Imagini

  Înfăţişarea slavei Domnului era ca un foc mistuitor pe vârful muntelui, înaintea copiilor lui Israel. – Exodul 24:17

  Tocmai răsărea soarele în acea dimineaţă răcoroasă de ianuarie când fiica mea şi cu mine coboram de pe munte. Cerul era colorat cu nuanţe deschise de roz, mov, portocaliu, violaceu şi purpuriu. Norii erau ca nişte pene, de parcă îi pictase un artist. Deşi ne-am oprit pentru a face poze acestui peisaj care îţi tăia respiraţia, imaginile surprinse de noi erau doar o reflecţie parţială a frumuseţii pe care o vedeam în realitate. Claritatea şi intensitatea culorilor a ţinut atât de mult, încât, ajunse puţin mai jos în munte, ne-am oprit din nou, încercând să surprindem frumuseţea acelui moment. De această dată, pozele au fost puţin mai bune, dar tot nu reflectau ceea ce vedeam în realitate.

  După această experienţă am început să vorbim despre marele nostru Domn şi Mântuitor, Isus. Nu ar trebui noi să fim imagini ale Lui aici, pe această planetă? Totuşi, atât de des, reflecţia Lui pe care noi o prezentăm lumii este spălăcită şi ştearsă, neredând strălucirea deplină a slavei Lui.

  Cum aş putea eu, un păcătos, să ÎI reflect pe Mântuitorul în viaţa mea astfel ca ceilalţi să poată vedea o licărire a Lui? Când m-am rugat şi I-am cerut Domnului acest lucru, mintea mea s-a îndreptat spre Moise. El a petrecut patruzeci de zile şi nopţi cu Dumnezeu pe muntele Sinai. Când a coborât, faţa lui strălucea atât de tare, încât oamenilor le-a fost teamă de el. „Moise s-a coborât de pe muntele Sinai cu cele două table ale mărturiei în mână. Când se cobora de pe munte, nu ştia că pielea feţei lui strălucea, pentru că vorbise cu Domnul. Aaron şi toţi copiii lui Israel s-au uitat la Moise şi iată că pielea feţei lui strălucea şi se temeau să se apropie de el” (Exodul 34:29,30).

  Acesta este secretul pentru a-L reflecta altora pe Isus — să petreci timp de calitate cu El. Ah, cât de mult îmi doresc să fiu o imagine mai bună a Lui şi să îl reflect pe Cel care a dat totul pentru mine! Imaginează-ţi frumuseţea din această lume dacă noi am fi imagini ale lui Isus şi am reflecta chiar puţin din slava Sa. Wow!

  „Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine! Căci iată, întunericul acoperă pământul şi negură mare, popoarele, dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine. Neamuri vor umbla în lumina ta şi împăraţi în strălucirea razelor tale” (Isaia 60:1-3).

  Mona Fellers

  Imagini - 2019. Acesta este secretul pentru a-L reflecta altora pe Isus — să petreci timp de calitate cu El. Ah, cât de mult îmi doresc să fiu o imagine mai bună a Lui şi să îl reflect pe Cel care a dat totul pentru mine! Imaginează-ţi frumuseţea din această lume dacă noi am fi imagini ale lui Isus şi am reflecta chiar puţin din slava Sa.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...