Binecuvântările din viața mea

  Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut. Domnul dă îndurare şi slavă şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană. – Psalmii 84:11

  Dimineaţa, din nou şi din nou, timp de mai multe luni, stăteam şi mă întrebam dacă am luat decizia bună. Cu un an înainte, când am terminat doctoratul, am ales să nu merg pe drumul obişnuit pentru cineva cu o diplomă ca a mea. În schimb, lucram ca voluntară într-un proiect misionar. Deşi munca nu era grea, decizia de a lucra acolo a fost grea. Nu foloseam la maximum cunoştinţele sau darurile mele şi nici nu făceam ceea ce îmi plăcea. Într-adevăr, faptul că ajutam mult la planificarea şi pregătirea documentelor strategice avea legătură cu studiile mele, totuşi aveam un simţământ general de nemulţumire.

  Mai mult, a trebuit să fac multe modificări la nivelul meu de confort fizic. Eram sigură că urmau să fie şi mai multe schimbări de făcut, ceea ce m-a determinat să mă îndoiesc de decizia luată. Mă linişteam zilnic cu un gând: Nu este vorba despre mine, ci despre El. Deşi acel gând m-a ajutat să trec peste unele zile, acesta nu umplea golul când mă confruntam cu situaţii care îmi creau disconfort. Plăcerile simple şi luxul de altădată erau acum o amintire. Cercurile sociale simple de care odată mă bucuram erau acum inexistente. Nu mai aveam ocazia să îmi fac prieteni. Viata mea părea să fie caracterizată de ceea ce făceam şi, în afară de asta, în mare parte, mă simţeam goală.

  Într-o dimineaţă de neuitat m-am trezit la ora cinci, asa cum obisnuiam în ultimele săptămâni. Am vrut să merg la sala de sport să fac exerciţii şi îmi doream să pot vorbi cu cineva şi să fac ceva în afara rutinei. În timpul devoţionalului îmi curgeau lacrimile deoarece simţeam că nu am niciun scop. Când mi-am plecat capul pentru rugăciune, lacrimile au căzut pe canapea. Când am deschis gura să mă rog, cuvintele care le-am rostit m-au şocat. Ele nu reflectau gândurile pe care le nutream: „Mulţumesc, Doamne, pentru binecuvântările din viaţa mea.” Momentul a fost ireal. I-am mulţumit Domnului că timp de aproape zece ani, de când am fost la universitate, mi-am făcut obiceiul de a-I mulţumi când lucrurile nu mergeau bine. Acum cuvintele apostolului Pavel curgeau natural: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:18).

  Astăzi, mulţumeşte Domnului pentru binecuvântările tale, chiar şi pentru lucrurile care par că merg împotriva ta. Căci până la urmă El are în vedere ce este mai bun pentru tine!

  Nadine A. Joseph

  Binecuvântările din viața mea - 2019. Astăzi, mulţumeşte Domnului pentru binecuvântările tale, chiar şi pentru lucrurile care par că merg împotriva ta. Căci până la urmă El are în vedere ce este mai bun pentru tine!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...