Legăturile în timpul suferinței

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Zâmbesc în această dimineaţă când mă gândesc la o întâmplare anume care a avut loc cu ceva timp în urmă. Era momentul examenelor la o universitate din Caraibe de Nord, când o tânără domnişoară s-a apropiat de mine cu ochii în lacrimi. Ea a spus: „Doamna pedagog, am varicelă. Va vine să credeţi? Este timpul examenelor şi, dacă le ratez, voi rămâne cu mult în urmă. Nu voi putea să graduez la timp.” Cunoscând starea şi limitele ei financiare, am început imediat să caut o alternativă pentru ea. Eforturile mele au eşuat şi nu ştiam ce să mai fac. Am fost la apartamentul meu, m-am gândit la situaţie şi am făcut cercetări suplimentare cu privire la procesul de examinare. Apoi m-am întors înapoi la studenta îngrijorată.
  „Nu vrei ca deocamdată să stai la mine în sufragerie?” i-am sugerat. „Profesorii examinatori au spus că îţi permit să dai examenele în particular.”

  „O, doamna pedagog Cain, ar fi minunat!” a spus ea.

  Am avut grijă de ea şi i-am oferit o dragoste de mamă şi de soră tot timpul cât a fost bolnavă, în timp ce îşi dădea examenele. În cele câteva zile în care am avut grijă de acea tânără, pe lângă celelalte responsabilităţi ca pedagog în campus, s-a format între noi o legătură care nu putea fi ruptă, deşi cu posibilitatea să nu ne mai revedem vreodată pe acest pământ, în timp ce vieţile noastre ne-au condus în direcţii opuse de atunci.

  Când întindem cuiva o mână în situaţii grele, cum ar fi boala, suferinţa şi moartea, avem ocazia să creăm o relaţie specială cu acesta. Probabil că noi nu luăm în considerare un simplu gest de ajutor cu intenţia de a lega o relaţie. Dar deseori se întâmplă acest lucru şi cei pe care i-am ajutat probabil că ne vor fi alături când vom avea nevoie de ajutorul lor. Îmi place să cred că trăim într-o lume în care oamenii nu doar au nevoie de ajutorul altora, dar şi sunt dispuşi să ajute la rândul lor. Îmi place să cred, într-un fel, că atunci când îi ajutăm pe alţii ne ajutăm pe noi. Rugăciunea zilnică pentru călăuzirea lui Dumnezeu ne va conduce în mod sigur în luarea deciziilor corecte când vine vorba de ajutorarea altora.

  Din experienţa mea cu acea tânără care suferea de varicelă, ştiu că „legăturile în timpul suferinţei” pot fi o binecuvântare pentru toţi cei care întind o mână de ajutor plină de iubire.


  Elizabeth Ida Cain

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...