Alege partea bună

  Dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. – Luca 10:42

  Eu cred că fiecare femeie are câte ceva din Marta şi Maria înăuntrul ei. Marta din noi este împovărată cu sarcini şi lucruri de făcut. Mintea ei aleargă mereu. Marta este cea de pe marginea nebuniei. Ea nu prea are timp de studiu personal sau un somn adecvat pentru că ea nu ştie cum să se „oprească”. După serviciu, ea găteşte, spală vasele, pregăteşte lucrurile copiilor pentru ziua următoare — şi nu a început nici măcar să vorbească cu soţul despre nevoile ei. O dependentă de muncă, ea începe să se supere pe toată lumea din jurul ei. Nimeni nu o ajută. Cine are grijă şi de ea?
  Maria din noi este calmă. Ea alege mai degrabă să asculte decât să poruncească tuturor celor din jur. Ea alege caracterul în locul şiretlicului; scopul şi misiunea în locul activităţii; cumpătarea în locul listei cu lucruri „de făcut”; îşi doreşte mai degrabă timp de calitate decât ca lucrurile să fie făcute. Ea Îi alege pe Isus în locul agitaţiei din munca de slujire. Ea alege partea cea bună!

  Biblia spune: „Şi o femeie numită Marta L-a primit în casa ei” (Luca 10:38). Imediat s-a dus la treabă. Totul trebuia să fie perfect. Dacă sunt sinceră cu mine, aş fi făcut exact la fel; cred că şi tu. Totuşi, ea face aşa de mult — sau dacă aş fi putut să o pun în termeni urbani, ea ar fi făcut cel mai mult – ea nu îşi dădea seama cât de mult era, de făcut. Marta a privit în sus şi a văzut că sora ei stătea. Îţi vine să crezi că Maria a îndrăznit să stea la picioarele lui Isus şi să-L asculte când erau atâtea de făcut? Aşa că a venit să o cicălească pe Maria.

  „Marta”, a zis Isus. „pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu” (versetul 41). Erau atât de multe lucruri pentru care era îngrijorată, iar la sfârşitul zilei, acestea au fost mai mult decât orice distragere. Isus începe să îi explice că Maria a ales de fapt partea cea bună, şi El nu îi va lua asta.

  Este un timp şi un loc pentru toate. În orice caz, aş susţine că Marta din noi încearcă să găsească un timp şi un loc pentru toate. Sper să înţelegi diferenţa subtilă. Te încurajez să îi vorbeşti iubitor Martei şi să îi spui să nu se supere pe Maria sau să se simtă vinovată de ceea ce Maria ar alege. Este partea bună!

  Apoi lasă ca orice activitate a ta să fie un rezultat al faptului că ai stat la picioarele lui Isus.


  Rebecca Davis

  Alege partea bună - 2019. Este un timp şi un loc pentru toate. În orice caz, aş susţine că Marta din noi încearcă să găsească un timp şi un loc pentru toate. Sper să înţelegi diferenţa subtilă. Te încurajez să îi vorbeşti iubitor Martei şi să îi spui să nu se supere pe Maria sau să se simtă vinovată de ceea ce Maria ar alege. Este partea bună!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...