Marele teren de joacă al lui Dumnezeu

  Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el. Şi aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit: dar răsunetul lor străbate tot pământul şi glasul lor merge până la marginile lumii. – Psalmii 19:1-4

  Am crescut la o fermă de pe coasta de est. Locuinţa noastră era la doar trei sute de metri de ocean – care ne înconjura din trei părţi. Uneori, în timpul iernii, rămâneam înzăpeziţi cu săptămânile, aşteptând ca plugul să cureţe drumul. Iarna, eu şi fratele meu, aşteptam furtunile de zăpadă ca să ne putem urca în vârful brazilor, pentru ca apoi să alunecăm pe ramuri în grămezile pufoase de zăpadă. Săpam fortăreţe în zăpada de doi sau trei metri de pe marginea drumului. Seara, mergeam pe urmele paşilor dintre grămezile de zăpadă care porneau de la casă până la hambar, unde eram întâmpinaţi călduros de animale, în mod special de pisicile care se jucau pe grinzi şi în grămezile cu fân. Vara ne jucam de-a v-aţi ascunselea în câmpurile cu iarba înaltă, stăteam la soare şi ghiceam forma norilor şi urmăream cum furnicile duceau greutăţi de trei ori mai mari decât ele reginei lor. Mergeam cu bicicletele noastre murdare la plajă, unde ne construiam castele şi fortăreţe şi ne jucam cu peştii şi creaturile mării în bazinele formate în urma valurilor. Era plaja noastră privată, paradisul nostru, nu aveam nicio grijă în lume, jucându-ne şi cutreierând stâncile, plajele şi pădurile din apropierea casei.

  Uneori îmi doresc să mă pot întoarce la simplitatea, puritatea şi pacea acelor zile. Acum viaţa este aşa de încărcată: facturi de plătit, treburi de rezolvat, responsabilităţi de îndeplinit. Ştirile sunt depresive. A avea sănătate este cu adevărat o binecuvântare şi uneori nu ştiu dacă mă întorc sau plec.

  Ce s-a schimbat? Nu câmpiile, norii, oceanul, muşuroaiele de furnici sau fulgii de zăpadă. Nu natura lui Dumnezeu sau simplitatea Lui s-a schimbat – mai degrabă priorităţile mele. Am ajuns să mă îngrijorez de probleme cu care se confruntă cei mari şi am pierdut ceea ce văd şi experimentează copiii: marele teren de joacă al lui Dumnezeu şi capacitatea de a mă bucura de dragostea Lui împreună cu cei dragi mie. Poate că nu voi putea să mă mai joc tot timpul, dar, dacă îmi iau timp, încă pot vedea forme în nori şi fluturi pe stratul de flori. Şi, dacă mi-aş dori cu adevărat, probabil că aş putea construi o fortăreaţă din zăpadă.

  Ia-ţi timp astăzi să te bucuri de ceea ce banii nu pot cumpăra şi sărăcia nu îţi poate lua – marele teren de joacă al lui Dumnezeu.

  Naomi Striemer

  Marele teren de joacă al lui Dumnezeu - 2019. Nu natura lui Dumnezeu sau simplitatea Lui s-a schimbat - mai degrabă priorităţile mele. Am ajuns să mă îngrijorez de probleme cu care se confruntă cei mari şi am pierdut ceea ce văd şi experimentează copiii: marele teren de joacă al lui Dumnezeu şi capacitatea de a mă bucura de dragostea Lui împreună cu cei dragi mie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...