Safari

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc^tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Era anul 1977. Împreună cu alte două familii de misionari şi cu prieteni din Kenya, am mers într-o excursie safari care includea şi o călătorie cu barca pe râul Victoria Nile, în nord-vestul Ugandei. Parcul Naţional Murchison Falls, numit şi Parcul Naţional Kabalega Falls, este cel mai are parc din Uganda. Era o zi perfectă pentru o croazieră. Peisajul era încântător. Crocodilii stăteau pe malul râului la soare. Apropiindu-ne mai mult cu barca de mal, unele din aceste creaturi uimitoare au intrat în apă, ochii lor urmărindu-ne fiecare mişcare în timp ce ceilalţi au rămas la soare, cu gurile lor uriaşe deschise pentru a se răcori, în timp ce păsările le curăţau dinţii.

  Hipopotamii care leneveau în apropiere au pornit în fugă spre locurile mai întunecoase şi noroioase ale Nilului, intrând cu totul în apă şi, din cauza greutăţii lor, au făcut valuri mari care au legănat barca noastră mică. De cealaltă parte a râului, un bivol indian singuratic stătea şi ne privea.

  Dintr-odată motorul bărcii noastre a făcut nişte zgomote ciudate şi apoi… linişte. Căpitanul a încercat să pornească din nou motorul, dar în zadar. Aşa că iată-ne acolo, duşi de curent în aval printre creaturile uriaşe ale râului.

  Apoi, într-o încercare eroică, căpitanul a direcţionat barca înspre o zonă mai puţin adâncă a râului. În ciuda pericolului din jur, s-a aventurat la ţărm şi a alergat după ajutor. Ni s-a părut că a durat o veşnicie, dar în cele din urmă s-a întors şi a reparat motorul. După aceea am pornit să vedem cascada Murchison.

  Cascada s-a dovedit a fi o etalare uimitoare a puterii. Chiar în vârful cascadei, un râu de cincizeci de metri îşi croia drum cu o forţă uimitoare printr-o gaură de şase pe şapte metri în piatră, revărsându-se apoi în bazinul de dedesubt. De acolo îşi continua drumul, tăind în două savana africană în drumul său spre Marea Mediterană.

  Din această experienţă am învăţat că, în viaţa mea de creştin, Căpitanul bărcii mele nu mă va lăsa niciodată să fiu luat de curent, neajutorată, printre „creaturile” uriaşe ale acestei lumi nesigure şi ale viitorului. El nu mă va abandona pericolelor de la mal, care aşteaptă să mă distrugă.

  Evelyn Porteza-Tabingo

  Safari - 2019. Din această experienţă am învăţat că, în viaţa mea de creştin, Căpitanul bărcii mele nu mă va lăsa niciodată să fiu luat de curent, neajutorată, printre „creaturile” uriaşe ale acestei lumi nesigure şi ale viitorului. El nu mă va abandona pericolelor de la mal, care aşteaptă să mă distrugă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...