Învață să înduri

  Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. – Romani 5:3,4

  După ce am zburat de mai bine de cincisprezece ani, am învăţat că turbulenţele sunt frecvente în aer, neaşteptate şi adesea înspăimântătoare.
  Când am plecat din Johannesburg spre Mauritius, vremea era perfectă. I-am mulţumit Domnului pentru vremea frumoasă în timp ce avionul decola. După două ore am văzut nişte nori întunecaţi afară. Cu toate că pilotul nu a spus nimic, ne confruntam cu un ciclon. Avionul a început să piardă altitudine cu turbulenţe mari. Într-o situaţie ca aceasta, nu poţi face altceva decât să te rogi şi să crezi că Dumnezeu este la cârmă. M-am rugat să aterizăm în siguranţă, m-am rugat pentru viaţa mea şi pentru puterea de a rezista în timpul acelor minute lungi din timpul zborului, minute care păreau o veşnicie. Toţi pasagerii erau tăcuţi. Timpul a trecut. Apoi s-a auzit vocea pilotului: „Pregătiţi-vă pentru aterizare.” Eram în siguranţă!

  Viaţa este plină de diverse furtuni. În mijlocul acelor furtuni, tindem să răspundem ca şi cum Dumnezeu ar fi fost prins pe nepregătite. Nu putem explica de ce bolile în fază terminală afectează oameni credincioşi. Suferinţa din urma unei căsnicii destrămate sau durerea copleşitoare a unui fiu risipitor ne face să ne îndoim de providenţa, planul şi scopul lui Dumnezeu. Frica unei ruine financiare ne paralizează. Dumnezeu înţelege. De ce? Pentru că ne cunoaşte (Psalmii 139). De asemenea, El foloseşte furtunile şi încercările în viaţa noastră ca instrumente de rafinare, ca să dezvolte în noi răbdarea. Cuvântul răbdare provine din două cuvinte greceşti, iar atunci când sunt puse împreună oferă înţelesul de „a rămâne sub”. Este capacitatea de a sta sub greutate, a rămâne în circumstanţe fără a fugi sau a căuta o cale mai uşoară de scăpare. Dumnezeu ne poate ajuta în dezvoltarea răbdării prin credinţă. „Stai liniştită, Eu sunt Dumnezeu. Ai încredere.”

  Când am aterizat noaptea în Port Louis în mijlocul unei ploi torenţiale, am învăţat din nou o lecţie minunată: Dumnezeu este mai puternic decât furtunile. Nu contează ce furtună se dezlănţuie astăzi în viaţa noastră – locul unde tu te afli nu îl surprinde pe Dumnezeu. Cerul nu este în panică. Ţine-ţi privirea îndreptată spre El şi cu coada ochiului spre apele învolburate. Încrede-te în călăuzirea Lui, iar El va suplini toate nevoile tale pentru a sta neclintită în timpul furtunii. Să nu îţi fie frică. Furtunile nu ţin la nesfârşit. Ele trec şi în curând vei ateriza în siguranţă. Ai încredere. Rezistă. Dumnezeu este cu tine astăzi şi întotdeauna.


  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Învață să înduri - 2019. Încrede-te în călăuzirea Lui, iar El va suplini toate nevoile tale pentru a sta neclintită în timpul furtunii. Să nu îţi fie frică. Furtunile nu ţin la nesfârşit. Ele trec şi în curând vei ateriza în siguranţă. Ai încredere. Rezistă. Dumnezeu este cu tine astăzi şi întotdeauna.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...