Articolul precedentIacov – lupta cu Dumnezeu
  Articolul următorDina – mirajul cultural

  Dragostea rămâne

  Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea. – 1 Corinteni 13:13

  Fiica mea şi fiul meu au şase şi patru ani. Plini de afecţiune, ei îi strigă pe părinţii mei „Orna” şi „Opa”. Recent am mers împreună cu familia într-o croazieră în Caraibe cu Orna şi Opa. Nava de croazieră avea patru tobogane care îi trimitea pe înotători să plonjeze în piscinele de jos. Fiica mea îi urmărea pe ceilalţi cum lunecau pe tobogane şi îşi dorea şi ea să le încerce. Abia că îndeplinea limita de înălţime pentru a merge pe tobogan, dar ne-a implorat să o lăsăm să meargă. După ce am încercat chiar eu unul dintre tobogane, am hotărât că ea era o înotătoare suficient de puternică pentru a le încerca. Prima ei încercare i-a adus un zâmbet larg pe buze.

  În timp ce ea ieşea din apă, tatăl meu a sărit de pe scaunul lui, a mers până la ea, i-a cuprins faţa cu mâinile şi a spus: „Sunt atât de mândru de tine!” Fiica mea radia, având un zâmbet larg. A fost un moment frumos şi plin de iubire între un bunic şi nepoata lui.

  Din nefericire, tatăl meu s-a stins din viaţă pe neaşteptate la trei luni după acea călătorie. După moartea lui, mama mea a venit să locuiască împreună cu noi. Ea a participat la un eveniment de strângere de fonduri la şcoala fiicei mele. Ca parte a acelui eveniment de strângere de fonduri, fiica mea trebuia să alerge la ştafetă treizeci şi cinci de ture într-o perioadă anume de timp. Fiica mea a alergat treizeci şi nouă de ture!

  După ce a trecut linia de sosire, mama mea a mers ţintă la ea. I-a cuprins obrajii fiicei mele cu mâinile ei şi a spus: „Sunt atât de mândră de tine!” Fata mea radia, zâmbind cu gura până la urechi. Ochii mei s-au umplut de lacrimi în acel moment, îmi era dor de tata, dar simţeam că dragostea pe care tatăl meu o arătase faţă de copiii mei avea să dăinuie în dragostea pe care mama continua să le-o arate.

  De la moartea tatălui meu avem simţământul că am suferit o pierdere care nu va putea fi înlocuită de nimeni. Totuşi, dragostea arătată de tatăl meu de-a lungul multor ani continuă să trăiască în amintirile noastre şi în capacitatea noastră de a arăta dragoste unii faţă de alţii. Ca familie, noi ne apropiem mai mult de Tatăl nostru ceresc şi suntem recunoscători pentru dragostea imensă pe care o revarsă peste noi.

  „Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el” (1 loan 4:16).

  Beatrice Tauber Prior

  Dragostea rămâne - 2019. Totuşi, dragostea arătată de tatăl meu de-a lungul multor ani continuă să trăiască în amintirile noastre şi în capacitatea noastră de a arăta dragoste unii faţă de alţii. Ca familie, noi ne apropiem mai mult de Tatăl nostru ceresc şi suntem recunoscători pentru dragostea imensă pe care o revarsă peste noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...