Articolul precedentIacov – calea lui Dumnezeu
  Articolul următorIacov – lupta cu Dumnezeu

  Nu pleca

  Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. – Galateni 6:9

  Haide să fim sinceri unii cu alţii măcar pentru o clipă. Uneori ne vine să renunţăm. Sunt momente în care îmi doresc să nu mai am credinţă în Dumnezeu. Să nu mai sper. Să nu mai cred în Biblie sau în făgăduinţele personale ale lui Dumnezeu pentru mine. Să nu îi mai ajut pe ceilalţi când se folosesc de bunătatea mea ca o permisiune să îmi pună eticheta pe frunte: Bine ai venit şi să îşi şteargă picioarele. Am început să obosesc să mai fiu conştiincioasă în a da altora mărturie sau în a posti şi mă ruga pentru alţii, care nici măcar nu postesc şi nu se roagă pentru ei înşişi. Şi cea mai mare: uneori renunţ la făgăduinţa din Evrei 10:37: „Cel ce vine va veni.” Ştiu că tu nu eşti preotul meu, dar „se spune” că mărturisirea face bine la suflet. Ce este amuzant — şi măreţ — la oboseala spirituală este că atunci când ajung în cel mai de jos punct, chiar lucrurile care dau naştere la această frustrare sunt lucrurile care mă împiedică să renunţ. Da, ai ghicit, Biblia.

  Când citesc despre Ana, prorociţa, ea îmi oferă o perspectivă cu totul nouă. Ea ştia câte ceva despre ce înseamnă să lupţi cu Dumnezeu. Ana a ajuns văduvă după doar şapte ani de căsătorie. Ea avea optzeci şi patru de ani, nu avea copii care să aibă grijă de ea, nu avea casă şi nici asigurare socială sau de sănătate. Ea avea motive să renunţe. În schimb, Ana s-a închinat lui Dumnezeu în ciuda acestei situaţii. Ea a fost credincioasă în mărturisirea care devenise un stil de viaţă. Ea ştia că, indiferent cum se simţea, postul şi rugăciunea încă dădeau roade. Indiferent ce îi aducea ziua, ea rămânea recunoscătoare pentru ceea ce îi oferea Dumnezeu. Ea acceptase chemarea lui Dumnezeu de a fi profet, lucru pentru care a avut nevoie de mult curaj. Da, Ana m-a învăţat multe lucruri. Acum nu mai renunţ la fel de uşor ca înainte. Ci acum merg puţin mai departe cu postul şi rugăciunea. Acum înţeleg mai bine că trebuie să îmi păstrez stilul de viaţă care dă mărturie pentru Mântuitorul meu, indiferent ce zi am. Dar cea mai valoroasă lecţie de la sora noastră este că ea niciodată nu a părăsit templul (Luca 2:37). Ea a aşteptat răbdătoare ca Dumnezeu să salveze Ierusalimul.

  Doamne, ajută-mă ca întotdeauna să îmi amintesc să aştept răbdătoare ca Tu să îmi vii în ajutor, indiferent cât de mult trebuie să aştept. Nu pleca! Apoi, Doamne, ajută-mă să fiu bucuroasă cât timp aştept.

  D. Renee Mobley

  Nu pleca - 2019. Acum înţeleg mai bine că trebuie să îmi păstrez stilul de viaţă care dă mărturie pentru Mântuitorul meu, indiferent ce zi am. Dar cea mai valoroasă lecţie de la sora noastră Ana este că ea niciodată nu a părăsit templul (Luca 2:37). Ea a aşteptat răbdătoare ca Dumnezeu să salveze Ierusalimul.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...