Safari

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc^tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Era anul 1977. Împreună cu alte două familii de misionari şi cu prieteni din Kenya, am mers într-o excursie safari care includea şi o călătorie cu barca pe râul Victoria Nile, în nord-vestul Ugandei. Parcul Naţional Murchison Falls, numit şi Parcul Naţional Kabalega Falls, este cel mai are parc din Uganda. Era o zi perfectă pentru o croazieră. Peisajul era încântător. Crocodilii stăteau pe malul râului la soare. Apropiindu-ne mai mult cu barca de mal, unele din aceste creaturi uimitoare au intrat în apă, ochii lor urmărindu-ne fiecare mişcare în timp ce ceilalţi au rămas la soare, cu gurile lor uriaşe deschise pentru a se răcori, în timp ce păsările le curăţau dinţii.

  Hipopotamii care leneveau în apropiere au pornit în fugă spre locurile mai întunecoase şi noroioase ale Nilului, intrând cu totul în apă şi, din cauza greutăţii lor, au făcut valuri mari care au legănat barca noastră mică. De cealaltă parte a râului, un bivol indian singuratic stătea şi ne privea.

  Dintr-odată motorul bărcii noastre a făcut nişte zgomote ciudate şi apoi… linişte. Căpitanul a încercat să pornească din nou motorul, dar în zadar. Aşa că iată-ne acolo, duşi de curent în aval printre creaturile uriaşe ale râului.

  Apoi, într-o încercare eroică, căpitanul a direcţionat barca înspre o zonă mai puţin adâncă a râului. În ciuda pericolului din jur, s-a aventurat la ţărm şi a alergat după ajutor. Ni s-a părut că a durat o veşnicie, dar în cele din urmă s-a întors şi a reparat motorul. După aceea am pornit să vedem cascada Murchison.

  Cascada s-a dovedit a fi o etalare uimitoare a puterii. Chiar în vârful cascadei, un râu de cincizeci de metri îşi croia drum cu o forţă uimitoare printr-o gaură de şase pe şapte metri în piatră, revărsându-se apoi în bazinul de dedesubt. De acolo îşi continua drumul, tăind în două savana africană în drumul său spre Marea Mediterană.

  Din această experienţă am învăţat că, în viaţa mea de creştin, Căpitanul bărcii mele nu mă va lăsa niciodată să fiu luat de curent, neajutorată, printre „creaturile” uriaşe ale acestei lumi nesigure şi ale viitorului. El nu mă va abandona pericolelor de la mal, care aşteaptă să mă distrugă.

  Evelyn Porteza-Tabingo

  Safari - 2019. Din această experienţă am învăţat că, în viaţa mea de creştin, Căpitanul bărcii mele nu mă va lăsa niciodată să fiu luat de curent, neajutorată, printre „creaturile” uriaşe ale acestei lumi nesigure şi ale viitorului. El nu mă va abandona pericolelor de la mal, care aşteaptă să mă distrugă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...