Surprize, surprize!

  Atunci au venit ucenicii Lui şi se mirau că vorbea cu o femeie. Totuşi niciunul nu l-a zis: „Ce cauţi?”sau „Despre ce vorbeşti cu ea?” – loan 4:27

  Încă de la începutul timpului, Dumnezeu Şi-a uimit poporul prin faptul că nu întotdeauna a acţionat aşa cum credeau ei că va face. M-a uimit din nou această idee în povestea lui Rut. Ea a fost căsătorită cu Mahlon, care a murit. Apoi a fost căsătorită cu Boaz intr-un mariaj de levirat, al cărui scop a fost să ofere descendenţi şi să păstreze numele soţului mort. Dar în cartea lui Rut, genealogia trece prin Boaz, şi nu prin Mahlon.
  Cunoaştem relatările în care copilul mai mic primeşte binecuvântarea în locul celui mai mare: Abel, Isaac, Iacov, Iosif, Efraim, David. Regele Solomon nu a fost următorul la rând pentru a fi rege — nu era nici cel mai mare fiu al lui David, nici prinţ încoronat, dar evident era ales de Dumnezeu. Acolo erau şi acele femei sterpe care în mod surprinzător au avut copii: Sara, Rebeca, Rahela, Ana şi Elisabeta. Să nu spunem nimic despre surpriza pe care a avut-o Maria atunci când îngerul a vizitat-o!

  În viaţa Lui scurtă de pe pământ, Isus a uimit oamenii. Când a făcut prima Lui minune, nunul nunţii a fost uimit de calitatea îmbunătăţită a vinului (loan 2). Deseori, după ce Isus făcea o minune sau răspundea la acuzaţii şi critici, Biblia spune că oamenii erau uluiţi – adică, mai mult decât uimiţi. În versetul de astăzi, ucenicii erau uimiţi că Isus vorbea cu o femeie! în mod normal, bărbaţii evrei nu făceau asta. Şi acestei persoane — o străină, o femeie, o samariteancă! — Isus i-a spus clar pentru prima dată că El era Mesia. Tot unei femei i S-a arătat Isus pentru prima dată după învierea Lui, încredinţându-i un mesaj pentru Petru şi ucenicii Lui. Desigur, bărbaţii nu au crezut-o pe femeie la început. Surprize, surprize!

  Când S-a întâlnit cu Nicodim noaptea, Isus i-a spus: „Nu te mira că ţi-am zis: «Trebuie să vă naşteţi din nou»” (loan 3:7).

  Ce surprize a pus Dumnezeu în viaţa ta în ultimul timp? Poate că cea mai frumoasă dintre toate este că, pe când eram noi încă păcătoşi, El ne-a iubit şi Şi-a dat viaţa pentru noi (Romani 5:8). Asta este mai mult decât uimitor – minunat, de neînţeles!


  Ardis Dick Strenbakken

  Surprize, surprize! - 2019. Ce surprize a pus Dumnezeu în viaţa ta în ultimul timp? Poate că cea mai frumoasă dintre toate este că, pe când eram noi încă păcătoşi, El ne-a iubit şi Şi-a dat viaţa pentru noi (Romani 5:8). Asta este mai mult decât uimitor - minunat, de neînţeles!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...