Rugăciunea credinței

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Credinţa a patru tineri evrei ne vorbeşte în vremuri de criză. Cei trei destoinici, Şadrac, Meşac şi Abednego, şi-au exprimat credinţa lor în puterea şi providenţa lui Dumnezeu (Daniel 3:16-18). Apoi împăratul care i-a persecutat a văzut o a patra Persoană, pe Fiul lui Dumnezeu, în cuptorul de foc în care fuseseră aruncaţi cei trei tineri pentru că refuzaseră să se plece înaintea altui dumnezeu. Povestea despre Daniel în groapa cu lei de asemenea ne inspiră credinţă.

  Mi-am dorit şi eu să înţeleg ce înseamnă credinţa în viaţa mea de creştină. Uneori mă rog şi nu se întâmplă nimic. Când citesc vorbele lui Isus despre credinţa asemenea unei seminţe de muştar, care poate muta munţii (Matei 17:20), tânjesc şi eu să am acea credinţă. Am nevoie de credinţă! Am nevoie ca ea să deschidă porţile cerului, dar şi uşile de la locul meu de muncă, din familie, de la şcoală şi din fiecare decizie pe care o iau.

  Zilnic m-am rugat să am şi eu credinţa lui Daniel, Şadrac, Meşac şi Abednego. Am nevoie de a patra Persoană oriunde merg. Am nevoie de ajutorul Lui nu doar pentru mine, ci şi atunci când îmi întind mâna pentru a-i ajuta pe alţii să aibă credinţă în El.

  Dacă putem avea credinţă şi putem umbla cu Dumnezeu, vom fi schimbaţi. Dumnezeu ne va folosi pentru a atrage la El multe inimi frânte. Prin credinţă putem câştiga lupte, deoarece El ne înarmează cu putere pentru fiecare luptă împotriva vrăjmaşului. Câmpurile noastre de luptă vor fi schimbate în câmpuri de binecuvântări.

  Prin credinţă vom vedea pietrele de poticnire cum se transformă în pietre de ajutor. Aceste lucruri se întâmplă atunci când ştim cine suntem şi cine ne ţine în palma Sa. Nimeni altul decât Isus.

  Un alt motiv pentru care avem nevoie de credinţă este că vom putea aştepta răbdători răspunsurile la rugăciunile noastre. Îmi place ce i-a spus David împăratului Saul înainte ca tânărul David să meargă să lupte cu uriaşul Goliat: „Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el… Şi toată mulţimea aceasta va şti că Domnul nu mântuieşte nici prin sabie, nici prin suliţă. Căci biruinţa este a Domnului” (1 Samuel 17:32,47).

  Pentru aceste personaje biblice care se rugau, credinţa a fost mâna pe cheia care le deschidea uşi. Dar rugăciunea fără credinţă este asemenea unei chei pe care nu are cine să o întoarcă.

  Să ne rugăm cu credinţă, la fel ca aceste personaje biblice, şi Dumnezeu va deschide uşi şi pentru noi.

  Pauline Gesare Okemwa

  Rugăciunea credinței - 2019. Pentru aceste personaje biblice care se rugau, credinţa a fost mâna pe cheia care le deschidea uşi. Dar rugăciunea fără credinţă este asemenea unei chei pe care nu are cine să o întoarcă. Să ne rugăm cu credinţă, la fel ca aceste personaje biblice, şi Dumnezeu va deschide uşi şi pentru noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...