Întreruperi divine

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Aveam planuri. Trebuia să termin liceul într-un timp anume. Apoi îmi doream să călătoresc în Europa, ca o răsplată pentru toată munca şi sacrificiile făcute ca să termin cu bine şcoala. Într-un final, aveam să îmi caut slujba de vis. Totul mergea conform planului… până la un punct. Tot mai multe întreruperi interveneau una după alta. Inima mea era frântă. Nu am mai putut să îmi termin programul de studii în ritmul anticipat de mine. Nu mai puteam să termin la data la care le-am spus prietenilor şi familiei că voi termina. Nici măcar nu mai eram sigură care era slujba de vis pe care mi-o doream.

  Biblia ne relatează momente din viaţa oamenilor când fără îndoială că şi ei au simţit „întreruperile”. Totuşi, foarte adesea, în aceste momente aparente de întrerupere, Dumnezeu avea ceva în plan — ceva măreţ! Să îl luăm de exemplu pe Simon Petru. El îşi făcea treaba – spăla plasa după ce s-a întors de la pescuit. Apoi vine Isus: „Depărteaz-o la adânc şi aruncaţi-vă mrejele pentru pescuire” (Luca 5:4). Petru lucrase toată noaptea şi nu prinsese nimic. Totuşi, a ascultat de porunca lui Isus şi a prins o aşa mulţime de peşti că începeau să li se rupă mrejele! Apoi Isus i-a prezentat ceea ce era doar începutul vieţii lui Petru de atunci încolo: „Nu te teme; de acum încolo vei fi pescar de oameni” (versetul 10).

  Întreab-o pe femeia de la fântână (loan 4) despre întreruperea pe care a avut-o. Ea îşi făcea lucrul ei obişnuit, scotea apă. Dar acolo stătea Isus – un iudeu care îi cerea unui samaritean apă. A început o discuţie între ei. Ea şi-a lăsat vasul de apă acolo şi s-a întors în cetate spunând: „Veniţi de vedeţi un om… nu cumva este acesta Hristosul?” (loan 4:29).

  Dumnezeu Se arată în îndatoririle noastre lumeşti, pline cu adrenalină, prin întreruperi divine care schimbă cursul vieţii noastre în mod semnificativ — şi pentru totdeauna. Aceste întreruperi pot lua forma unei întârzieri majore sau a unei convingeri tăcute. În astfel de momente, oricât de grele ar părea, trebuie doar să avem încredere şi să ascultăm, ştiind că Dumnezeu are ceva în plan! El are gânduri de pace, şi nu de nenorocire.

  Să fim deschişi să acceptăm aceste întreruperi divine, momente în care Dumnezeu încearcă să ne facă să prosperăm (în mod individual, pe fiecare) şi de asemenea să ne folosească pentru înaintarea împărăţiei Sale.

  Stacey A. Nicely

  Întreruperi divine - 2019. Dumnezeu Se arată în îndatoririle noastre lumeşti, pline cu adrenalină, prin întreruperi divine care schimbă cursul vieţii noastre în mod semnificativ — şi pentru totdeauna. În astfel de momente, oricât de grele ar părea, trebuie doar să avem încredere şi să ascultăm, ştiind că Dumnezeu are ceva în plan! El are gânduri de pace, şi nu de nenorocire.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...