Prieteniile

  Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. – Psalmii 37:4

  Viaţa este frumoasă. Putem vedea şi simţi bunătatea lui Dumnezeu în jurul nostru. Lucrurile simple din natură ne amintesc de dragostea statornică a lui Dumnezeu: florile frumoase de primăvară, schimbarea frunzişului toamna, fulgii de zăpadă în timpul iernii, cerul albastru şi norii albi în timpul verii.
  Anul 2015 a fost un an de neuitat pentru familia noastră. Fata şi băiatul nostru au decis să se căsătorească la doar cinci săptămâni distanţă, fiecare alegându-şi partenerii de viaţă cu care au împărtăşit idealurile şi dragostea lor pentru Dumnezeu. Familia şi prietenii din America de Nord şi din Filipine şi-au arătat susţinerea, venind să fie martori la începutul unui nou capitol din viaţa copiilor noştri. Am avut parte de o reuniune frumoasă cu familia şi prietenii. Cu siguranţă, dragostea plutea în aer!

  În acelaşi an, eu şi soţul meu am sărbătorit treizeci de ani de la căsătorie. I-am mulţumit Domnului pentru călăuzirea şi îndrumarea Lui în toţi acei ani. El a îngăduit ca noi să putem creşte în mod personal şi ne-a oferit posibilitatea să Îi slujim. El S-a îngrijit de toate nevoile noastre în timp ce am învăţat să depindem de El. Ne-a oferit binecuvântări nemăsurate pe care le-am împărtăşit cu alţii de-a lungul timpului.

  De exemplu, în această călătorie, am învăţat să cultivăm şi să dezvoltăm prietenii. Ne dăm seama că viaţa este mai plină de însemnătate când suntem înconjuraţi de persoane care au aceleaşi visuri şi pasiuni ca şi noi, persoane care ne încurajează când viaţa este nedreaptă şi persoane care ne acceptă aşa cum suntem. De fapt, toată viaţa încercăm să legăm prietenii şi relaţii care să dureze pentru totdeauna.

  Dar despre prietenia noastră cu Tatăl nostru ceresc? Ne facem timp să îl cunoaştem mai bine prin studierea Cuvântului? Rămânem noi în prezenţa Lui şi vorbim cu El în rugăciune? Ne dorim să îl vedem şi tânjim după apropiata Lui venire? Viaţa a devenit atât de frumoasă încât nu avem dorinţa şi nici nu mai simţim nevoia de a avea comuniune cu El? Totuşi, Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât vrea să petreacă veşnicia cu noi.

  Să îl punem pe El pe primul loc în viaţa noastră şi El să fie în centrul căminului nostru în timp ce ne continuăm călătoria pe acest pământ.

  Cu El alături, cu siguranţă vom avea succes în relaţiile noastre cu alţii.


  Rhona Grace Magpayo

  Prieteniile - 2019. Ne dorim să îl vedem şi tânjim după apropiata Lui venire? Viaţa a devenit atât de frumoasă încât nu avem dorinţa şi nici nu mai simţim nevoia de a avea comuniune cu El? Totuşi, Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât vrea să petreacă veşnicia cu noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...