Secretara

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Pentru mine şi pentru fraţii mei a fost o adevărată provocare să creştem în anii 1950, în sudul statului Oregon. Părinţii noştri deţineau o afacere cu gladiole, dar afacerea lor „înfloritoare” nu mai înflorea deloc! Dintotdeauna au fost hotărâţi să ne ofere o educaţie creştină. Totuşi, deşi cu toţii munceam din greu, ne era tot mai dificil să plătim taxa de şcolarizare.

  Planul meu era să termin o facultate, dar în clasa a X-a de liceu am întâlnit un tânăr pregătit să îşi înceapă cariera şi m-am îndrăgostit de el. Pentru mine, siguranţa financiară era foarte atrăgătoare la acel moment. Aşa că am renunţat la liceu şi ne-am căsătorit în vara acelui an. Deşi făcusem mai multe cursuri, învăţasem economia acasă într-un an şi aveam afacerea mea proprie, niciodată nu am reuşit să obţin diploma de licenţă pe care mi-o dorisem dintotdeauna! Dar Dumnezeu avea alte planuri.

  Timpul a trecut şi acum eram în anii 1980. Ne-am mutat cu familia în partea centrală a Californiei. Eram ocupată cu creşterea copiilor, eram responsabilă cu grupul de exploratori şi lucram ca secretară şi contabilă la o şcoală primară. Am fost angajată acolo timp de paisprezece ani pentru a mă asigura că copiii noştri pot avea parte de o educaţie creştină. Îi iubeam pe elevii de la şcoală. În acei ani, pentru mulţi dintre ei am fost ca o a doua mamă. Chiar de curând, April, al cărei tată fusese profesor la şcoală, mi-a spus că datorită faptului că eu am avut un impact atât de mare asupra vieţii ei în timpul copilăriei, cea mai mare ambiţie şi pasiune a ei a fost de a deveni secretară la şcoală, exact ca mine. Deja urmase un curs de contabilitate pentru a fi calificată mai bine. Deşi April a simţit că nu era chiar timpul potrivit, totuşi ea mi-a împărtăşit visul ei pentru ca eu să mă pot ruga pentru ea.

  La scurt timp după aceea am plâns de bucurie când am auzit că April fusese angajată ca secretară la şcoală, chiar în biroul în care prezenţa mea o inspirase cu atâţia ani în urmă. M-a uimit faptul că Dumnezeu m-a folosit, deşi la acea vreme nu mă simţeam calificată. Dumnezeu mi-a arătat că nu aveam nevoie de o diplomă pentru a putea ajunge la alţi oameni pentru El. Tot ce are El nevoie este o inimă dornică să facă tot ce poate mai bine, acolo unde Dumnezeu ne-a pus.

  Fie ca Dumnezeu să ne folosească pe fiecare dintre noi pentru a face diferenţa pentru împărăţia Sa.

  Nadine Parker Proctor

  Secretara - 2019. M-a uimit faptul că Dumnezeu m-a folosit, deşi la acea vreme nu mă simţeam calificată. Dumnezeu mi-a arătat că nu aveam nevoie de o diplomă pentru a putea ajunge la alţi oameni pentru El. Tot ce are El nevoie este o inimă dornică să facă tot ce poate mai bine, acolo unde Dumnezeu ne-a pus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...