Surprize, surprize!

Atunci au venit ucenicii Lui şi se mirau că vorbea cu o femeie. Totuşi niciunul nu l-a zis: „Ce cauţi?”sau „Despre ce vorbeşti cu ea?” – loan 4:27

Încă de la începutul timpului, Dumnezeu Şi-a uimit poporul prin faptul că nu întotdeauna a acţionat aşa cum credeau ei că va face. M-a uimit din nou această idee în povestea lui Rut. Ea a fost căsătorită cu Mahlon, care a murit. Apoi a fost căsătorită cu Boaz intr-un mariaj de levirat, al cărui scop a fost să ofere descendenţi şi să păstreze numele soţului mort. Dar în cartea lui Rut, genealogia trece prin Boaz, şi nu prin Mahlon.
Cunoaştem relatările în care copilul mai mic primeşte binecuvântarea în locul celui mai mare: Abel, Isaac, Iacov, Iosif, Efraim, David. Regele Solomon nu a fost următorul la rând pentru a fi rege — nu era nici cel mai mare fiu al lui David, nici prinţ încoronat, dar evident era ales de Dumnezeu. Acolo erau şi acele femei sterpe care în mod surprinzător au avut copii: Sara, Rebeca, Rahela, Ana şi Elisabeta. Să nu spunem nimic despre surpriza pe care a avut-o Maria atunci când îngerul a vizitat-o!

În viaţa Lui scurtă de pe pământ, Isus a uimit oamenii. Când a făcut prima Lui minune, nunul nunţii a fost uimit de calitatea îmbunătăţită a vinului (loan 2). Deseori, după ce Isus făcea o minune sau răspundea la acuzaţii şi critici, Biblia spune că oamenii erau uluiţi – adică, mai mult decât uimiţi. În versetul de astăzi, ucenicii erau uimiţi că Isus vorbea cu o femeie! în mod normal, bărbaţii evrei nu făceau asta. Şi acestei persoane — o străină, o femeie, o samariteancă! — Isus i-a spus clar pentru prima dată că El era Mesia. Tot unei femei i S-a arătat Isus pentru prima dată după învierea Lui, încredinţându-i un mesaj pentru Petru şi ucenicii Lui. Desigur, bărbaţii nu au crezut-o pe femeie la început. Surprize, surprize!

Când S-a întâlnit cu Nicodim noaptea, Isus i-a spus: „Nu te mira că ţi-am zis: «Trebuie să vă naşteţi din nou»” (loan 3:7).

Ce surprize a pus Dumnezeu în viaţa ta în ultimul timp? Poate că cea mai frumoasă dintre toate este că, pe când eram noi încă păcătoşi, El ne-a iubit şi Şi-a dat viaţa pentru noi (Romani 5:8). Asta este mai mult decât uimitor – minunat, de neînţeles!


Ardis Dick Strenbakken

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video