Răscumpărare și pace din haos

  Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede. – Isaia 58:8

  Recent am urmărit un video filmat la închisoarea femeilor, prezentând viaţa de zi cu zi a femeilor care au comis crime şi au fost închise – unele pe viaţă – ca pedeapsă pentru faptele lor. Filmul descria singurătatea, disperarea şi deznădejdea traiului lor. Multe au simţit că Dumnezeu le-a abandonat. Filmul prezenta în detaliu anii lor de formare în încercarea de a afla cum au ajuns în închisoare.
  Consilierii creştini profesionişti s-au oferit voluntari să lucreze cu prizonierele. Pentru începerea procesului de vindecare, consilierii le-au cerut prizonierelor să scrie despre trecutul lor, despre legăturile lor familiale şi cum au ajuns în acest punct in viaţa lor. Apoi şi-au împărtăşit poveştile lor cu lacrimi. În acest proces, femeile au experimentat curând risipirea haosului lor interior.

  Treptat, ele au descoperit că mintea umană, cu amintirile negative blocate înăuntru, poate deveni cea mai rea închisoare dintre toate. Faptul că au scris despre amintirile lor negative din trecut a fost cheia pentru eliberarea minţii deţinutelor. Faptul că şi-au împărtăşit poveştile le-a adus uşurare, simţindu-se eliberate de întâmplările negative din trecutul lor. Astfel, ele au învăţat că, dacă permit amintirilor negative să le controleze, acestea le vor încătuşa. Aceste amintiri contribuiau negativ la vindecarea lor. Regretele, vina şi dacă-urile lor ar fi pretins toată atenţia şi chiar sufletele lor. În procesul de scriere şi de împărtăşire, deţinutele au realizat curând faptul că puteau să aleagă să îşi petreacă sau nu restul zilelor privind înapoi, lamen-tându-se şi întrebând de ce.

  Consilierii creştini le-au ajutat pe aceste femei distruse să evalueze ce le-a mai rămas. Ei le-au ajutat să meargă înainte concentrându-se pe punctele forte nou-descoperite şi pe darurile latente scoase la suprafaţă. Ca rezultat, femeile au ajuns să creadă că erau puternice şi că aveau valoare. Şi-au dat seama că Dumnezeu chiar le iubea, dorea să le ierte şi să le susţină. Apoi au avut parte de educaţie şi instruire în închisoare, oferindu-li-se şansa de a avea responsabilităţi în închisoare. Deşi încă erau închise, vieţile lor au fost schimbate în bine, iar procesul de vindecare a început.

  Ce amintiri din trecutul tău îi poţi împărtăşi lui Dumnezeu pentru a avea parte de vindecare?


  Peggy Miles Snow

  Răscumpărare și pace din haos - 2019. Femeile din închisoare și-au dat seama că Dumnezeu chiar le iubea, dorea să le ierte şi să le susţină. Apoi au avut parte de educaţie şi instruire în închisoare, oferindu-li-se şansa de a avea responsabilităţi în închisoare. Deşi încă erau închise, vieţile lor au fost schimbate în bine, iar procesul de vindecare a început.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...