Surprize, surprize!

  Atunci au venit ucenicii Lui şi se mirau că vorbea cu o femeie. Totuşi niciunul nu l-a zis: „Ce cauţi?”sau „Despre ce vorbeşti cu ea?” – loan 4:27

  Încă de la începutul timpului, Dumnezeu Şi-a uimit poporul prin faptul că nu întotdeauna a acţionat aşa cum credeau ei că va face. M-a uimit din nou această idee în povestea lui Rut. Ea a fost căsătorită cu Mahlon, care a murit. Apoi a fost căsătorită cu Boaz intr-un mariaj de levirat, al cărui scop a fost să ofere descendenţi şi să păstreze numele soţului mort. Dar în cartea lui Rut, genealogia trece prin Boaz, şi nu prin Mahlon.
  Cunoaştem relatările în care copilul mai mic primeşte binecuvântarea în locul celui mai mare: Abel, Isaac, Iacov, Iosif, Efraim, David. Regele Solomon nu a fost următorul la rând pentru a fi rege — nu era nici cel mai mare fiu al lui David, nici prinţ încoronat, dar evident era ales de Dumnezeu. Acolo erau şi acele femei sterpe care în mod surprinzător au avut copii: Sara, Rebeca, Rahela, Ana şi Elisabeta. Să nu spunem nimic despre surpriza pe care a avut-o Maria atunci când îngerul a vizitat-o!

  În viaţa Lui scurtă de pe pământ, Isus a uimit oamenii. Când a făcut prima Lui minune, nunul nunţii a fost uimit de calitatea îmbunătăţită a vinului (loan 2). Deseori, după ce Isus făcea o minune sau răspundea la acuzaţii şi critici, Biblia spune că oamenii erau uluiţi – adică, mai mult decât uimiţi. În versetul de astăzi, ucenicii erau uimiţi că Isus vorbea cu o femeie! în mod normal, bărbaţii evrei nu făceau asta. Şi acestei persoane — o străină, o femeie, o samariteancă! — Isus i-a spus clar pentru prima dată că El era Mesia. Tot unei femei i S-a arătat Isus pentru prima dată după învierea Lui, încredinţându-i un mesaj pentru Petru şi ucenicii Lui. Desigur, bărbaţii nu au crezut-o pe femeie la început. Surprize, surprize!

  Când S-a întâlnit cu Nicodim noaptea, Isus i-a spus: „Nu te mira că ţi-am zis: «Trebuie să vă naşteţi din nou»” (loan 3:7).

  Ce surprize a pus Dumnezeu în viaţa ta în ultimul timp? Poate că cea mai frumoasă dintre toate este că, pe când eram noi încă păcătoşi, El ne-a iubit şi Şi-a dat viaţa pentru noi (Romani 5:8). Asta este mai mult decât uimitor – minunat, de neînţeles!


  Ardis Dick Strenbakken

  Surprize, surprize! - 2019. Ce surprize a pus Dumnezeu în viaţa ta în ultimul timp? Poate că cea mai frumoasă dintre toate este că, pe când eram noi încă păcătoşi, El ne-a iubit şi Şi-a dat viaţa pentru noi (Romani 5:8). Asta este mai mult decât uimitor - minunat, de neînţeles!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...