Un cuvânt urât

  Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei. – Matei 19:14

  Era o zi foarte frumoasă. Eram încântată şi fericită să lucrez într-o şcoală ca profesor suplinitor. La toţi le plăceau lecţiile pe care profesoara de dinaintea mea le începuse şi pe care urma să le continui eu. În timp ce elevii îşi făceau exerciţiile date, am luat o pauză de cinci minute de la a mă plimba prin clasă şi m-am aşezat la catedră. În doar câteva minute s-a apropiat de mine o elevă, plângându-se că alt elev îi spusese un cuvânt urât. Am întrebat-o care era acel cuvânt urât. Ea a răspuns: „Mi-a spus cuvântul Dumnezeu.” Am fost foarte surprinsă şi tristă. Pentru o clipă nu am mai putut spune nimic. La început mi-a fost puţin teamă să menţionez cuvântul Dumnezeu — teamă că mi-aş putea pierde slujba. Apoi mi-am învins teama.

  „Dumnezeu nu este un cuvânt urât”, i-am spus eu. „Este un cuvânt frumos.”

  „Este un cuvânt urât”, a insistat ea, „deoarece mama mea spune că nimeni nu ar trebui să îl rostească.”

  Am încercat tot ce am putut să o conving că Dumnezeu este un cuvânt frumos.

  „Eu vorbesc cu Dumnezeu tot timpul”, i-am explicat eu. „El este bun.” I-am spus că El trăieşte în ceruri, dar ne poate vedea şi auzi. Spre sfârşitul discuţiei, mare parte din mânia ei dispăruse. Nu mai era la fel de supărată ca la început, când a venit să se plângă de incident.

  Meditând la evenimentul din acea zi, ştiam că nu îl voi uita niciodată. Am simţit o milă profundă pentru acea elevă, ştiind că există atât de mulţi oameni care cred că Dumnezeu este un cuvânt urât — sau o fiinţă rea. Îmi doresc să îi fi putut spune mai multe despre Dumnezeul nostru bun, iubitor, milostiv şi minunat. Linii profesori creştini din şcolile publice nu au voie să folosească numele lui Dumnezeu. Ca profesoară creştină, eu cred că am datoria faţă de elevi să le spun, atât cât pot, despre Dumnezeu. Domnul a făgăduit că va purta de grijă de sfinţii Lui. Îmi amintesc de cuvintele lui Iosua: „Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi… Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului” (Iosua 24:15). Nouă ne aparţine alegerea de a sluji lui Dumnezeu.

  Multe persoane din ţara mea nu au nicio idee despre Dumnezeu sau despre cum este El.

  Mă rog în fiecare zi ca elevii să vadă ceva diferit la mine. Fie ca viaţa mea să îl reflecte pe Hristos şi mulţi să vadă chipul lui Dumnezeu în mine. Atunci poate vor cunoaşte cine este El.

  Patricia Hines

  Un cuvânt urât - 2019. Ca profesoară creştină, mă rog în fiecare zi ca elevii să vadă ceva diferit la mine. Fie ca viaţa mea să îl reflecte pe Hristos şi mulţi să vadă chipul lui Dumnezeu în mine. Atunci poate vor cunoaşte cine este El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...