Trimite jos „fericirea” Ta

  Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea. – Romani 15:13

  Încă de când m-am născut, colţurile gurii mele atârnă în jos şi am o atitudine pesimistă, o gândire negativă. Chiar dacă Dumnezeu a făcut lucruri minunate pentru mine şi prin mine, nu pot să scap de această faţă negativă de bulldog, în plimbările mele de dimineaţa devreme în satul nostru frumos, aud păsările cântând şi sunt uimită de minunatele culori întinse de-a lungul cerului în timp ce soarele urcă pe spatele munţilor noştri. Strig către Tatăl meu. Plâng şi mă rog lui Dumnezeu să facă un miracol şi sunt încurajată. Totuşi, de îndată ce mă întorc în lumea mea, această înfăţişare de bulldog mă cuprinde din nou, scuturându-mă din cap până în picioare.
  Am un copac de rugăciune — „tri-copacul” meu — pe ultima porţiune a traseului pe care îl parcurg de obicei când mă plimb. Lângă o apă curgătoare cu sunetele persistente ale muzicii sacre ale naturii, copacul meu de rugăciune îşi întinde rădăcinile lui masive după reîmprospătare.

  Este cu siguranţă un loc al lui Dumnezeu – sanctuarul meu. Îngenunchez la picioarele copacului. În dreapta este cea mai mare tulpină. În stânga mea, legată de o altă rădăcină, este o tulpină mai mică. O altă ramură de la baza acestui copac triplu, foarte aproape de apă, este singuratică, dar totuşi legată de scorbura de unde se suprapun. În acest loc creşte o floricică sălbatică, având petalele în formă de inimă. Când privirea mi-a fost atrasă de ea, inima mea a izbucnit într-un cântec pe care Dumnezeu mi l-a pus în inimă acum câţiva ani: „Doamne, ia inima mea, pentru că eu nu Ţi-o pot da… Ţine-o curată, pentru că eu nu pot păstra pentru Tine.” (Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, 159) în timp ce eu cânt, „apa curgătoare” mă asigură că Tatăl meu este iubitor, îndelung răbdător şi milostiv.

  Ieri, la serviciul religios, am auzit povestindu-se despre cineva că avea o bună dispoziţie chiar dacă timp de trei ani s-a luptat cu cancerul, că avea zâmbetul pe buze, un zâmbet bine cunoscut de toţi în toată viaţa ei de slujire, dar în special în ultimele zile pline de durere pe care le-a trăit pe acest pământ. Cei care veneau să o înveselească în ultimele ei luni de viaţă plecau de le ea înveseliţi.

  L-am întrebat pe Dumnezeu de ce nu se putea să am şi eu o aşa personalitate. El mi-a dat o nouă rugăciune: „Doamne, trimite-mi jos «fericirea» Ta! Pune-o pe faţa mea astăzi, pentru ca în inima şi în căminul meu să se audă melodia harului Tău.


  Jodi Eulene Owens Patterson (Dodson)

  Trimite jos „fericirea” Ta - 2019. L-am întrebat pe Dumnezeu de ce nu se putea să am şi eu o aşa personalitate. El mi-a dat o nouă rugăciune: „Doamne, trimite-mi jos «fericirea» Ta! Pune-o pe faţa mea astăzi, pentru ca în inima şi în căminul meu să se audă melodia harului Tău.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...