Să strălucești în colțul în care ești

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde. – Isaia 65:24

  Era timpul să plecăm la ora de rugăciune de miercuri seara. Miguel, soţul meu, m-a grăbit să ies din casă pentru că le promisese unor vecini să îi ia şi pe ei. I-am sugerat să luăm maşina mea, pentru că trebuia să îi fac plinul. După lucru fusesem la benzinărie, dar erau prea multe maşini care aşteptau, aşa că am venit acasă. Miguel şi-a exprimat nemulţumirea, mai în şoaptă, că întotdeauna aştept să se aprindă becul de la rezervor înainte să fac plinul, dar a fost de acord să alimentăm în drumul nostru spre biserică.

  Miguel nu a mers pe drumul pe care mergeam de obicei. M-am încruntat puţin din cauza soarelui care apunea şi îşi trimitea razele prin parbriz şi nu m-am putut abţine să nu spun că „noi” greşisem alegând să mergem pe Yellowhead Trail. Era foarte aglomerat şi se circula pe o singură bandă. Înaintând puţin, ne-am dat seama că era un accident în faţă. Am văzut o ambulanţă, o maşină de pompieri şi alte câteva maşini oprite pe marginea şoselei. Imediat am recunoscut un cuplu de la biserică stând acolo. Lângă ei era maşina lor avariată! Din nefericire, intraseră în spatele unui vehicul care, la rândul lui, ricoşase într-un al treilea vehicul. Miguel a tras imediat pe dreapta. Am sărit din maşină şi am mers repede la prietenii noştri.

  Membrii de la biserica noastră, o familie mai în vârstă, erau vizibil zdruncinaţi de accident, dar nu erau răniţi. Primii paramedici i-au pus uneia din femeile implicate în accident un guler cervical şi apoi au pus-o pe targă. „Nu are răni care să îi pună viaţa în pericol,” ne-au asigurat ei. Al treilea şofer, după ce am făcut schimb de numere de telefon, a plecat, slavă Domnului! Nu am putut să plecăm înspre biserică şi să îi lăsăm pe prietenii noştri să aştepte singuri maşina care trebuia să îi remorcheze. Aşa că am sunat la biserică şi i-am spus cuiva de acolo ce se întâmplase, iar ei ne-au asigurat că se roagă.

  Pentru că noi nu am putut merge la biserică, am făcut ce am ştiut mai bine. Biblia ne spune că în toate să aducem mulţumiri (1 Tesaloniceni 5:18). Aşa că, acolo, am început să cântăm şi să Îi aducem laudă lui Dumnezeu pentru grija Sa faţă de toţi cei implicaţi în accident. Am citit Psalmul 100 şi am spus câteva experienţe despre bunătatea lui Dumnezeu până a ajuns maşina de remorcat. Între timp le-am vorbit despre Isus celor de la ambulanţă, şoferului remorcii şi poliţiştilor care încă mai erau acolo.

  Luminează în orice colţ întunecat te-ai afla!

  Sharon Long (Brown)

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...