Alege partea bună

  Dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. – Luca 10:42

  Eu cred că fiecare femeie are câte ceva din Marta şi Maria înăuntrul ei. Marta din noi este împovărată cu sarcini şi lucruri de făcut. Mintea ei aleargă mereu. Marta este cea de pe marginea nebuniei. Ea nu prea are timp de studiu personal sau un somn adecvat pentru că ea nu ştie cum să se „oprească”. După serviciu, ea găteşte, spală vasele, pregăteşte lucrurile copiilor pentru ziua următoare — şi nu a început nici măcar să vorbească cu soţul despre nevoile ei. O dependentă de muncă, ea începe să se supere pe toată lumea din jurul ei. Nimeni nu o ajută. Cine are grijă şi de ea?
  Maria din noi este calmă. Ea alege mai degrabă să asculte decât să poruncească tuturor celor din jur. Ea alege caracterul în locul şiretlicului; scopul şi misiunea în locul activităţii; cumpătarea în locul listei cu lucruri „de făcut”; îşi doreşte mai degrabă timp de calitate decât ca lucrurile să fie făcute. Ea Îi alege pe Isus în locul agitaţiei din munca de slujire. Ea alege partea cea bună!

  Biblia spune: „Şi o femeie numită Marta L-a primit în casa ei” (Luca 10:38). Imediat s-a dus la treabă. Totul trebuia să fie perfect. Dacă sunt sinceră cu mine, aş fi făcut exact la fel; cred că şi tu. Totuşi, ea face aşa de mult — sau dacă aş fi putut să o pun în termeni urbani, ea ar fi făcut cel mai mult – ea nu îşi dădea seama cât de mult era, de făcut. Marta a privit în sus şi a văzut că sora ei stătea. Îţi vine să crezi că Maria a îndrăznit să stea la picioarele lui Isus şi să-L asculte când erau atâtea de făcut? Aşa că a venit să o cicălească pe Maria.

  „Marta”, a zis Isus. „pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu” (versetul 41). Erau atât de multe lucruri pentru care era îngrijorată, iar la sfârşitul zilei, acestea au fost mai mult decât orice distragere. Isus începe să îi explice că Maria a ales de fapt partea cea bună, şi El nu îi va lua asta.

  Este un timp şi un loc pentru toate. În orice caz, aş susţine că Marta din noi încearcă să găsească un timp şi un loc pentru toate. Sper să înţelegi diferenţa subtilă. Te încurajez să îi vorbeşti iubitor Martei şi să îi spui să nu se supere pe Maria sau să se simtă vinovată de ceea ce Maria ar alege. Este partea bună!

  Apoi lasă ca orice activitate a ta să fie un rezultat al faptului că ai stat la picioarele lui Isus.


  Rebecca Davis

  Alege partea bună - 2019. Este un timp şi un loc pentru toate. În orice caz, aş susţine că Marta din noi încearcă să găsească un timp şi un loc pentru toate. Sper să înţelegi diferenţa subtilă. Te încurajez să îi vorbeşti iubitor Martei şi să îi spui să nu se supere pe Maria sau să se simtă vinovată de ceea ce Maria ar alege. Este partea bună!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...