Învață să înduri

  Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. – Romani 5:3,4

  După ce am zburat de mai bine de cincisprezece ani, am învăţat că turbulenţele sunt frecvente în aer, neaşteptate şi adesea înspăimântătoare.
  Când am plecat din Johannesburg spre Mauritius, vremea era perfectă. I-am mulţumit Domnului pentru vremea frumoasă în timp ce avionul decola. După două ore am văzut nişte nori întunecaţi afară. Cu toate că pilotul nu a spus nimic, ne confruntam cu un ciclon. Avionul a început să piardă altitudine cu turbulenţe mari. Într-o situaţie ca aceasta, nu poţi face altceva decât să te rogi şi să crezi că Dumnezeu este la cârmă. M-am rugat să aterizăm în siguranţă, m-am rugat pentru viaţa mea şi pentru puterea de a rezista în timpul acelor minute lungi din timpul zborului, minute care păreau o veşnicie. Toţi pasagerii erau tăcuţi. Timpul a trecut. Apoi s-a auzit vocea pilotului: „Pregătiţi-vă pentru aterizare.” Eram în siguranţă!

  Viaţa este plină de diverse furtuni. În mijlocul acelor furtuni, tindem să răspundem ca şi cum Dumnezeu ar fi fost prins pe nepregătite. Nu putem explica de ce bolile în fază terminală afectează oameni credincioşi. Suferinţa din urma unei căsnicii destrămate sau durerea copleşitoare a unui fiu risipitor ne face să ne îndoim de providenţa, planul şi scopul lui Dumnezeu. Frica unei ruine financiare ne paralizează. Dumnezeu înţelege. De ce? Pentru că ne cunoaşte (Psalmii 139). De asemenea, El foloseşte furtunile şi încercările în viaţa noastră ca instrumente de rafinare, ca să dezvolte în noi răbdarea. Cuvântul răbdare provine din două cuvinte greceşti, iar atunci când sunt puse împreună oferă înţelesul de „a rămâne sub”. Este capacitatea de a sta sub greutate, a rămâne în circumstanţe fără a fugi sau a căuta o cale mai uşoară de scăpare. Dumnezeu ne poate ajuta în dezvoltarea răbdării prin credinţă. „Stai liniştită, Eu sunt Dumnezeu. Ai încredere.”

  Când am aterizat noaptea în Port Louis în mijlocul unei ploi torenţiale, am învăţat din nou o lecţie minunată: Dumnezeu este mai puternic decât furtunile. Nu contează ce furtună se dezlănţuie astăzi în viaţa noastră – locul unde tu te afli nu îl surprinde pe Dumnezeu. Cerul nu este în panică. Ţine-ţi privirea îndreptată spre El şi cu coada ochiului spre apele învolburate. Încrede-te în călăuzirea Lui, iar El va suplini toate nevoile tale pentru a sta neclintită în timpul furtunii. Să nu îţi fie frică. Furtunile nu ţin la nesfârşit. Ele trec şi în curând vei ateriza în siguranţă. Ai încredere. Rezistă. Dumnezeu este cu tine astăzi şi întotdeauna.


  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Învață să înduri - 2019. Încrede-te în călăuzirea Lui, iar El va suplini toate nevoile tale pentru a sta neclintită în timpul furtunii. Să nu îţi fie frică. Furtunile nu ţin la nesfârşit. Ele trec şi în curând vei ateriza în siguranţă. Ai încredere. Rezistă. Dumnezeu este cu tine astăzi şi întotdeauna.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...