Încălzirea radiatorului

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic. – loan 15:5

  Când lucrează, soţul meu stă într-o rulotă, aproape de locul de muncă. În timpul iernii foloseşte radiatoare portabile pentru a-şi încălzi rulota. A avut mai multe feluri de radiatoare, dar unul dintre ele a rămas micul său radiator credincios. Într-o iarnă şi-a mai cumpărat unul mai eficient, pentru a ajuta cu încălzirea. A verificat să vadă dacă radiatorul începea să cedeze din cauza vechimii şi a folosirii îndelungate. În timpul inspecţiei a descoperit că radiatoarele erau prea aproape unele de altele. Radiatorul mai nou bătea în direcţia celui vechi. De aceea, radiatorul mai vechi nu trebuia să lucreze la fel de mult pentru a menţine căldura, deoarece senzorul „detecta” căldura emanată de al doilea radiator. Radiatorul mai vechi mergea foarte bine şi dădea căldură doar cât era nevoie.

  În versetul de astăzi, Isus ne spune că noi suntem o mlădiţă în via Sa; putem fi siguri că avem o sursă dătătoare de viaţă din marea viţă pentru a putea creşte şi funcţiona. Dacă suntem tăiaţi din viţă, nu mai suntem conectaţi la sursă. Nu mai avem o legătură care să ne ajute să creştem şi să ne dezvoltăm. Să analizăm puţin cuvintele lui Isus din acest verset: „Despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.” De atâtea ori ne dorim să facem lucrurile singuri, asemenea unui copil care învaţă ceva nou. Totuşi, putem afla mult mai bine ce avem nevoie să ştim dacă Îi căutăm pe cel care ne poate ajuta în călătoria noastră. A fi conectat la o sursă curată de putere are anumite avantaje!

  Tot aşa cum al doilea radiator oferea o sursă de căldură, primul radiator emitea căldură doar cât îi „spunea” senzorul. Suntem noi conectaţi pe deplin şi apoi să cooperăm cu Hristos la fel cum radiatorul vechi făcea ceea ce îi spunea cel nou? Dacă da, noi primim dragostea dătătoare de viaţă a lui Isus pentru a o răspândi celor din jurul nostru.

  Vreau să îmi încep fiecare zi conectându-mă la sursa curată de putere, Isus. Vreau să lucrez cu El, să trăiesc în prezenţa Lui şi să învăţ pe deplin toate lecţiile pe care le are pentru mine. Când Îl invit pe El în viaţa mea dimineaţa, El mă va călăuzi, mă va învăţa şi va fi cu mine, ca să nu greşesc. Chiar dacă, dintr-un motiv oarecare, eşuez, dar îmi mărturisesc greşeala şi mă întorc la El, Dumnezeu va găsi căi de a mă vindeca, mângâia şi a mă învăţa. Căci fără El, nu pot face nimic. Ce binecuvântare să fii conectat la sursa de putere a cerului!

  Mary E. Dunkin

  Încălzirea radiatorului - 2019. Vreau să îmi încep fiecare zi conectându-mă la sursa curată de putere, Isus. Vreau să lucrez cu El, să trăiesc în prezenţa Lui şi să învăţ pe deplin toate lecţiile pe care le are pentru mine. Când Îl invit pe El în viaţa mea dimineaţa, El mă va călăuzi, mă va învăţa şi va fi cu mine, ca să nu greşesc.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...