Un cuvânt urât

  Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei. – Matei 19:14

  Era o zi foarte frumoasă. Eram încântată şi fericită să lucrez într-o şcoală ca profesor suplinitor. La toţi le plăceau lecţiile pe care profesoara de dinaintea mea le începuse şi pe care urma să le continui eu. În timp ce elevii îşi făceau exerciţiile date, am luat o pauză de cinci minute de la a mă plimba prin clasă şi m-am aşezat la catedră. În doar câteva minute s-a apropiat de mine o elevă, plângându-se că alt elev îi spusese un cuvânt urât. Am întrebat-o care era acel cuvânt urât. Ea a răspuns: „Mi-a spus cuvântul Dumnezeu.” Am fost foarte surprinsă şi tristă. Pentru o clipă nu am mai putut spune nimic. La început mi-a fost puţin teamă să menţionez cuvântul Dumnezeu — teamă că mi-aş putea pierde slujba. Apoi mi-am învins teama.

  „Dumnezeu nu este un cuvânt urât”, i-am spus eu. „Este un cuvânt frumos.”

  „Este un cuvânt urât”, a insistat ea, „deoarece mama mea spune că nimeni nu ar trebui să îl rostească.”

  Am încercat tot ce am putut să o conving că Dumnezeu este un cuvânt frumos.

  „Eu vorbesc cu Dumnezeu tot timpul”, i-am explicat eu. „El este bun.” I-am spus că El trăieşte în ceruri, dar ne poate vedea şi auzi. Spre sfârşitul discuţiei, mare parte din mânia ei dispăruse. Nu mai era la fel de supărată ca la început, când a venit să se plângă de incident.

  Meditând la evenimentul din acea zi, ştiam că nu îl voi uita niciodată. Am simţit o milă profundă pentru acea elevă, ştiind că există atât de mulţi oameni care cred că Dumnezeu este un cuvânt urât — sau o fiinţă rea. Îmi doresc să îi fi putut spune mai multe despre Dumnezeul nostru bun, iubitor, milostiv şi minunat. Linii profesori creştini din şcolile publice nu au voie să folosească numele lui Dumnezeu. Ca profesoară creştină, eu cred că am datoria faţă de elevi să le spun, atât cât pot, despre Dumnezeu. Domnul a făgăduit că va purta de grijă de sfinţii Lui. Îmi amintesc de cuvintele lui Iosua: „Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi… Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului” (Iosua 24:15). Nouă ne aparţine alegerea de a sluji lui Dumnezeu.

  Multe persoane din ţara mea nu au nicio idee despre Dumnezeu sau despre cum este El.

  Mă rog în fiecare zi ca elevii să vadă ceva diferit la mine. Fie ca viaţa mea să îl reflecte pe Hristos şi mulţi să vadă chipul lui Dumnezeu în mine. Atunci poate vor cunoaşte cine este El.

  Patricia Hines

  Un cuvânt urât - 2019. Ca profesoară creştină, mă rog în fiecare zi ca elevii să vadă ceva diferit la mine. Fie ca viaţa mea să îl reflecte pe Hristos şi mulţi să vadă chipul lui Dumnezeu în mine. Atunci poate vor cunoaşte cine este El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...