Lecții de la pânza de păianjen

  Iată, Eu fac toate lucrurile noi. – Apocalipsa 21:5

  Am o listă cu toate lucrurile minunate pe care aştept cu nerăbdare să le văd în cer, însă păianjenii nu sunt incluşi pe acea listă. Ştiu că sunt oameni fascinaţi de păianjeni şi de binele pe care îl fac aceştia. Fiecare păianjen consumă aproximativ două mii de insecte pe an şi îi aplaud pentru partea pe care o au în a opri aceşti gândaci să preia controlul asupra lumii. Nu mă deranjează dacă aceste arahnide vieţuiesc în curtea casei. Doar că nu îmi place să îşi instaleze cuibul la mine în casă.

  În ciuda aversiunii mele faţă de păianjeni, trebuie să recunosc că Dumnezeu are un scop special pentru ei, aşa cum are pentru toate creaturile Sale. Privindu-i am învăţat un lucru care m-a ajutat să trec prin momentele grele – momente când îmi venea să renunţ.

  Dacă ai văzut vreodată un păianjen construindu-şi pânza, cu siguranţă că ai observat perseverenţa de care are nevoie. Dă formă acelei opere arhitecturale de parcă însuşi viaţa lui depinde de ea – şi chiar depinde. Fără pânză nu va avea ce să mănânce. Cu precizie şi răbdare, acea creatură mică îşi vede de treabă până când îşi duce munca la bun sfârşit.

  Dacă o furtună puternică îi distruge pânza, păianjenul aşteaptă să treacă furtuna. Apoi, indiferent cât de obosit este, începe să o construiască din nou.

  La fel ca majoritatea oamenilor, şi eu am avut furtuni în viaţa mea. Când sunt scurte, ca furtunile cu fulgere, fac tot ce pot mai bine pentru a-mi reorganiza ziua.

  Dar când furtunile sunt asemenea unui uragan, îmi dau toate planurile peste cap, toate năzuinţele şi toate visele. În acele momente îmi amintesc de umilul păianjen, care aşteaptă să treacă furtuna pentru a putea începe să ţeasă o nouă pânză.

  Este tentant să crezi că păianjenul poate să înceapă o nouă pânză, dar este puţin mai complicat ca eu să încep din nou. Poate este adevărat. Diferenţa este că păianjenul nu renunţă. Nu se dă bătut până nu are o pânză nouă.

  Ai avut furtuni în viaţa ta recent? Indiferent de pagubele lăsate în urmă, Dumnezeu nu vrea ca tu să renunţi. El este întotdeauna aproape. Dar El este aproape de noi în special în timpul furtunilor din viaţa noastră.

  Dacă Domnul poate ajuta umilul păianjen, dându-i putere şi motivaţie să înceapă din nou după ce a pierdut totul, imaginează-ţi ce lucruri minunare poate să facă El pentru tine şi pentru mine atunci când criza ne copleşeşte asemenea unui potop.

  Tot ce trebuie să facem este să cerem.

  Marcia Mollenkopf

  Lecții de la pânza de păianjen - 2019. Dacă Domnul poate ajuta umilul păianjen, dându-i putere şi motivaţie să înceapă din nou după ce a pierdut totul, imaginează-ţi ce lucruri minunare poate să facă El pentru tine şi pentru mine atunci când criza ne copleşeşte asemenea unui potop. Tot ce trebuie să facem este să cerem.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...