Mult mai mult decât am cerut sau visat

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  În urmă cu ceva timp, am hotărât împreună cu soţul meu să ne depunem CV-urile la câteva locuri de muncă disponibile într-un orăşel. Am hotărât să ne rugăm pentru acest lucru şi i-am cerut lui Dumnezeu să ne arate unde ar trebui să mergem. Am fost de acord să mergem la interviuri. Dacă vreunul dintre noi ar fi reuşit şi i s-ar fi oferit un loc de muncă, atunci urma să ne vindem casa şi să ne mutăm în acel oraş.

  Posibilul angajator m-a informat că fusesem aleasă ca prima opţiune. Am acceptat slujba. Dumnezeu aranjase totul. Dar era o singură problemă: casele din noul oraş erau mult mai scumpe decât cele unde locuiserăm până atunci. Ne era imposibil să ne permitem să cumpărăm o casă acolo chiar cu toţi banii obţinuţi din vânzarea casei noastre. Ne-am rugat lui Dumnezeu pentru această problemă.

  În tot acest timp am fost şi am văzut câteva case. Totul părea să meargă pe dos. Am început să cer împlinirea făgăduinţelor Tatălui ceresc; doar aveam încredinţarea că era de la El această mutare. Soţul meu mi-a povestit despre o casă pe care o văzuse la capătul unui drum de ţară, dar nu am fost interesată. Seara, înainte de culcare, m-am rugat lui Dumnezeu.

  În acea noapte am visat că ajunsesem la o casă care semăna cu casa în care locuiau nişte prieteni. În visul meu, uşa de la intrare era pe partea opusă faţă de uşa casei prietenilor noştri. În vis, am întrebat-o pe prietena mea de ce mutase uşa. A zâmbit şi a spus „Aceasta nu este casa mea. Este a voastră.”

  Ziua următoare am mers să vedem mai multe case. Fiind în apropierea casei despre care îmi povestise soţul meu, am spus că sunt dispusă să mergem să o vedem. Spre surprinderea mea, arăta precum casa din visul meu! „Aceasta este casa noastră”, i-am spus soţului meu. S-a uitat la mine puţin speriat. I-am explicat că eu cred că Dumnezeu îmi arătase exact acea casă în visul avut cu o seară înainte.

  L-am sunat pe agentul imobiliar şi am încheiat afacerea, lucru posibil doar prin harul lui Dumnezeu.

  Până astăzi sunt foarte emoţionată de fiecare dată când îmi amintesc cum Dumnezeu ne poate da mai mult decât cerem sau visăm. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Nilva de F. Oliveira da Boa Morte

  Mult mai mult decât am cerut sau visat - 2019. Fiind în apropierea casei despre care îmi povestise soţul meu, am spus că sunt dispusă să mergem să o vedem. Spre surprinderea mea, arăta precum casa din visul meu! „Aceasta este casa noastră!” S-a uitat la mine puţin speriat. I-am explicat că eu cred că Dumnezeu îmi arătase exact acea casă în visul avut cu o seară înainte.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...