Anul pe care nu îl voi uita niciodată

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Ai avut vreodată un an cu adevărat greu? Un an în care totul părea că merge pe dos?

  În primele ore din 1 ianuarie, sunetul artificiilor de pretutindeni umpleau văzduhul. Localnici şi vizitatori umpleau străzile pentru a sărbători noul an care începea. Ascultând entuziasmul lor, gândurile mele s-au întors spre evenimentele care avuseseră loc în anul care se încheiase.

  Ah, Doamne, m-am rugat eu, Îţi mulţumesc pentru că mi-ai cruţat viaţa încă un an. Dar ce an am avut!

  Ai avut vreodată un an în care provocările să îţi asalteze familia din toate părţile? Poate ţi-a fost greu să faci faţă tuturor problemelor financiare. Sau poate ai avut un accident grav de maşină, care te-a lăsat paralizată. Ah, poate a fost acel diagnostic medical — un diagnostic pentru care ai avut nevoie de multe analize, mulţi doctori şi puţine răspunsuri. Un diagnostic care te-a făcut să te întrebi unde era marele Medic în tot acest timp. Apoi ai privit neputincioasă cum facturile de la medici se adunau şi căutai soluţii care să îţi poată aduce uşurare şi vindecare.

  Dar din când în când mai găseai mângâiere la Dumnezeu, în Cuvântul Său şi în cuvintele celor care te iubeau. Aceste cuvinte, în acele ore de disperare, ţi-au amintit că nu trebuie să îţi fie teamă, căci la fel cum a făcut cu încăpăţânatul Samson, Dumnezeu încă era implicat în viaţa ta.

  Orice ţi s-a întâmplat în anul care a trecut, indiferent câte provocări ai avut, să nu uiţi că Tatăl nostru ceresc ne spune să aruncăm toate grijile noastre asupra Lui. El ne aminteşte că niciodată nu ne va părăsi şi nu ne va uita.

  Acum, când începem acest an nou, să ne amintim că Tatăl nostru ceresc ne iubeşte şi are grijă de noi.

  Să Îi cerem lui Dumnezeu să ne dea puterea de care avem nevoie pentru a face faţă provocărilor care ne stau în faţă. Oricât de grea ar fi viaţa, El ne susţine.

  Îi vei permite să te călăuzească pe calea încrederii şi a neprihănirii acum, la începutul acestui an? El va fi bucuros să păşească alături de tine.

  Taniesha Robertson-Brown

  Anul pe care nu îl voi uita niciodată - 2019. Orice ţi s-a întâmplat în anul care a trecut, indiferent câte provocări ai avut, să nu uiţi că Tatăl nostru ceresc ne spune să aruncăm toate grijile noastre asupra Lui. El ne aminteşte că niciodată nu ne va părăsi şi nu ne va uita. Acum, când începem acest an nou, să ne amintim că Tatăl nostru ceresc ne iubeşte şi are grijă de noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...