Un gol în inima mea

  De aceea, preaiubiţii şi mult doriţii mei fraţi, bucuria şi cununa mea, rămâneţi astfel tari în Domnul, preaiubiţilor! – Filipeni 4:1

  După ce am slujit ca misionari în Africa timp de şase ani, sosise vremea să ne întoarcem în ţara noastră natală, în Germania. A fost o experienţă foarte frumoasă, deşi uneori foarte grea. Învăţasem multe lucruri. Acum aşteptam cu nerăbdare să ne întâlnim cu familia şi cu prietenii noştri, dar ne era greu să lăsăm în urmă Africa şi pe prietenii noştri africani.

  Eu am dirijat corul de tineri al bisericii. Le-am învăţat pe femeile de la biserică cum să coasă haine pentru copilaşii lor. Adusesem cu mine mai multe blockflote şi i-am învăţat pe copii să cânte la ele. Aveam un proiect misionar în comun cu ceilalţi lucrători, prin care ne doream să proclamăm Evanghelia oamenilor din Africa Centrală. Dar acum ne făceam bagajul şi trebuia să ne întoarcem în ţara noastră!

  Am petrecut ultimele câteva nopţi în casa de oaspeţi a clădirii misionare de acolo, deoarece misionarii care ne înlocuiau ajunseseră deja şi se mutaseră în fosta noastră casă. În ultima dimineaţă petrecută în Bangui, membrii bisericii au venit la casa de oaspeţi pentru a-şi lua rămas-bun. Tinerii care cântaseră în corul dirijat de mine ne-au condus până am plecat. Ne-am îmbrăţişat şi am plâns. Parcă o parte din inima mea era smulsă din piept. Am avut o escală peste noapte în Paris şi nu am reuşit să dorm, deoarece inima mea sângera. Le-am auzit glasurile înecate de lacrimi din nou şi din nou şi tânjeam să îi strâng în braţe.

  Câţiva ani mai târziu, la biserică s-a prezentat un rezumat al misiunii din Africa. Un cor cânta. Auzind acele glasuri africane cântând slavă lui Dumnezeu, inima mea a început din nou să sângereze. Ochii mi s-au umplut de lacrimi la amintirea prietenilor mei. Golul din inima mea este acolo chiar şi astăzi.

  Se pare că şi apostolul Pavel a avut acelaşi gol în inima lui. Scriind bisericii din Filipi, el a spus că îi era dor de fraţii şi surorile lui de credinţă. El i-a numit cununa şi bucuria lui. Ei erau răsplata pentru toată truda lui. El i-a încurajat să stea tari în Domnul. Nu se aştepta să îi mai revadă (le scria pe când era în închisoare în Roma), dar ştia că avea să fie o mare întâlnire la întoarcerea lui Hristos, dacă rămâneau cu toţii credincioşi în Dumnezeu.

  Când Isus va veni din nou, vom avea o mare sărbătoare şi inimile noastre sângerânde vor fi vindecate. Atunci golul din inima mea se va umple pentru totdeauna. Aştept cu nerăbdare acea zi.

  Hannele Ottschofski

  Un gol în inima mea - 2019. Când Isus va veni din nou, vom avea o mare sărbătoare şi inimile noastre sângerânde vor fi vindecate. Atunci golul din inima mea se va umple pentru totdeauna. Aştept cu nerăbdare acea zi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...