Anul pe care nu îl voi uita niciodată

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Ai avut vreodată un an cu adevărat greu? Un an în care totul părea că merge pe dos?

  În primele ore din 1 ianuarie, sunetul artificiilor de pretutindeni umpleau văzduhul. Localnici şi vizitatori umpleau străzile pentru a sărbători noul an care începea. Ascultând entuziasmul lor, gândurile mele s-au întors spre evenimentele care avuseseră loc în anul care se încheiase.

  Ah, Doamne, m-am rugat eu, Îţi mulţumesc pentru că mi-ai cruţat viaţa încă un an. Dar ce an am avut!

  Ai avut vreodată un an în care provocările să îţi asalteze familia din toate părţile? Poate ţi-a fost greu să faci faţă tuturor problemelor financiare. Sau poate ai avut un accident grav de maşină, care te-a lăsat paralizată. Ah, poate a fost acel diagnostic medical — un diagnostic pentru care ai avut nevoie de multe analize, mulţi doctori şi puţine răspunsuri. Un diagnostic care te-a făcut să te întrebi unde era marele Medic în tot acest timp. Apoi ai privit neputincioasă cum facturile de la medici se adunau şi căutai soluţii care să îţi poată aduce uşurare şi vindecare.

  Dar din când în când mai găseai mângâiere la Dumnezeu, în Cuvântul Său şi în cuvintele celor care te iubeau. Aceste cuvinte, în acele ore de disperare, ţi-au amintit că nu trebuie să îţi fie teamă, căci la fel cum a făcut cu încăpăţânatul Samson, Dumnezeu încă era implicat în viaţa ta.

  Orice ţi s-a întâmplat în anul care a trecut, indiferent câte provocări ai avut, să nu uiţi că Tatăl nostru ceresc ne spune să aruncăm toate grijile noastre asupra Lui. El ne aminteşte că niciodată nu ne va părăsi şi nu ne va uita.

  Acum, când începem acest an nou, să ne amintim că Tatăl nostru ceresc ne iubeşte şi are grijă de noi.

  Să Îi cerem lui Dumnezeu să ne dea puterea de care avem nevoie pentru a face faţă provocărilor care ne stau în faţă. Oricât de grea ar fi viaţa, El ne susţine.

  Îi vei permite să te călăuzească pe calea încrederii şi a neprihănirii acum, la începutul acestui an? El va fi bucuros să păşească alături de tine.

  Taniesha Robertson-Brown

  Anul pe care nu îl voi uita niciodată - 2019. Orice ţi s-a întâmplat în anul care a trecut, indiferent câte provocări ai avut, să nu uiţi că Tatăl nostru ceresc ne spune să aruncăm toate grijile noastre asupra Lui. El ne aminteşte că niciodată nu ne va părăsi şi nu ne va uita. Acum, când începem acest an nou, să ne amintim că Tatăl nostru ceresc ne iubeşte şi are grijă de noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...