut răsuflarea, mi-am tras burta şi l-am lăsat pe soţul meu să se lupte cu fermoarul. Nu mai arăta bine pe mine, aşa că a trebuit să îmi iau rămas-bun de la ea. Rochia nu îşi schimbase mărimea, dar eu da. A fost foarte dureros să renunţ la ea – un final trist pentru povestea mea cu rochia de mătase.

  Dar acelaşi lucru se întâmplă şi în alte situaţii, nu-i aşa? O masă pe care o păstrăm doar pentru ocazii speciale. O carte suvenir care nu este citită niciodată. O vizită pe care o amânăm până este prea târziu. Sau suferim pentru lucruri din trecut, ne este teamă de viitor, dar uităm să trăim pentru prezent şi să ne bucurăm de el. Ceea ce am pus deoparte, în timp, îşi poate pierde valoarea. Aşa că, la începutul acestui an nou, trebuie să ne gândim la cuvântul acum.

  „Acum este vremea potrivită.” Israeliţii trebuiau să hotărască dacă să se întoarcă la ceea ce cunoşteau deja şi ce nu era pe placul lor sau să meargă înainte spre necunoscut. Trebuiau să hotărască acum.

  În loan 12:3-9, citim povestea Mariei Magdalena, care în trecut se simţise murdară, abuzată, respinsă şi nevrednică. Dar a făcut ceea ce îi spusese în acel moment inima ei să facă, sub influenţa Duhului Sfânt — să ungă picioarele lui Isus cu untdelemn scump. Deşi a fost criticată de oameni, ea i-a oferit la momentul acela darul ei lui Isus. Atunci era timpul ei – şi de asemenea era şi timpul Lui să îi redea valoarea dată ei de Dumnezeu.

  Noi, femeile, putem face lucruri pe care bărbaţii nu le pot face, iar bărbaţii pot face lucruri pe care nu le pot face femeile. Să recunoaştem adevărata noastră valoare dată de Dumnezeu şi să facem ce ne cere El să facem. Să ne schimbăm obiceiurile acum. Să nu mai aşteptăm până când nu ne mai vine rochia sau până când este prea târziu pentru a mai face acea vizită. Să nu aşteptăm până când căsnicia noastră se destramă. Să nu aşteptăm până ajungem să uităm ce ne plăcea – sau până ne-am pierdut pe noi înşine. Să fim sare şi lumină! Să ne amintim trecutul şi să ne numărăm binecuvântările prezente. Să fim curajoase. Acum!

  Denise Hochstrasser

  Rochia mea de mătase - 2019. Să nu mai aşteptăm până când nu ne mai vine rochia sau până când este prea târziu pentru a mai face acea vizită. Să nu aşteptăm până ajungem să uităm ce ne plăcea - sau până ne-am pierdut pe noi înşine. Să fim sare şi lumină! Să ne amintim trecutul şi să ne numărăm binecuvântările prezente. Să fim curajoase. Acum!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...