Lecții de la pânza de păianjen

  Iată, Eu fac toate lucrurile noi. – Apocalipsa 21:5

  Am o listă cu toate lucrurile minunate pe care aştept cu nerăbdare să le văd în cer, însă păianjenii nu sunt incluşi pe acea listă. Ştiu că sunt oameni fascinaţi de păianjeni şi de binele pe care îl fac aceştia. Fiecare păianjen consumă aproximativ două mii de insecte pe an şi îi aplaud pentru partea pe care o au în a opri aceşti gândaci să preia controlul asupra lumii. Nu mă deranjează dacă aceste arahnide vieţuiesc în curtea casei. Doar că nu îmi place să îşi instaleze cuibul la mine în casă.

  În ciuda aversiunii mele faţă de păianjeni, trebuie să recunosc că Dumnezeu are un scop special pentru ei, aşa cum are pentru toate creaturile Sale. Privindu-i am învăţat un lucru care m-a ajutat să trec prin momentele grele – momente când îmi venea să renunţ.

  Dacă ai văzut vreodată un păianjen construindu-şi pânza, cu siguranţă că ai observat perseverenţa de care are nevoie. Dă formă acelei opere arhitecturale de parcă însuşi viaţa lui depinde de ea – şi chiar depinde. Fără pânză nu va avea ce să mănânce. Cu precizie şi răbdare, acea creatură mică îşi vede de treabă până când îşi duce munca la bun sfârşit.

  Dacă o furtună puternică îi distruge pânza, păianjenul aşteaptă să treacă furtuna. Apoi, indiferent cât de obosit este, începe să o construiască din nou.

  La fel ca majoritatea oamenilor, şi eu am avut furtuni în viaţa mea. Când sunt scurte, ca furtunile cu fulgere, fac tot ce pot mai bine pentru a-mi reorganiza ziua.

  Dar când furtunile sunt asemenea unui uragan, îmi dau toate planurile peste cap, toate năzuinţele şi toate visele. În acele momente îmi amintesc de umilul păianjen, care aşteaptă să treacă furtuna pentru a putea începe să ţeasă o nouă pânză.

  Este tentant să crezi că păianjenul poate să înceapă o nouă pânză, dar este puţin mai complicat ca eu să încep din nou. Poate este adevărat. Diferenţa este că păianjenul nu renunţă. Nu se dă bătut până nu are o pânză nouă.

  Ai avut furtuni în viaţa ta recent? Indiferent de pagubele lăsate în urmă, Dumnezeu nu vrea ca tu să renunţi. El este întotdeauna aproape. Dar El este aproape de noi în special în timpul furtunilor din viaţa noastră.

  Dacă Domnul poate ajuta umilul păianjen, dându-i putere şi motivaţie să înceapă din nou după ce a pierdut totul, imaginează-ţi ce lucruri minunare poate să facă El pentru tine şi pentru mine atunci când criza ne copleşeşte asemenea unui potop.

  Tot ce trebuie să facem este să cerem.

  Marcia Mollenkopf

  Lecții de la pânza de păianjen - 2019. Dacă Domnul poate ajuta umilul păianjen, dându-i putere şi motivaţie să înceapă din nou după ce a pierdut totul, imaginează-ţi ce lucruri minunare poate să facă El pentru tine şi pentru mine atunci când criza ne copleşeşte asemenea unui potop. Tot ce trebuie să facem este să cerem.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...