Legăturile în timpul suferinței

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Zâmbesc în această dimineaţă când mă gândesc la o întâmplare anume care a avut loc cu ceva timp în urmă. Era momentul examenelor la o universitate din Caraibe de Nord, când o tânără domnişoară s-a apropiat de mine cu ochii în lacrimi. Ea a spus: „Doamna pedagog, am varicelă. Va vine să credeţi? Este timpul examenelor şi, dacă le ratez, voi rămâne cu mult în urmă. Nu voi putea să graduez la timp.” Cunoscând starea şi limitele ei financiare, am început imediat să caut o alternativă pentru ea. Eforturile mele au eşuat şi nu ştiam ce să mai fac. Am fost la apartamentul meu, m-am gândit la situaţie şi am făcut cercetări suplimentare cu privire la procesul de examinare. Apoi m-am întors înapoi la studenta îngrijorată.
  „Nu vrei ca deocamdată să stai la mine în sufragerie?” i-am sugerat. „Profesorii examinatori au spus că îţi permit să dai examenele în particular.”

  „O, doamna pedagog Cain, ar fi minunat!” a spus ea.

  Am avut grijă de ea şi i-am oferit o dragoste de mamă şi de soră tot timpul cât a fost bolnavă, în timp ce îşi dădea examenele. În cele câteva zile în care am avut grijă de acea tânără, pe lângă celelalte responsabilităţi ca pedagog în campus, s-a format între noi o legătură care nu putea fi ruptă, deşi cu posibilitatea să nu ne mai revedem vreodată pe acest pământ, în timp ce vieţile noastre ne-au condus în direcţii opuse de atunci.

  Când întindem cuiva o mână în situaţii grele, cum ar fi boala, suferinţa şi moartea, avem ocazia să creăm o relaţie specială cu acesta. Probabil că noi nu luăm în considerare un simplu gest de ajutor cu intenţia de a lega o relaţie. Dar deseori se întâmplă acest lucru şi cei pe care i-am ajutat probabil că ne vor fi alături când vom avea nevoie de ajutorul lor. Îmi place să cred că trăim într-o lume în care oamenii nu doar au nevoie de ajutorul altora, dar şi sunt dispuşi să ajute la rândul lor. Îmi place să cred, într-un fel, că atunci când îi ajutăm pe alţii ne ajutăm pe noi. Rugăciunea zilnică pentru călăuzirea lui Dumnezeu ne va conduce în mod sigur în luarea deciziilor corecte când vine vorba de ajutorarea altora.

  Din experienţa mea cu acea tânără care suferea de varicelă, ştiu că „legăturile în timpul suferinţei” pot fi o binecuvântare pentru toţi cei care întind o mână de ajutor plină de iubire.


  Elizabeth Ida Cain

  Legăturile în timpul suferinței - 2019. Îmi place să cred că trăim într-o lume în care oamenii nu doar au nevoie de ajutorul altora, dar şi sunt dispuşi să ajute la rândul lor. Îmi place să cred, că atunci când îi ajutăm pe alţii ne ajutăm pe noi. Rugăciunea zilnică pentru călăuzirea lui Dumnezeu ne va conduce în mod sigur în luarea deciziilor corecte când vine vorba de ajutorarea altora.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...