Rugăciunea credinței

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Credinţa a patru tineri evrei ne vorbeşte în vremuri de criză. Cei trei destoinici, Şadrac, Meşac şi Abednego, şi-au exprimat credinţa lor în puterea şi providenţa lui Dumnezeu (Daniel 3:16-18). Apoi împăratul care i-a persecutat a văzut o a patra Persoană, pe Fiul lui Dumnezeu, în cuptorul de foc în care fuseseră aruncaţi cei trei tineri pentru că refuzaseră să se plece înaintea altui dumnezeu. Povestea despre Daniel în groapa cu lei de asemenea ne inspiră credinţă.

  Mi-am dorit şi eu să înţeleg ce înseamnă credinţa în viaţa mea de creştină. Uneori mă rog şi nu se întâmplă nimic. Când citesc vorbele lui Isus despre credinţa asemenea unei seminţe de muştar, care poate muta munţii (Matei 17:20), tânjesc şi eu să am acea credinţă. Am nevoie de credinţă! Am nevoie ca ea să deschidă porţile cerului, dar şi uşile de la locul meu de muncă, din familie, de la şcoală şi din fiecare decizie pe care o iau.

  Zilnic m-am rugat să am şi eu credinţa lui Daniel, Şadrac, Meşac şi Abednego. Am nevoie de a patra Persoană oriunde merg. Am nevoie de ajutorul Lui nu doar pentru mine, ci şi atunci când îmi întind mâna pentru a-i ajuta pe alţii să aibă credinţă în El.

  Dacă putem avea credinţă şi putem umbla cu Dumnezeu, vom fi schimbaţi. Dumnezeu ne va folosi pentru a atrage la El multe inimi frânte. Prin credinţă putem câştiga lupte, deoarece El ne înarmează cu putere pentru fiecare luptă împotriva vrăjmaşului. Câmpurile noastre de luptă vor fi schimbate în câmpuri de binecuvântări.

  Prin credinţă vom vedea pietrele de poticnire cum se transformă în pietre de ajutor. Aceste lucruri se întâmplă atunci când ştim cine suntem şi cine ne ţine în palma Sa. Nimeni altul decât Isus.

  Un alt motiv pentru care avem nevoie de credinţă este că vom putea aştepta răbdători răspunsurile la rugăciunile noastre. Îmi place ce i-a spus David împăratului Saul înainte ca tânărul David să meargă să lupte cu uriaşul Goliat: „Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el… Şi toată mulţimea aceasta va şti că Domnul nu mântuieşte nici prin sabie, nici prin suliţă. Căci biruinţa este a Domnului” (1 Samuel 17:32,47).

  Pentru aceste personaje biblice care se rugau, credinţa a fost mâna pe cheia care le deschidea uşi. Dar rugăciunea fără credinţă este asemenea unei chei pe care nu are cine să o întoarcă.

  Să ne rugăm cu credinţă, la fel ca aceste personaje biblice, şi Dumnezeu va deschide uşi şi pentru noi.

  Pauline Gesare Okemwa

  Rugăciunea credinței - 2019. Pentru aceste personaje biblice care se rugau, credinţa a fost mâna pe cheia care le deschidea uşi. Dar rugăciunea fără credinţă este asemenea unei chei pe care nu are cine să o întoarcă. Să ne rugăm cu credinţă, la fel ca aceste personaje biblice, şi Dumnezeu va deschide uşi şi pentru noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...