Ce prieten minunat avem în Isus

  Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. – loan 15:15

  Toată viaţa mea am avut mulţi prieteni: prieteni din copilărie, prieteni de la şcoală, prieteni de la facultate, prieteni de la locul de muncă, cei mai buni prieteni şi lista ar putea continua. Pentru majoritatea dintre noi, prietenii vin şi pleacă. Circumstanţele vieţii ne pot lua prieteni foarte buni.

  Persoanele pe care le consider cei mai buni prieteni nu locuiesc aproape de mine. Întotdeauna pot să îi sun, dar uneori nu sunt disponibili sau se confruntă cu probleme personale. Atunci mă simt lipsită de sprijinul emoţional şi spiritual de care am nevoie.

  Cântarea spune: „Ce prieten bun avem în Isus, care poartă toate păcatele şi întristările noastre; ce privilegiu să ducem totul în rugăciune la Dumnezeu!” (Joseph M. Scriven, „What a Friend We Have in Jesus,” 1855) Acest lucru îl vedem şi în versetul de astăzi, care spune că Isus ne numeşte prieteni — ceea ce înseamnă că El este prietenul nostru. Proverbele 18:24 ne reaminteşte că este „un prieten care ţine la tine mai mult decât un frate”. Acel prieten este Isus.

  Sunt momente când Prietenul meu Isus îmi slujeşte printr-un prieten pământesc — o îmbrăţişare, un cuvânt de încurajare şi dragoste. Dar există momente când El îmi slujeşte direct: prin Cuvântul Său, printr-un imn sau un cântec sau prin prezenţa mângâietoare a Duhului Sfânt. În momente din viaţă când am pierdut, când nimeni nu a înţeles, Prietenul meu Isus a înţeles şi a slujit inimii mele.

  Imnul spune astfel în continuare: ,Ah, pacea pe care adesea o pierdem, ah, durerea inutilă pe care o purtăm, totul pentru că nu ducem totul în rugăciune la Dumnezeu.” Cât de adesea m-am luptat cu problemele? Am luptat şi am pierdut! Cât de adesea am simţit că puteam să mă descurc într-o situaţie şi apoi am eşuat? Totuşi, avem un Prieten care întotdeauna este aproape şi este dispus să ne ia problemele, să ne dea pacea dulce pentru a face faţă încercărilor vieţii. El ne numeşte prieteni. Ce privilegiu să îl numim pe Fiul lui Dumnezeu Prietenul nostru!

  Poate că astăzi te confrunţi cu o încercare şi te simţi singur. Ia-ţi o clipă să vorbeşti cu Isus, Prietenul care este mai aproape decât orice alt prieten pe care îl ai. Singurul Prieten care nu eşuează niciodată, care nu te părăseşte niciodată, ci întotdeauna este gata să te ajute.

  Heather-Dawn Small

  Ce prieten minunat avem în Isus - 2019. Poate că astăzi te confrunţi cu o încercare şi te simţi singur. Ia-ţi o clipă să vorbeşti cu Isus, Prietenul care este mai aproape decât orice alt prieten pe care îl ai. Singurul Prieten care nu eşuează niciodată, care nu te părăseşte niciodată, ci întotdeauna este gata să te ajute.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...