Întreruperi divine

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Aveam planuri. Trebuia să termin liceul într-un timp anume. Apoi îmi doream să călătoresc în Europa, ca o răsplată pentru toată munca şi sacrificiile făcute ca să termin cu bine şcoala. Într-un final, aveam să îmi caut slujba de vis. Totul mergea conform planului… până la un punct. Tot mai multe întreruperi interveneau una după alta. Inima mea era frântă. Nu am mai putut să îmi termin programul de studii în ritmul anticipat de mine. Nu mai puteam să termin la data la care le-am spus prietenilor şi familiei că voi termina. Nici măcar nu mai eram sigură care era slujba de vis pe care mi-o doream.

  Biblia ne relatează momente din viaţa oamenilor când fără îndoială că şi ei au simţit „întreruperile”. Totuşi, foarte adesea, în aceste momente aparente de întrerupere, Dumnezeu avea ceva în plan — ceva măreţ! Să îl luăm de exemplu pe Simon Petru. El îşi făcea treaba – spăla plasa după ce s-a întors de la pescuit. Apoi vine Isus: „Depărteaz-o la adânc şi aruncaţi-vă mrejele pentru pescuire” (Luca 5:4). Petru lucrase toată noaptea şi nu prinsese nimic. Totuşi, a ascultat de porunca lui Isus şi a prins o aşa mulţime de peşti că începeau să li se rupă mrejele! Apoi Isus i-a prezentat ceea ce era doar începutul vieţii lui Petru de atunci încolo: „Nu te teme; de acum încolo vei fi pescar de oameni” (versetul 10).

  Întreab-o pe femeia de la fântână (loan 4) despre întreruperea pe care a avut-o. Ea îşi făcea lucrul ei obişnuit, scotea apă. Dar acolo stătea Isus – un iudeu care îi cerea unui samaritean apă. A început o discuţie între ei. Ea şi-a lăsat vasul de apă acolo şi s-a întors în cetate spunând: „Veniţi de vedeţi un om… nu cumva este acesta Hristosul?” (loan 4:29).

  Dumnezeu Se arată în îndatoririle noastre lumeşti, pline cu adrenalină, prin întreruperi divine care schimbă cursul vieţii noastre în mod semnificativ — şi pentru totdeauna. Aceste întreruperi pot lua forma unei întârzieri majore sau a unei convingeri tăcute. În astfel de momente, oricât de grele ar părea, trebuie doar să avem încredere şi să ascultăm, ştiind că Dumnezeu are ceva în plan! El are gânduri de pace, şi nu de nenorocire.

  Să fim deschişi să acceptăm aceste întreruperi divine, momente în care Dumnezeu încearcă să ne facă să prosperăm (în mod individual, pe fiecare) şi de asemenea să ne folosească pentru înaintarea împărăţiei Sale.

  Stacey A. Nicely

  Întreruperi divine - 2019. Dumnezeu Se arată în îndatoririle noastre lumeşti, pline cu adrenalină, prin întreruperi divine care schimbă cursul vieţii noastre în mod semnificativ — şi pentru totdeauna. În astfel de momente, oricât de grele ar părea, trebuie doar să avem încredere şi să ascultăm, ştiind că Dumnezeu are ceva în plan! El are gânduri de pace, şi nu de nenorocire.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...