Mișcată de o tornadă

  Da, El te scapă de laţul vânătorului… El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui! – Psalmii 91:3,4

  Casa noastră, aflată în zonele muntoase din Tennessee, a fost construită pe un spaţiu îngust de beton de la subsol, înalt de aproximativ jumătate de metru într-o parte şi un metru şi jumătate în cealaltă parte. Partea mai înaltă are o uşă, astfel încât să poţi merge sub casă. Spaţiul îngust găzduieşte de asemenea conducte de aer condiţionat, electricitate şi de lumină. Îi putem folosi ca un loc sigur în timpul furtunilor.
  Într-o zi foarte ploioasă, meteorologul de la televizor a spus că în zona noastră sunt şanse să fie tornade. Am început să facem planuri ca să mergem la subsol… doar în caz de urgenţă. Eu şi nepotul meu am luat scaunele pliabile, o lanternă şi un semnalizator. Le-am pus la subsol când ploaia s-a mai oprit. Am adus de asemenea lucrurile de afară ca să nu fie luate de furtună. Am luat o sticlă cu apă, căni, saci de dormit şi cuşca câinelui. Şi pe acestea le-am pus la subsol. În timp ce aşteptam să vedem ce va face vremea, noi continuam să lucrăm prin casă. Era vineri, iar eu trebuia să termin de gătit mâncarea pentru Sabat şi să fac curăţenie în casă.

  Cu jumătate de oră înainte de apusul soarelui, sora mea m-a sunat să îmi spună că o tornadă se îndrepta spre noi. I-am chemat repede pe cei doi câini şi am intrat la subsol. Ne-am rugat ca Domnul să ne ocrotească pe noi şi pe vecinii noştri… şi am aşteptat mai mult timp. Zgomotul vântului a devenit mai puternic pentru câteva secunde, apoi s-a oprit.

  Soţul meu a fost primul care a păşit afară să vadă dacă a fost vreo pagubă. Era deja întuneric, dar totul părea în regulă. Casa şi garajul nostru păreau să nu fie afectate i-am mulţumit Domnului pentru că ne-a păzit, iar apoi am intrat în casă pentru a ne pregăti de culcare.

  Sâmbătă dimineaţa, când ne-am pregătit pentru biserică, ne-am uitat la casa vecinului nostru, care era la aproximativ cinci sute de metri distanţă mai jos de noi. Am văzut că majoritatea lucrurilor au dispărut! Câmpul era acoperit cu resturi. Am mers până acolo să vedem dacă putem fi de ajutor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Prietenii şi familia erau deja acolo să estimeze pagubele şi să salveze ceea ce puteau.

  Ce Tată minunat avem, care a protejat vieţile celor din vecinătatea noastră în acea zi!


  Celia Mejia Cruz

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...