Prieteniile

Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. – Psalmii 37:4

Viaţa este frumoasă. Putem vedea şi simţi bunătatea lui Dumnezeu în jurul nostru. Lucrurile simple din natură ne amintesc de dragostea statornică a lui Dumnezeu: florile frumoase de primăvară, schimbarea frunzişului toamna, fulgii de zăpadă în timpul iernii, cerul albastru şi norii albi în timpul verii.
Anul 2015 a fost un an de neuitat pentru familia noastră. Fata şi băiatul nostru au decis să se căsătorească la doar cinci săptămâni distanţă, fiecare alegându-şi partenerii de viaţă cu care au împărtăşit idealurile şi dragostea lor pentru Dumnezeu. Familia şi prietenii din America de Nord şi din Filipine şi-au arătat susţinerea, venind să fie martori la începutul unui nou capitol din viaţa copiilor noştri. Am avut parte de o reuniune frumoasă cu familia şi prietenii. Cu siguranţă, dragostea plutea în aer!

În acelaşi an, eu şi soţul meu am sărbătorit treizeci de ani de la căsătorie. I-am mulţumit Domnului pentru călăuzirea şi îndrumarea Lui în toţi acei ani. El a îngăduit ca noi să putem creşte în mod personal şi ne-a oferit posibilitatea să Îi slujim. El S-a îngrijit de toate nevoile noastre în timp ce am învăţat să depindem de El. Ne-a oferit binecuvântări nemăsurate pe care le-am împărtăşit cu alţii de-a lungul timpului.

De exemplu, în această călătorie, am învăţat să cultivăm şi să dezvoltăm prietenii. Ne dăm seama că viaţa este mai plină de însemnătate când suntem înconjuraţi de persoane care au aceleaşi visuri şi pasiuni ca şi noi, persoane care ne încurajează când viaţa este nedreaptă şi persoane care ne acceptă aşa cum suntem. De fapt, toată viaţa încercăm să legăm prietenii şi relaţii care să dureze pentru totdeauna.

Dar despre prietenia noastră cu Tatăl nostru ceresc? Ne facem timp să îl cunoaştem mai bine prin studierea Cuvântului? Rămânem noi în prezenţa Lui şi vorbim cu El în rugăciune? Ne dorim să îl vedem şi tânjim după apropiata Lui venire? Viaţa a devenit atât de frumoasă încât nu avem dorinţa şi nici nu mai simţim nevoia de a avea comuniune cu El? Totuşi, Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât vrea să petreacă veşnicia cu noi.

Să îl punem pe El pe primul loc în viaţa noastră şi El să fie în centrul căminului nostru în timp ce ne continuăm călătoria pe acest pământ.

Cu El alături, cu siguranţă vom avea succes în relaţiile noastre cu alţii.


Rhona Grace Magpayo

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video