Depinzând de Dumnezeu!

  Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! – Ieremia 17:7

  Inima tinerei era plină de entuziasm! Ochii ei căprui, strălucitori, cu greu puteau să facă faţă la toată frumuseţea şi bogăţia din palatul regal. Crescuse cu o durere inimaginabilă, îşi pierduse ambii părinţi încă de foarte tânără. Toată siguranţa pe care o ştia îi fusese luată, până în momentul când mâna întinsă a verişorului ei a pătruns dincolo de durerea ei şi i-a oferit un loc în casa lui.

  Verişorul Mardoheu a îngrijit-o pe Estera cu respect şi dragoste. I-a oferit ce a avut mai bun. Mâncarea hrănitoare a făcut-o să radieze. El a învăţat-o să îl iubească şi să Îi respecte pe Dumnezeu în viaţa ei. Acest lucru îi oferea pacea interioară care putea fi văzută în ochii ei blânzi şi vigilenţi, în zâmbetul ei autentic.

  Acum, câţiva ani mai târziu, Estera crescuse şi devenise o tânără frumoasă, echilibrată şi plăcută. În această etapă a vieţii, frumuseţea ei a atras atenţia iscoadelor regelui. Ea a fost dusă în clădirile palatului regal, unde a luat parte la concursul pentru alegerea următoarei împărătese.

  Înfăţişarea Esterei şi dispoziţia ei plăcută nu au trecut neobservate. Cel care îngrijea de femei a fost atât de atras de Estera, încât nu şi-a mai putut ascunde subiectivitatea. El a trimis-o în cea mai bună parte a casei pentru anul de pregătire. Îţi poţi imagina să fii răsfăţată un an întreg cu masaje cu ulei şi băi cu lapte, sau cu tratamentele pentru piele şi muşchi pe care le foloseau cei de la curtea persană atunci? Au funcţionat! Estera a fost încoronată ca noua împărăteasă a Persiei.

  Timpul a trecut şi viaţa de cinste la adresa lui Dumnezeu pe care o avea verişorul ei Mardoheu l-a enervat pe conducătorul Haman. Ca urmare, Haman a plănuit ca toţi iudeii să fie ucişi. Mardoheu a pus povara salvării poporului pe umerii Esterei. Ce a făcut tânăra împărăteasă? S-a rugat! A postit! Le-a pus şi pe prietenele ei să postească şi să se roage cu ea. A depins total de Dumnezeu pentru înţelepciunea de a alcătui un plan. Şi El a răspuns.

  Oricare ar fi povestea noastră de viaţă şi oricare ar fi provocările cu care ne confruntăm, Cel care rezolvă problemele încă este pe tron, cu soluţii la care nici nu ne putem gândi. Povestea Esterei ne ajută să ne dăm seama că Dumnezeu ne dă ocazii – chiar şi femeilor cu cele mai mici şanse, în cele mai improbabile locuri – să vedem eliberarea Sa atunci când depindem de El pentru înţelepciune şi dăm dovadă de o credinţă vie în El!

  Roxy Hoehn

  Depinzând de Dumnezeu! - 2019. Povestea Esterei ne ajută să ne dăm seama că Dumnezeu ne dă ocazii - chiar şi femeilor cu cele mai mici şanse, în cele mai improbabile locuri - să vedem eliberarea Sa atunci când depindem de El pentru înţelepciune şi dăm dovadă de o credinţă vie în El!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...