Să strălucești în colțul în care ești

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde. – Isaia 65:24

  Era timpul să plecăm la ora de rugăciune de miercuri seara. Miguel, soţul meu, m-a grăbit să ies din casă pentru că le promisese unor vecini să îi ia şi pe ei. I-am sugerat să luăm maşina mea, pentru că trebuia să îi fac plinul. După lucru fusesem la benzinărie, dar erau prea multe maşini care aşteptau, aşa că am venit acasă. Miguel şi-a exprimat nemulţumirea, mai în şoaptă, că întotdeauna aştept să se aprindă becul de la rezervor înainte să fac plinul, dar a fost de acord să alimentăm în drumul nostru spre biserică.

  Miguel nu a mers pe drumul pe care mergeam de obicei. M-am încruntat puţin din cauza soarelui care apunea şi îşi trimitea razele prin parbriz şi nu m-am putut abţine să nu spun că „noi” greşisem alegând să mergem pe Yellowhead Trail. Era foarte aglomerat şi se circula pe o singură bandă. Înaintând puţin, ne-am dat seama că era un accident în faţă. Am văzut o ambulanţă, o maşină de pompieri şi alte câteva maşini oprite pe marginea şoselei. Imediat am recunoscut un cuplu de la biserică stând acolo. Lângă ei era maşina lor avariată! Din nefericire, intraseră în spatele unui vehicul care, la rândul lui, ricoşase într-un al treilea vehicul. Miguel a tras imediat pe dreapta. Am sărit din maşină şi am mers repede la prietenii noştri.

  Membrii de la biserica noastră, o familie mai în vârstă, erau vizibil zdruncinaţi de accident, dar nu erau răniţi. Primii paramedici i-au pus uneia din femeile implicate în accident un guler cervical şi apoi au pus-o pe targă. „Nu are răni care să îi pună viaţa în pericol,” ne-au asigurat ei. Al treilea şofer, după ce am făcut schimb de numere de telefon, a plecat, slavă Domnului! Nu am putut să plecăm înspre biserică şi să îi lăsăm pe prietenii noştri să aştepte singuri maşina care trebuia să îi remorcheze. Aşa că am sunat la biserică şi i-am spus cuiva de acolo ce se întâmplase, iar ei ne-au asigurat că se roagă.

  Pentru că noi nu am putut merge la biserică, am făcut ce am ştiut mai bine. Biblia ne spune că în toate să aducem mulţumiri (1 Tesaloniceni 5:18). Aşa că, acolo, am început să cântăm şi să Îi aducem laudă lui Dumnezeu pentru grija Sa faţă de toţi cei implicaţi în accident. Am citit Psalmul 100 şi am spus câteva experienţe despre bunătatea lui Dumnezeu până a ajuns maşina de remorcat. Între timp le-am vorbit despre Isus celor de la ambulanţă, şoferului remorcii şi poliţiştilor care încă mai erau acolo.

  Luminează în orice colţ întunecat te-ai afla!

  Sharon Long (Brown)

  Să strălucești în colțul în care ești - 2019. Biblia ne spune că în toate să aducem mulţumiri. Aşa că, acolo, am început să cântăm şi să Îi aducem laudă lui Dumnezeu pentru grija Sa faţă de toţi cei implicaţi în accident. Între timp le-am vorbit despre Isus celor de la ambulanţă, şoferului remorcii şi poliţiştilor care încă mai erau acolo.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...