Cardul cadou al lui Dumnezeu

  Darul fără plată al Iul Dumnezeu este viaţa veşnică Tn Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 6:23

  În fiecare an, multe carduri cadou expiră necheltuite. Poate că cei care primesc cardurile cadou uită ce au primit sau cred că donatorii cardurilor ar putea folosi banii lor în altceva. În orice caz, odată ce a fost cumpărat un card cadou, banii donatorului au fost cheltuiţi. Dacă acel card cadou este pierdut sau nefolosit, este ca şi cum ai pierde sau nu banii de cheltuială. Singurul câştigător este vânzătorul, care are atât banii, cât şi produsele necumpărate.
  Avem un Tată ceresc darnic care ne oferă carduri cadou de fiecare dată când este posibil. Ce putem cumpăra cu aceste carduri?

  Ei bine, cardul Lui cadou pentru cumpărături ne asigură soarele luminos, luna cu razele argintii şi fulgerul. Cardul Lui cadou pentru fructe mango suculente, lămâi puternice la gust, sfecle-de-zahăr, avocado cremos, cartofi şi zarzavaturi. Cardul Lui cadou ne oferă simfonia cântecelor cu tril ale mierlei, valurile înspumate ale mării care lovesc în stâncă, mocnitul focului şi chicotelile copiilor. Cardul Lui cadou pentru magazinul de obiecte de artă ne oferă bucuria apusurilor de soare, o buburuză roşie punctată pe o frunză verde-închis sau vârful munţilor îmbrăcaţi în alb în fundalul albastrului azuriu al cerului. Cardul pentru talente ne dă capacitatea să ne organizăm vieţile, să cântăm, să coasem, să gătim, să avem grijă de familiile noastre şi să fim o binecuvântare pentru alţii.

  Cel mai valoros card cadou este acela care poate face ca mântuirea să fie posibilă! Tatăl nostru a cumpărat acel cadou pentru noi cu preţiosul sânge vărsat al singurului Său fiu. Efeseni 2:8 ne spune să schimbăm cârdul nostru pentru acest dar: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Mântuirea este darul lui Dumnezeu pe care îl cerem prin credinţă, având încredere în harul Lui, care ne este de ajuns (2 Corinteni 12:9).

  Ce este credinţa? Este doar o încredere în ceva, chiar dacă nu o putem demonstra sau înţelege. De exemplu, când ne urcăm într-un avion, dăm dovadă de credinţă că avionul ne va duce până la destinaţie. Exercităm credinţă când stăm pe un scaun, având asigurarea, din experienţa trecută, că ne va putea susţine. Pentru a cere mântuirea prin credinţă, trebuie să credem făgăduinţele lui Dumnezeu ca şi cum am avea încredere în scaunul pe care stăm.

  Credem în mod special că suferinţa lui Hristos de pe cruce a plătit pentru păcatele noastre. Apoi, în „magazinul harului”, acceptăm prin credinţă „cardul cadou” care ne asigură viaţa veşnică. Amin!


  Elizabeth Versteegh Odiyar

  Cardul cadou al lui Dumnezeu - 2019. Exercităm credinţă când stăm pe un scaun, având asigurarea, din experienţa trecută, că ne va putea susţine. Pentru a cere mântuirea prin credinţă, trebuie să credem făgăduinţele lui Dumnezeu ca şi cum am avea încredere în scaunul pe care stăm.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...