Cardul cadou al lui Dumnezeu

  Darul fără plată al Iul Dumnezeu este viaţa veşnică Tn Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 6:23

  În fiecare an, multe carduri cadou expiră necheltuite. Poate că cei care primesc cardurile cadou uită ce au primit sau cred că donatorii cardurilor ar putea folosi banii lor în altceva. În orice caz, odată ce a fost cumpărat un card cadou, banii donatorului au fost cheltuiţi. Dacă acel card cadou este pierdut sau nefolosit, este ca şi cum ai pierde sau nu banii de cheltuială. Singurul câştigător este vânzătorul, care are atât banii, cât şi produsele necumpărate.
  Avem un Tată ceresc darnic care ne oferă carduri cadou de fiecare dată când este posibil. Ce putem cumpăra cu aceste carduri?

  Ei bine, cardul Lui cadou pentru cumpărături ne asigură soarele luminos, luna cu razele argintii şi fulgerul. Cardul Lui cadou pentru fructe mango suculente, lămâi puternice la gust, sfecle-de-zahăr, avocado cremos, cartofi şi zarzavaturi. Cardul Lui cadou ne oferă simfonia cântecelor cu tril ale mierlei, valurile înspumate ale mării care lovesc în stâncă, mocnitul focului şi chicotelile copiilor. Cardul Lui cadou pentru magazinul de obiecte de artă ne oferă bucuria apusurilor de soare, o buburuză roşie punctată pe o frunză verde-închis sau vârful munţilor îmbrăcaţi în alb în fundalul albastrului azuriu al cerului. Cardul pentru talente ne dă capacitatea să ne organizăm vieţile, să cântăm, să coasem, să gătim, să avem grijă de familiile noastre şi să fim o binecuvântare pentru alţii.

  Cel mai valoros card cadou este acela care poate face ca mântuirea să fie posibilă! Tatăl nostru a cumpărat acel cadou pentru noi cu preţiosul sânge vărsat al singurului Său fiu. Efeseni 2:8 ne spune să schimbăm cârdul nostru pentru acest dar: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Mântuirea este darul lui Dumnezeu pe care îl cerem prin credinţă, având încredere în harul Lui, care ne este de ajuns (2 Corinteni 12:9).

  Ce este credinţa? Este doar o încredere în ceva, chiar dacă nu o putem demonstra sau înţelege. De exemplu, când ne urcăm într-un avion, dăm dovadă de credinţă că avionul ne va duce până la destinaţie. Exercităm credinţă când stăm pe un scaun, având asigurarea, din experienţa trecută, că ne va putea susţine. Pentru a cere mântuirea prin credinţă, trebuie să credem făgăduinţele lui Dumnezeu ca şi cum am avea încredere în scaunul pe care stăm.

  Credem în mod special că suferinţa lui Hristos de pe cruce a plătit pentru păcatele noastre. Apoi, în „magazinul harului”, acceptăm prin credinţă „cardul cadou” care ne asigură viaţa veşnică. Amin!


  Elizabeth Versteegh Odiyar

  Cardul cadou al lui Dumnezeu - 2019. Exercităm credinţă când stăm pe un scaun, având asigurarea, din experienţa trecută, că ne va putea susţine. Pentru a cere mântuirea prin credinţă, trebuie să credem făgăduinţele lui Dumnezeu ca şi cum am avea încredere în scaunul pe care stăm.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...