Stresul

  Voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi. Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul. – Psalmii 104:33,34

  De ceva timp, oamenii au început să vorbească despre stres. Există multe informaţii despre stres. Conform dicţionarului Oxford Advanced Learner, stresul (presiunea mintală) înseamnă doar „presiune sau îngrijorare cauzată de problemele din viaţa cuiva.”
  Jose Carlos Rando, teolog şi consilier familial, a scris în prologul cărţii Less Stress, de dr. Julian Melgosa, că „trebuie să învăţăm nu numai să controlăm stresul, dar şi să eliminăm sursa” (Julian Melgosa, Less Stress (Thailanda: Safeliz, 2009)).

  În cartea lui, dr. Melgosa face distincţie între ce este stres şi ce nu este stres. Stresul este reacţia corpului la o cerere; o stare de tensiune fizică şi psihică severă; pregătirea pentru luptă sau zbor şi începutul a numeroase boli. Pe de altă parte, stresul nu este neapărat rău, deoarece uneori ajută persoana să ajungă la scopul dorit. (Idem, 18.)

  Psihologii Lazarus şi Folkman (citaţi în aceeaşi carte) au ajuns la concluzia că oamenii evaluează stresul ca fiind un (1) rău ireparabil care a avut loc, (2) un pericol sau (3) o provocare.

  Când oamenii interpretează problemele conform concluziei numărul unu, ei încep să se autocompătimească, blocând „orice şansă de schimbare a circumstanţelor”.

  Când consideră stresul ca fiind o problemă, conform concluziei numărul doi, ei văd doar consecinţe negative şi privesc viitorul cu nelinişte.

  Cei care privesc la o problemă ca la o provocare, conform concluziei numărul trei, îşi dau seama că ei nu pot schimba trecutul şi nu cred că vor câştiga ceva dacă se pedepsesc singuri. Aşa că ei ajung să se fortifice în pregătirea pentru viitor, cu mintea concentrată pe atingerea ţintei (Idem, 24).

  Aş dori să vă împărtăşesc un antidot minunat pentru stres care se găseşte în versetul de astăzi, Psalmii 104:33,34: „Voi cânta Domnului cât voi trăi… Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul.” Dacă facem aşa cum spune versetul, aceasta ne va ajuta să controlăm stresul.


  Rosenita Christo

  Stresul - 2019. Aş dori să vă împărtăşesc un antidot minunat pentru stres care se găseşte în versetul de astăzi, Psalmii 104:33,34: „Voi cânta Domnului cât voi trăi... Fie plăcute Lui cuvintele mele! Mă bucur de Domnul.” Dacă facem aşa cum spune versetul, aceasta ne va ajuta să controlăm stresul.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...