El mă conduce

  A auzit Domnul cârtirile pe care le-aţi rostit împotriva Lui. – Exodul 16:8

  În fiecare zi parcurg cam 110 kilometri până la lucru. Într-o zi cu vreme frumoasă în Michigan, asta înseamnă cam patruzeci şi cinci de minute, chiar o oră. Totuşi, în zilele cu zăpadă sau ceaţă, naveta durează între o oră şi cincisprezece minute până la aproape două ore. De obicei trebuie să mă trezesc la 4:15 în fiecare dimineaţă. Deseori, iarna, mă plâng Domnului: Nu ştiu cât voi mai rezista aşa!

  În timp mi-am dat seama că aproape în fiecare dimineaţă ieşeam din casă cu o atitudine de supărare. Ieşeam cu maşina din curte la 6:30 şi îmi dădeam seama că vecinii mei încă stăteau confortabil în patul cald. De asemenea, mă supăra faptul că trebuia să îmi dezgrop maşina de sub centimetri de zăpadă în timp ce toţi ceilalţi dormeau. Eram nerăbdătoare cu colegii mei, care locuiau la doar 10-15 minute de serviciu şi totuşi se plângeau că sunt obosiţi dimineaţa.

  Mi-am amintit de relatarea biblică despre Ezechia, care a cerut să i se lungească viaţa. Îmi amintesc şi de pilda fiului risipitor care şi-a cerut partea lui de moştenire. Dumnezeu le-a răspuns amândurora, deşi nerăbdarea lor i-a condus în cele din urmă la durere. Aşa că am stăruit înaintea Tatălui să nu mă lase pe calea mea şi cu atitudinea mea. Am meditat la versetul din 1 Corinteni 3:19, care spune că „înţelepciunea lumii acesteia este o nebunie în ochii lui Dumnezeu.” L-am rugat pe Duhul Domnului să mă ajute să cinstesc Cuvântul Său aşa încât să nu fiu înşelată de vrăjmaş din cauza propriilor mele dorinţe egoiste. Nu puteam avea încredere ca viaţa mea să fie în mâinile mele.

  Am cerut făgăduinţa din Psalmii 23:3: „Mă povăţuieşte pe cărări drepte din pricina Numelui Său” şi mi-am imaginat că eram o fetiţă care merge de mână cu Salvatorul meu. Fără îndoială că nu puteam să fiu înşelată. M-am încrezut în călăuzirea Sa. El mă povăţuieşte pe cărările neprihănirii.

  Murmurarea este o formă de lipsă de respect faţă de puterea lui Dumnezeu. În fond, eu tăgăduiam credinţa mea în călăuzirea Sa şi în puterea Sa de a mă susţine pe drumul pe care El mă conducea. Eu cârteam împotriva Dătătorului pentru darul minunat pe care îl aveam — un loc de muncă.

  Tată, astăzi Iţi predau Ţie duhul meu de nemulţumire. Iartă-mâ că am fost nerecunoscătoare pentru binecuvântările pe care mi le-ai dat.

  Shanter H. Alexander

  El mă conduce - 2019. Murmurarea este o formă de lipsă de respect faţă de puterea lui Dumnezeu. În fond, eu tăgăduiam credinţa mea în călăuzirea Sa şi în puterea Sa de a mă susţine pe drumul pe care El mă conducea. Eu cârteam împotriva Dătătorului pentru darul minunat pe care îl aveam — un loc de muncă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...