Surprize, surprize!

  Atunci au venit ucenicii Lui şi se mirau că vorbea cu o femeie. Totuşi niciunul nu l-a zis: „Ce cauţi?”sau „Despre ce vorbeşti cu ea?” – loan 4:27

  Încă de la începutul timpului, Dumnezeu Şi-a uimit poporul prin faptul că nu întotdeauna a acţionat aşa cum credeau ei că va face. M-a uimit din nou această idee în povestea lui Rut. Ea a fost căsătorită cu Mahlon, care a murit. Apoi a fost căsătorită cu Boaz intr-un mariaj de levirat, al cărui scop a fost să ofere descendenţi şi să păstreze numele soţului mort. Dar în cartea lui Rut, genealogia trece prin Boaz, şi nu prin Mahlon.
  Cunoaştem relatările în care copilul mai mic primeşte binecuvântarea în locul celui mai mare: Abel, Isaac, Iacov, Iosif, Efraim, David. Regele Solomon nu a fost următorul la rând pentru a fi rege — nu era nici cel mai mare fiu al lui David, nici prinţ încoronat, dar evident era ales de Dumnezeu. Acolo erau şi acele femei sterpe care în mod surprinzător au avut copii: Sara, Rebeca, Rahela, Ana şi Elisabeta. Să nu spunem nimic despre surpriza pe care a avut-o Maria atunci când îngerul a vizitat-o!

  În viaţa Lui scurtă de pe pământ, Isus a uimit oamenii. Când a făcut prima Lui minune, nunul nunţii a fost uimit de calitatea îmbunătăţită a vinului (loan 2). Deseori, după ce Isus făcea o minune sau răspundea la acuzaţii şi critici, Biblia spune că oamenii erau uluiţi – adică, mai mult decât uimiţi. În versetul de astăzi, ucenicii erau uimiţi că Isus vorbea cu o femeie! în mod normal, bărbaţii evrei nu făceau asta. Şi acestei persoane — o străină, o femeie, o samariteancă! — Isus i-a spus clar pentru prima dată că El era Mesia. Tot unei femei i S-a arătat Isus pentru prima dată după învierea Lui, încredinţându-i un mesaj pentru Petru şi ucenicii Lui. Desigur, bărbaţii nu au crezut-o pe femeie la început. Surprize, surprize!

  Când S-a întâlnit cu Nicodim noaptea, Isus i-a spus: „Nu te mira că ţi-am zis: «Trebuie să vă naşteţi din nou»” (loan 3:7).

  Ce surprize a pus Dumnezeu în viaţa ta în ultimul timp? Poate că cea mai frumoasă dintre toate este că, pe când eram noi încă păcătoşi, El ne-a iubit şi Şi-a dat viaţa pentru noi (Romani 5:8). Asta este mai mult decât uimitor – minunat, de neînţeles!


  Ardis Dick Strenbakken

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...