Încălzirea radiatorului

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic. – loan 15:5

  Când lucrează, soţul meu stă într-o rulotă, aproape de locul de muncă. În timpul iernii foloseşte radiatoare portabile pentru a-şi încălzi rulota. A avut mai multe feluri de radiatoare, dar unul dintre ele a rămas micul său radiator credincios. Într-o iarnă şi-a mai cumpărat unul mai eficient, pentru a ajuta cu încălzirea. A verificat să vadă dacă radiatorul începea să cedeze din cauza vechimii şi a folosirii îndelungate. În timpul inspecţiei a descoperit că radiatoarele erau prea aproape unele de altele. Radiatorul mai nou bătea în direcţia celui vechi. De aceea, radiatorul mai vechi nu trebuia să lucreze la fel de mult pentru a menţine căldura, deoarece senzorul „detecta” căldura emanată de al doilea radiator. Radiatorul mai vechi mergea foarte bine şi dădea căldură doar cât era nevoie.

  În versetul de astăzi, Isus ne spune că noi suntem o mlădiţă în via Sa; putem fi siguri că avem o sursă dătătoare de viaţă din marea viţă pentru a putea creşte şi funcţiona. Dacă suntem tăiaţi din viţă, nu mai suntem conectaţi la sursă. Nu mai avem o legătură care să ne ajute să creştem şi să ne dezvoltăm. Să analizăm puţin cuvintele lui Isus din acest verset: „Despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” De atâtea ori ne dorim să facem lucrurile singuri, asemenea unui copil care învaţă ceva nou. Totuşi, putem afla mult mai bine ce avem nevoie să ştim dacă Îi căutăm pe cel care ne poate ajuta în călătoria noastră. A fi conectat la o sursă curată de putere are anumite avantaje!

  Tot aşa cum al doilea radiator oferea o sursă de căldură, primul radiator emitea căldură doar cât îi „spunea” senzorul. Suntem noi conectaţi pe deplin şi apoi să cooperăm cu Hristos la fel cum radiatorul vechi făcea ceea ce îi spunea cel nou? Dacă da, noi primim dragostea dătătoare de viaţă a lui Isus pentru a o răspândi celor din jurul nostru.

  Vreau să îmi încep fiecare zi conectându-mă la sursa curată de putere, Isus. Vreau să lucrez cu El, să trăiesc în prezenţa Lui şi să învăţ pe deplin toate lecţiile pe care le are pentru mine. Când Îl invit pe El în viaţa mea dimineaţa, El mă va călăuzi, mă va învăţa şi va fi cu mine, ca să nu greşesc. Chiar dacă, dintr-un motiv oarecare, eşuez, dar îmi mărturisesc greşeala şi mă întorc la El, Dumnezeu va găsi căi de a mă vindeca, mângâia şi a mă învăţa. Căci fără El, nu pot face nimic. Ce binecuvântare să fii conectat la sursa de putere a cerului!

  Mary E. Dunkin

  Încălzirea radiatorului - 2019. Vreau să îmi încep fiecare zi conectându-mă la sursa curată de putere, Isus. Vreau să lucrez cu El, să trăiesc în prezenţa Lui şi să învăţ pe deplin toate lecţiile pe care le are pentru mine. Când Îl invit pe El în viaţa mea dimineaţa, El mă va călăuzi, mă va învăţa şi va fi cu mine, ca să nu greşesc.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...