Articolul precedentIacov – lupta cu Dumnezeu
  Articolul următorDina – mirajul cultural

  Dragostea rămâne

  Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea. – 1 Corinteni 13:13

  Fiica mea şi fiul meu au şase şi patru ani. Plini de afecţiune, ei îi strigă pe părinţii mei „Orna” şi „Opa”. Recent am mers împreună cu familia într-o croazieră în Caraibe cu Orna şi Opa. Nava de croazieră avea patru tobogane care îi trimitea pe înotători să plonjeze în piscinele de jos. Fiica mea îi urmărea pe ceilalţi cum lunecau pe tobogane şi îşi dorea şi ea să le încerce. Abia că îndeplinea limita de înălţime pentru a merge pe tobogan, dar ne-a implorat să o lăsăm să meargă. După ce am încercat chiar eu unul dintre tobogane, am hotărât că ea era o înotătoare suficient de puternică pentru a le încerca. Prima ei încercare i-a adus un zâmbet larg pe buze.

  În timp ce ea ieşea din apă, tatăl meu a sărit de pe scaunul lui, a mers până la ea, i-a cuprins faţa cu mâinile şi a spus: „Sunt atât de mândru de tine!” Fiica mea radia, având un zâmbet larg. A fost un moment frumos şi plin de iubire între un bunic şi nepoata lui.

  Din nefericire, tatăl meu s-a stins din viaţă pe neaşteptate la trei luni după acea călătorie. După moartea lui, mama mea a venit să locuiască împreună cu noi. Ea a participat la un eveniment de strângere de fonduri la şcoala fiicei mele. Ca parte a acelui eveniment de strângere de fonduri, fiica mea trebuia să alerge la ştafetă treizeci şi cinci de ture într-o perioadă anume de timp. Fiica mea a alergat treizeci şi nouă de ture!

  După ce a trecut linia de sosire, mama mea a mers ţintă la ea. I-a cuprins obrajii fiicei mele cu mâinile ei şi a spus: „Sunt atât de mândră de tine!” Fata mea radia, zâmbind cu gura până la urechi. Ochii mei s-au umplut de lacrimi în acel moment, îmi era dor de tata, dar simţeam că dragostea pe care tatăl meu o arătase faţă de copiii mei avea să dăinuie în dragostea pe care mama continua să le-o arate.

  De la moartea tatălui meu avem simţământul că am suferit o pierdere care nu va putea fi înlocuită de nimeni. Totuşi, dragostea arătată de tatăl meu de-a lungul multor ani continuă să trăiască în amintirile noastre şi în capacitatea noastră de a arăta dragoste unii faţă de alţii. Ca familie, noi ne apropiem mai mult de Tatăl nostru ceresc şi suntem recunoscători pentru dragostea imensă pe care o revarsă peste noi.

  „Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el” (1 loan 4:16).

  Beatrice Tauber Prior

  Dragostea rămâne - 2019. Totuşi, dragostea arătată de tatăl meu de-a lungul multor ani continuă să trăiască în amintirile noastre şi în capacitatea noastră de a arăta dragoste unii faţă de alţii. Ca familie, noi ne apropiem mai mult de Tatăl nostru ceresc şi suntem recunoscători pentru dragostea imensă pe care o revarsă peste noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...