Rugăciunea credinței

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Credinţa a patru tineri evrei ne vorbeşte în vremuri de criză. Cei trei destoinici, Şadrac, Meşac şi Abednego, şi-au exprimat credinţa lor în puterea şi providenţa lui Dumnezeu (Daniel 3:16-18). Apoi împăratul care i-a persecutat a văzut o a patra Persoană, pe Fiul lui Dumnezeu, în cuptorul de foc în care fuseseră aruncaţi cei trei tineri pentru că refuzaseră să se plece înaintea altui dumnezeu. Povestea despre Daniel în groapa cu lei de asemenea ne inspiră credinţă.

  Mi-am dorit şi eu să înţeleg ce înseamnă credinţa în viaţa mea de creştină. Uneori mă rog şi nu se întâmplă nimic. Când citesc vorbele lui Isus despre credinţa asemenea unei seminţe de muştar, care poate muta munţii (Matei 17:20), tânjesc şi eu să am acea credinţă. Am nevoie de credinţă! Am nevoie ca ea să deschidă porţile cerului, dar şi uşile de la locul meu de muncă, din familie, de la şcoală şi din fiecare decizie pe care o iau.

  Zilnic m-am rugat să am şi eu credinţa lui Daniel, Şadrac, Meşac şi Abednego. Am nevoie de a patra Persoană oriunde merg. Am nevoie de ajutorul Lui nu doar pentru mine, ci şi atunci când îmi întind mâna pentru a-i ajuta pe alţii să aibă credinţă în El.

  Dacă putem avea credinţă şi putem umbla cu Dumnezeu, vom fi schimbaţi. Dumnezeu ne va folosi pentru a atrage la El multe inimi frânte. Prin credinţă putem câştiga lupte, deoarece El ne înarmează cu putere pentru fiecare luptă împotriva vrăjmaşului. Câmpurile noastre de luptă vor fi schimbate în câmpuri de binecuvântări.

  Prin credinţă vom vedea pietrele de poticnire cum se transformă în pietre de ajutor. Aceste lucruri se întâmplă atunci când ştim cine suntem şi cine ne ţine în palma Sa. Nimeni altul decât Isus.

  Un alt motiv pentru care avem nevoie de credinţă este că vom putea aştepta răbdători răspunsurile la rugăciunile noastre. Îmi place ce i-a spus David împăratului Saul înainte ca tânărul David să meargă să lupte cu uriaşul Goliat: „Nimeni să nu-şi piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el… Şi toată mulţimea aceasta va şti că Domnul nu mântuieşte nici prin sabie, nici prin suliţă. Căci biruinţa este a Domnului” (1 Samuel 17:32,47).

  Pentru aceste personaje biblice care se rugau, credinţa a fost mâna pe cheia care le deschidea uşi. Dar rugăciunea fără credinţă este asemenea unei chei pe care nu are cine să o întoarcă.

  Să ne rugăm cu credinţă, la fel ca aceste personaje biblice, şi Dumnezeu va deschide uşi şi pentru noi.

  Pauline Gesare Okemwa

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...