Dumnezeul muzicii și al matematicii

  Lăudaţi pe Domnul!… Lăudaţi-L cu sunet de trâmbiţă, lăudaţi-L cu alăuta şi harpa! – Psalmii 150:1,3
  Pentru un berbec, să aduci ca dar de mâncare două zecimi de efă din floarea făinii frământată într-o treime de hin* de untdelemn. – Numeri 15:6

  Te-ai întrebat vreodată care este rolul şi importanţa tuturor numerelor din Biblie? Dumnezeu nu iubeşte doar numerele, dar se pare că sunt favoritele Lui. Gândiţi-vă că El foloseşte numerele şapte, doisprezece, paisprezece şi unii din multiplii lor. Matematica, ştiinţa care studiază numerele, nu are nevoie de o altă ştiinţă pentru a fi înţeleasă. Pe de altă parte, matematica ajută toate celelalte ştiinţe să poată fi înţelese. Chiar şi muzica. Dumnezeu iubeşte muzica şi presupun că are unele piese preferate.

  Autorii Bibliei ne-au oferit anumite numere în ce priveşte măsurătorile (chiar până la fracţii) din capacitate, lungime, lăţime, volum, greutate, populaţie, vârstă, mărime şi rata dobânzilor. Dumnezeu Duhul Sfânt în mod sigur i-a inspirat pe scriitorii Bibliei să includă toate aceste numere.

  Oricând mă joc cu numerele (şi cu numerele Bibliei), mi-L imaginez pe Tatăl meu zâmbind şi spunând: „Fiica mea, cât de mult iubeşti numerele!” Când citesc Biblia, îmi place să subliniez, să colorez şi să scriu numărul în cifre lângă fiecare verset. Evident, atunci când citesc cartea Numeri este distractiv! încearcă să calculezi şi să împărţi jaful care este menţionat în Numeri 31:25-54. Cât de precisă este Biblia! Cum numai numerele pot fi!

  Numerele şi muzica se potrivesc foarte bine. Amândouă exprimă grandoarea şi măreţia lui Dumnezeu. Matematica şi muzica sunt instrumente utile în marea noastră nevoie de a crea arta sau de a descoperi mai multe despre ştiinţă. Astronomii, cu toate că folosesc numere exponenţiale, nu pot calcula cât de vast este acest univers! Chiar şi cea mai sublimă muzică poate doar să exprime slab măreţia şi gloria lui Dumnezeu. Când merg cu maşina în oraş pentru rezolvarea treburilor, câteodată imi place să cânt imnuri cât pot de tare. Alte dăţi cânt încet sau doar în inima mea. Simt cum îngerul meu păzitor are grijă de mine şi cum cântă împreună cu mine.

  Aţi vrea să fim împreună în cer ca să învăţăm mai multe despre muzică şi numere? Putem face parte din corul ceresc. Putem de asemenea să învăţăm cum să calculăm cu precizie vastitatea universului Tatălui nostru. Sper să ne vedem acolo!

  O efa = 19 pătrimi (-22 litri); un hin= 3,87 pătrimi (3,66 litri).


  Marli Elizete Ritter-Hein

  Dumnezeul muzicii și al matematicii - 2019. Aţi vrea să fim împreună în cer ca să învăţăm mai multe despre muzică şi numere? Putem face parte din corul ceresc. Putem de asemenea să învăţăm cum să calculăm cu precizie vastitatea universului Tatălui nostru. Sper să ne vedem acolo!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...