Dumnezeu poartă de grijă

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Maşina noastră Chrysler Town and Country Stow and Go, din 2005, strânsese mulţi kilometri la bord. Ştiam că nu va putea merge la fel de bine la nesfârşit, aşa că am început să economisim cât de mult puteam în fiecare lună pentru a ne cumpăra o maşină mai nouă. Dintotdeauna am încercat să evităm să cumpărăm pe credit, economisind din timp şi cumpărând doar când aveam suficienţi bani. Noi suntem ca păsările călătoare, aşa că strângem mulţi kilometri în plus la maşină atunci când călătorim din nord în sud şi înapoi în fiecare an. Mai facem şi multe călătorii pe lângă locaţia noastră din sud. Maşina noastră nu a avut nicio problemă şi ne doream să continue tot aşa. Încetul cu încetul, economiile noastre se strângeau. Apoi, în ianuarie, a venit factura pentru asigurarea la casa mobilă. În total peste o mie de dolari. Trebuia să luăm din economii pentru a putea plăti. Nu eram deloc mulţumită de faptul că trebuia să luăm din economiile noastre. Totuşi, asigurarea trebuia plătită. Am hotărât să vorbesc cu Domnul despre această problemă mică, dar nu aveam o credinţă foarte mare că se va schimba ceva. Când eşti pensionar şi trăieşti dintr-un venit fix, nu sunt şanse foarte mari să apară ceva bani în plus.

  Cu doar câteva zile înainte de a trebui să scriu cecul pentru asigurare – încă mă rugam, dar foarte neîncrezătoare – am primit un cec neaşteptat în căsuţa poştală. Suma de pe cec era cu doar câţiva dolari în minus faţă de suma care trebuia plătită pentru asigurare.

  Din nou, Dumnezeu ne-a purtat de grijă, chiar şi atunci când eu nu vedeam cum ar putea să facă El acest lucru. Diferenţa dintre cecul neaşteptat şi factura la asigurare am pus-o din contul nostru bancar fără probleme – şi am plătit factura la asigurare. Astfel, contul nostru de economii a rămas intact.

  Îmi era ruşine de mine însumi. De ce am fost necredincioasă?

  Când suntem credincioşi în zecimile şi darurile noastre, Dumnezeu a făgăduit că Se va îngriji de nevoile noastre. Nu aş putea spune că nu aveam bani să plătim asigurarea deloc, dar acel cont de economii era destinat pentru altceva.

  Dumnezeu a ştiut că era un lucru important pentru noi.

  Ah, Tată, iartă-mă pentru îndoielile mele şi ajută-mă să îmi amintesc întotdeauna că Tu eşti la cârmă şi că Te vei îngriji de nevoile noastre.

  Anna May Radke Waters

  Dumnezeu poartă de grijă - 2019. Dumnezeu ne-a purtat de grijă, chiar şi atunci când eu nu vedeam cum ar putea să facă El acest lucru. Diferenţa dintre cecul neaşteptat şi factura la asigurare am pus-o din contul nostru bancar fără probleme - şi am plătit factura la asigurare. Astfel, contul nostru de economii a rămas intact. Îmi era ruşine de mine însumi. De ce am fost necredincioasă?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...