Momentul rochiei galbene

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  De fiecare dată când văd o rochie galbenă din bumbac, îmi amintesc de acea dimineaţă mohorâtă de februarie când am trecut printr-o situaţie care avea să îmi schimbe viaţa şi să îmi consolideze încrederea în Dumnezeu.
  Ea stătea pe trotuar, cu spatele la mine, partea de jos a rochiei galbene se legăna în briza uşoară. Nici măcar nu am văzut-o până când aproape am ajuns lângă ea. Am fost fermecată de nuanţa încântătoare de galben în acea zi mohorâtă, o zi plină cu distrugere de la uraganul care devastase totul recent. Când am ajuns unde era ea, mi-a zâmbit călduros. I-am apreciat minunata rochie galbenă. Acea întâlnire a fost începutul prieteniei mele cu Connie. Am stat de vorbă, apoi mi-a oferit un loc de muncă, un răspuns direct la rugăciunea înălţată cu doar două zile înainte. Ce mod prin care credinţa mi-a fost întărită!

  Am fost uimită cât de repede a venit Dumnezeu în ajutorul meu din nou! El ştia că am o slujbă care nu îmi plăcea şi că trebuia să câştig mai mulţi bani pentru a îngriji de nevoile familiei. El ştia de asemenea că treceam printr-un divorţ dificil, eram într-o perioadă de tranziţie când mă mutam înapoi în casa părinţilor cu cei doi copii mici şi eram în pragul depresiei. Noul loc de muncă mi-a salvat viaţa. Mi-a dat un scop şi o oportunitate să învăţ şi să cresc.

  Connie m-a învăţat tot ce ştia şi m-a ajutat să îmi găsesc puterea şi vocea ca femeie. Ştiu că Dumnezeu i-a spus să poarte acea rochie galbenă care îţi atrage privirea şi să stea pe acel trotuar ca să mă călăuzească să găsesc pacea – şi pe El.

  Astăzi, Îi mulţumesc Domnului pentru intervenţia Lui în viaţa mea cu mulţi ani în urmă şi îl laud pentru că întotdeauna îmi călăuzeşte paşii, chiar şi atunci când am îndoieli. Zâmbesc când realizez că momentele simple sunt adesea folosite de El pentru a ne întări credinţa şi a ne ajuta să ne dăm seama că nu suntem singuri în această călătorie. Tot ce ne cere în schimb este să ne încredem în El.

  Te rog astăzi să îţi cercetezi inima şi să găseşti „momentul rochiei galbene”. Mulţumeşte Domnului pentru el, apoi împărtăşeşte cu un prieten.


  Simonette Appleton

  Momentul rochiei galbene - 2019. Zâmbesc când realizez că momentele simple sunt adesea folosite de El pentru a ne întări credinţa şi a ne ajuta să ne dăm seama că nu suntem singuri în această călătorie. Tot ce ne cere în schimb este să ne încredem în El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....