Stresul

  Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi. Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul. – Psalmii 104:33,34

  De ceva timp, oamenii au început să vorbească despre stres. Există multe informaţii despre stres. Conform dicţionarului Oxford Advanced Learner, stresul (presiunea mintală) înseamnă doar „presiune sau îngrijorare cauzată de problemele din viaţa cuiva.”
  Jose Carlos Rando, teolog şi consilier familial, a scris în prologul cărţii Less Stress, de dr. Julian Melgosa, că „trebuie să învăţăm nu numai să controlăm stresul, dar şi să eliminăm sursa” (Julian Melgosa, Less Stress (Thailanda: Safeliz, 2009)).

  În cartea lui, dr. Melgosa face distincţie între ce este stres şi ce nu este stres. Stresul este reacţia corpului la o cerere; o stare de tensiune fizică şi psihică severă; pregătirea pentru luptă sau zbor şi începutul a numeroase boli. Pe de altă parte, stresul nu este neapărat rău, deoarece uneori ajută persoana să ajungă la scopul dorit. (Idem, 18.)

  Psihologii Lazarus şi Folkman (citaţi în aceeaşi carte) au ajuns la concluzia că oamenii evaluează stresul ca fiind un (1) rău ireparabil care a avut loc, (2) un pericol sau (3) o provocare.

  Când oamenii interpretează problemele conform concluziei numărul unu, ei încep să se autocompătimească, blocând „orice şansă de schimbare a circumstanţelor”.

  Când consideră stresul ca fiind o problemă, conform concluziei numărul doi, ei văd doar consecinţe negative şi privesc viitorul cu nelinişte.

  Cei care privesc la o problemă ca la o provocare, conform concluziei numărul trei, îşi dau seama că ei nu pot schimba trecutul şi nu cred că vor câştiga ceva dacă se pedepsesc singuri. Aşa că ei ajung să se fortifice în pregătirea pentru viitor, cu mintea concentrată pe atingerea ţintei (Idem, 24).

  Aş dori să vă împărtăşesc un antidot minunat pentru stres care se găseşte în versetul de astăzi, Psalmii 104:33,34: „Voi cânta Domnului cât voi trăi… Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul.” Dacă facem aşa cum spune versetul, aceasta ne va ajuta să controlăm stresul.


  Rosenita Christo

  Stresul - 2019. Aş dori să vă împărtăşesc un antidot minunat pentru stres care se găseşte în versetul de astăzi, Psalmii 104:33,34: „Voi cânta Domnului cât voi trăi... Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul.” Dacă facem aşa cum spune versetul, aceasta ne va ajuta să controlăm stresul.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...