Dumnezeu poartă de grijă

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Maşina noastră Chrysler Town and Country Stow and Go, din 2005, strânsese mulţi kilometri la bord. Ştiam că nu va putea merge la fel de bine la nesfârşit, aşa că am început să economisim cât de mult puteam în fiecare lună pentru a ne cumpăra o maşină mai nouă. Dintotdeauna am încercat să evităm să cumpărăm pe credit, economisind din timp şi cumpărând doar când aveam suficienţi bani. Noi suntem ca păsările călătoare, aşa că strângem mulţi kilometri în plus la maşină atunci când călătorim din nord în sud şi înapoi în fiecare an. Mai facem şi multe călătorii pe lângă locaţia noastră din sud. Maşina noastră nu a avut nicio problemă şi ne doream să continue tot aşa. Încetul cu încetul, economiile noastre se strângeau. Apoi, în ianuarie, a venit factura pentru asigurarea la casa mobilă. În total peste o mie de dolari. Trebuia să luăm din economii pentru a putea plăti. Nu eram deloc mulţumită de faptul că trebuia să luăm din economiile noastre. Totuşi, asigurarea trebuia plătită. Am hotărât să vorbesc cu Domnul despre această problemă mică, dar nu aveam o credinţă foarte mare că se va schimba ceva. Când eşti pensionar şi trăieşti dintr-un venit fix, nu sunt şanse foarte mari să apară ceva bani în plus.

  Cu doar câteva zile înainte de a trebui să scriu cecul pentru asigurare – încă mă rugam, dar foarte neîncrezătoare – am primit un cec neaşteptat în căsuţa poştală. Suma de pe cec era cu doar câţiva dolari în minus faţă de suma care trebuia plătită pentru asigurare.

  Din nou, Dumnezeu ne-a purtat de grijă, chiar şi atunci când eu nu vedeam cum ar putea să facă El acest lucru. Diferenţa dintre cecul neaşteptat şi factura la asigurare am pus-o din contul nostru bancar fără probleme – şi am plătit factura la asigurare. Astfel, contul nostru de economii a rămas intact.

  Îmi era ruşine de mine însumi. De ce am fost necredincioasă?

  Când suntem credincioşi în zecimile şi darurile noastre, Dumnezeu a făgăduit că Se va îngriji de nevoile noastre. Nu aş putea spune că nu aveam bani să plătim asigurarea deloc, dar acel cont de economii era destinat pentru altceva.

  Dumnezeu a ştiut că era un lucru important pentru noi.

  Ah, Tată, iartă-mă pentru îndoielile mele şi ajută-mă să îmi amintesc întotdeauna că Tu eşti la cârmă şi că Te vei îngriji de nevoile noastre.

  Anna May Radke Waters

  Dumnezeu poartă de grijă - 2019. Dumnezeu ne-a purtat de grijă, chiar şi atunci când eu nu vedeam cum ar putea să facă El acest lucru. Diferenţa dintre cecul neaşteptat şi factura la asigurare am pus-o din contul nostru bancar fără probleme - şi am plătit factura la asigurare. Astfel, contul nostru de economii a rămas intact. Îmi era ruşine de mine însumi. De ce am fost necredincioasă?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...