Dumnezeul muzicii și al matematicii

  Lăudaţi pe Domnul!… Lăudaţi-L cu sunet de trâmbiţă, lăudaţi-L cu alăuta şi harpa! – Psalmii 150:1,3
  Pentru un berbec, să aduci ca dar de mâncare două zecimi de efă din floarea făinii frământată într-o treime de hin* de untdelemn. – Numeri 15:6

  Te-ai întrebat vreodată care este rolul şi importanţa tuturor numerelor din Biblie? Dumnezeu nu iubeşte doar numerele, dar se pare că sunt favoritele Lui. Gândiţi-vă că El foloseşte numerele şapte, doisprezece, paisprezece şi unii din multiplii lor. Matematica, ştiinţa care studiază numerele, nu are nevoie de o altă ştiinţă pentru a fi înţeleasă. Pe de altă parte, matematica ajută toate celelalte ştiinţe să poată fi înţelese. Chiar şi muzica. Dumnezeu iubeşte muzica şi presupun că are unele piese preferate.

  Autorii Bibliei ne-au oferit anumite numere în ce priveşte măsurătorile (chiar până la fracţii) din capacitate, lungime, lăţime, volum, greutate, populaţie, vârstă, mărime şi rata dobânzilor. Dumnezeu Duhul Sfânt în mod sigur i-a inspirat pe scriitorii Bibliei să includă toate aceste numere.

  Oricând mă joc cu numerele (şi cu numerele Bibliei), mi-L imaginez pe Tatăl meu zâmbind şi spunând: „Fiica mea, cât de mult iubeşti numerele!” Când citesc Biblia, îmi place să subliniez, să colorez şi să scriu numărul în cifre lângă fiecare verset. Evident, atunci când citesc cartea Numeri este distractiv! încearcă să calculezi şi să împărţi jaful care este menţionat în Numeri 31:25-54. Cât de precisă este Biblia! Cum numai numerele pot fi!

  Numerele şi muzica se potrivesc foarte bine. Amândouă exprimă grandoarea şi măreţia lui Dumnezeu. Matematica şi muzica sunt instrumente utile în marea noastră nevoie de a crea arta sau de a descoperi mai multe despre ştiinţă. Astronomii, cu toate că folosesc numere exponenţiale, nu pot calcula cât de vast este acest univers! Chiar şi cea mai sublimă muzică poate doar să exprime slab măreţia şi gloria lui Dumnezeu. Când merg cu maşina în oraş pentru rezolvarea treburilor, câteodată imi place să cânt imnuri cât pot de tare. Alte dăţi cânt încet sau doar în inima mea. Simt cum îngerul meu păzitor are grijă de mine şi cum cântă împreună cu mine.

  Aţi vrea să fim împreună în cer ca să învăţăm mai multe despre muzică şi numere? Putem face parte din corul ceresc. Putem de asemenea să învăţăm cum să calculăm cu precizie vastitatea universului Tatălui nostru. Sper să ne vedem acolo!

  O efa = 19 pătrimi (-22 litri); un hin= 3,87 pătrimi (3,66 litri).


  Marli Elizete Ritter-Hein

  Dumnezeul muzicii și al matematicii - 2019. Aţi vrea să fim împreună în cer ca să învăţăm mai multe despre muzică şi numere? Putem face parte din corul ceresc. Putem de asemenea să învăţăm cum să calculăm cu precizie vastitatea universului Tatălui nostru. Sper să ne vedem acolo!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...