Articolul precedentIacov – calea lui Dumnezeu
  Articolul următorIacov – lupta cu Dumnezeu

  Nu pleca

  Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. – Galateni 6:9

  Haide să fim sinceri unii cu alţii măcar pentru o clipă. Uneori ne vine să renunţăm. Sunt momente în care îmi doresc să nu mai am credinţă în Dumnezeu. Să nu mai sper. Să nu mai cred în Biblie sau în făgăduinţele personale ale lui Dumnezeu pentru mine. Să nu îi mai ajut pe ceilalţi când se folosesc de bunătatea mea ca o permisiune să îmi pună eticheta pe frunte: Bine ai venit şi să îşi şteargă picioarele. Am început să obosesc să mai fiu conştiincioasă în a da altora mărturie sau în a posti şi mă ruga pentru alţii, care nici măcar nu postesc şi nu se roagă pentru ei înşişi. Şi cea mai mare: uneori renunţ la făgăduinţa din Evrei 10:37: „Cel ce vine va veni.” Ştiu că tu nu eşti preotul meu, dar „se spune” că mărturisirea face bine la suflet. Ce este amuzant — şi măreţ — la oboseala spirituală este că atunci când ajung în cel mai de jos punct, chiar lucrurile care dau naştere la această frustrare sunt lucrurile care mă împiedică să renunţ. Da, ai ghicit, Biblia.

  Când citesc despre Ana, prorociţa, ea îmi oferă o perspectivă cu totul nouă. Ea ştia câte ceva despre ce înseamnă să lupţi cu Dumnezeu. Ana a ajuns văduvă după doar şapte ani de căsătorie. Ea avea optzeci şi patru de ani, nu avea copii care să aibă grijă de ea, nu avea casă şi nici asigurare socială sau de sănătate. Ea avea motive să renunţe. În schimb, Ana s-a închinat lui Dumnezeu în ciuda acestei situaţii. Ea a fost credincioasă în mărturisirea care devenise un stil de viaţă. Ea ştia că, indiferent cum se simţea, postul şi rugăciunea încă dădeau roade. Indiferent ce îi aducea ziua, ea rămânea recunoscătoare pentru ceea ce îi oferea Dumnezeu. Ea acceptase chemarea lui Dumnezeu de a fi profet, lucru pentru care a avut nevoie de mult curaj. Da, Ana m-a învăţat multe lucruri. Acum nu mai renunţ la fel de uşor ca înainte. Ci acum merg puţin mai departe cu postul şi rugăciunea. Acum înţeleg mai bine că trebuie să îmi păstrez stilul de viaţă care dă mărturie pentru Mântuitorul meu, indiferent ce zi am. Dar cea mai valoroasă lecţie de la sora noastră este că ea niciodată nu a părăsit templul (Luca 2:37). Ea a aşteptat răbdătoare ca Dumnezeu să salveze Ierusalimul.

  Doamne, ajută-mă ca întotdeauna să îmi amintesc să aştept răbdătoare ca Tu să îmi vii în ajutor, indiferent cât de mult trebuie să aştept. Nu pleca! Apoi, Doamne, ajută-mă să fiu bucuroasă cât timp aştept.

  D. Renee Mobley

  Nu pleca - 2019. Acum înţeleg mai bine că trebuie să îmi păstrez stilul de viaţă care dă mărturie pentru Mântuitorul meu, indiferent ce zi am. Dar cea mai valoroasă lecţie de la sora noastră Ana este că ea niciodată nu a părăsit templul (Luca 2:37). Ea a aşteptat răbdătoare ca Dumnezeu să salveze Ierusalimul.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...