Rochia mea de mătase

  Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi… Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. – losua 24:15

  În urmă cu mulţi ani mi-am dorit să am o rochie de mătase, dar nu aveam bani pentru un material atât de scump. Mult mai târziu am cumpărat un material moale, lucios, de culoare gri-argintiu, pentru frumoasa rochie pe care am purtat-o la nunta mea. O simţeam ca o a doua piele pe trupul meu — elegantă, uşoară şi atât de frumoasă! Aceasta era o rochie doar pentru ocazii speciale, aşa că am purtat-o foarte rar şi am spălat-o doar o dată sau de două ori. Într-o zi, după ce am hotărât să o port la sărbătoarea nunţii unui prieten foarte apropiat, am luat rochia de mătase din dulap pentru a o îmbrăca. Dar nu am putut să îi închid fermoarul. Mi-am ţinut răsuflarea, mi-am tras burta şi l-am lăsat pe soţul meu să se lupte cu fermoarul. Nu mai arăta bine pe mine, aşa că a trebuit să îmi iau rămas-bun de la ea. Rochia nu îşi schimbase mărimea, dar eu da. A fost foarte dureros să renunţ la ea – un final trist pentru povestea mea cu rochia de mătase.

  Dar acelaşi lucru se întâmplă şi în alte situaţii, nu-i aşa? O masă pe care o păstrăm doar pentru ocazii speciale. O carte suvenir care nu este citită niciodată. O vizită pe care o amânăm până este prea târziu. Sau suferim pentru lucruri din trecut, ne este teamă de viitor, dar uităm să trăim pentru prezent şi să ne bucurăm de el. Ceea ce am pus deoparte, în timp, îşi poate pierde valoarea. Aşa că, la începutul acestui an nou, trebuie să ne gândim la cuvântul acum.

  „Acum este vremea potrivită.” Israeliţii trebuiau să hotărască dacă să se întoarcă la ceea ce cunoşteau deja şi ce nu era pe placul lor sau să meargă înainte spre necunoscut. Trebuiau să hotărască acum.

  În loan 12:3-9, citim povestea Mariei Magdalena, care în trecut se simţise murdară, abuzată, respinsă şi nevrednică. Dar a făcut ceea ce îi spusese în acel moment inima ei să facă, sub influenţa Duhului Sfânt — să ungă picioarele lui Isus cu untdelemn scump. Deşi a fost criticată de oameni, ea i-a oferit la momentul acela darul ei lui Isus. Atunci era timpul ei – şi de asemenea era şi timpul Lui să îi redea valoarea dată ei de Dumnezeu.

  Noi, femeile, putem face lucruri pe care bărbaţii nu le pot face, iar bărbaţii pot face lucruri pe care nu le pot face femeile. Să recunoaştem adevărata noastră valoare dată de Dumnezeu şi să facem ce ne cere El să facem. Să ne schimbăm obiceiurile acum. Să nu mai aşteptăm până când nu ne mai vine rochia sau până când este prea târziu pentru a mai face acea vizită. Să nu aşteptăm până când căsnicia noastră se destramă. Să nu aşteptăm până ajungem să uităm ce ne plăcea – sau până ne-am pierdut pe noi înşine. Să fim sare şi lumină! Să ne amintim trecutul şi să ne numărăm binecuvântările prezente. Să fim curajoase. Acum!

  Denise Hochstrasser

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...